به گزارش چهارفصل [2] [3]، چندی پیش و در پی اعلام برگزاری کنسرت دو نفر از خوانندگان موسیقی پاپ در شهر یاسوج مخالفت هایی از سوی برخی مردم شهر یاسوج و به خصوص جوانان هیئت های مذهبی درخصوص برگزاری این کنسرت صورت گرفت تا جایی که با صلاحدید مسئولان ارشد استانی این کنسرت لغو شد.
مخالفین برگزاری این کنسرت با اشاره به اتفاقات صورت گرفته در کنسرت های سال گذشته خواهان عدم برگزاری این برنامه شدند که از مهم ترین آن اتفاقات می توان به کشف حجاب برخی شرکت کنندگان در این کنسرت و اتفاقاتی از آن دست اشاره کرد.
با توجه به اظهارات شاهدان در کنسرت سال گذشته چنین اتفاقاتی رخ داده تا جایی که برخی از هنرمندان بومی نیز با انتقاد از مسائل پیش آمده برگزاری برنامه های مشابه را مغایر با فرهنگ و هنر بومی استان کهگیلویه و بویراحمد دانستند.
ریشه و بنیان این مخالفت ها در کشف حجاب و رعایت نکردن مسائل شرعی در برگزاری چنین برنامه هایی بود که معترضان برگزاری این کنسرت، اصلی ترین محور اعتراض خود را موضوع حجاب، عفاف، امر به معروف و نهی از منکر عنوان کردند.
اعتراض به برگزاری کنسرت موسیقی پاپ در یاسوج گویی گام اولی برای مقابله با بدحجابی و یادآوری فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر در جامعه بود.
پیروی از روش ها و مدل های غربی در جامعه به عنوان یک تهدید اجتناب ناپذیر فرهنگی در جامعه ایران اسلامی می باشد که متاسفانه به دلیل برخی بی توجهی ها و برخورد نادرست با این پدیده شاهد بروز چنین اتفاقاتی در جامعه هستیم.
استان کهگیلویه و بویراحمد با فرهنگ غنی و عشیره ای همواره نشان داده که حیا و حجب زن و مرد اصیل لر هرگز دستخوش تغییرات نشده و تاریخ نشان داده که مردم این استان که از اصیل ترین و غیورترین مردم کشور هستند هرگز زیر بار خفت و خواری نرفته اند و همیشه همچون دنای سرافراز با گردنی افراشته خود را یک کهگیلویه و بویراحمدی عنوان کرده اند.
اما در شرایط کنونی و باتوجه به هجمه تهدیدات فرهنگی و جنگ نرم دشمنان نظام و نشانه رفتن اعتقادات و باورهای مردم فراموش کردن فریضه امر به معروف و نهی از منکر گناهی نابخشودنی برای هریک از مسلمین است.
مقوله برخورد با بی حجابی و اشاعه فرهنگ حجاب در جامعه با تکیه بر فریضه امر به معروف و نهی از منکر باید در فضایی دوستانه و معطوف به رعایت حال اقشار به خصوص جوانان و شرایط سنی و اجتماعی آن ها باشد که درغیر این صورت هرگونه برخورد و امر و نهی در فضای دستوری و خشونت آمیز نتیجه ای جز انزجار و دوری جوانان از حجاب و دادن بهانه دست بدخواهان ندارد.
مردم شهر یاسوج که همواره شاهد حضور زنان با لباس محلی لری در همه مراسمات خود هستند یکی از شهرهای کشور می باشد که بیشترین بار فرهنگی لباس محلی زن لر را به دوش می کشد و به نوعی میراث دار این سنت در جامعه است.
اما در برخی خیابان های مرکز شهر یاسوج بروز پدیده بی حجابی تا جایی بوده که موجبات نارضایتی برخی مردم به خصوص مسئولان فرهنگی استان را دربرداشته و زبان اعتراف و اعتراض به وضعیت ناهنجار این خیابان ها گشوده اند.
در خیابان های هجرت شهر یاسوج که در مرکزی ترین نقطه این شهر قرار دارد به دلیل وجود آرایشگاه های زنانه، آتلیه ها و کافی شاپ ها روزانه شاهد انوع بی حجابی ها در این خیابان ها هستیم.
یکی از مسئولان ارشد فرهنگی استان که مشکلات این خیابان ها را به عنوان یک بد آموزی اخلاقی و اجتماعی برای فرزندان خود می داند، عدم عبور و مرور در این خیابان ها را تنها راه جلوگیری از بدآموزی و حتی نگاه کردن فرزندان خود به این پدیده ها عنوان کرده است.
در این خیابان ها که منتهی به خیابان فردوسی به عنوان یکی از پرترددترین خیابان های شهر یاسوج به لحاظ وجود فروشگاه های بزرگ عرضه پوشاک و محصولات زنانه است روزانه عده کثیری از مردم به خصوص بانوان شهر یاسوج تردد دارند که البته وضعیت دکوراسیون برخی از فروشگاه ها در استفاده از انواع مانکن ها و ماکت ها و عدم برخورد با این مسائل از سوی مسئولان ذیربط قابل تامل است.
در این خیابان ها که انواع اجناس خارجی به خصوص پوشاک زنانه به وفور یافت می شود بازار هدف مناسبی برای بی حجابی و برخی جوانان مغرض می باشد که هر روز به دنبال نوامیس مردم در این خیابان ها پراکنده هستند و وقتی صحبت از برخورد با بی حجابی می شود از آن دسته از افراد به ظاهر روشنفکر که باد در گلو می دهند و قیافه آزادی خواه به خود می گیرند و برخورد با بی حجابی را محدودیت تعریف می کنند باید پرسید آیا حاضری روزی یکی از اعضای خانواده خودتان در این شرایط قرار گیرد؟
بی شک نگاه مردانی که همواره از آن به عنوان تیرهای شیطان به سمت زنان تعبیر می شود از نیام بی حجابی همان زنانی پرتاب می شود که خود را معصوم می دانند و مردان را هرزه.
اما نباید به سادگی از کنار برخی مزاحمت ها و برخوردهای نامناسب برخی جوانان برای مردم در این خیابان ها گذاشت و نباید حجاب و امر به معروف و نهی از منکر را مختص فقط زنان دانست.
نویسنده هرگز سعی در جانب داری از حزب و یا جناح خاصی نداشته و هدف از این گزارش نشان دادن برخی ناهنجاری های اجتماعی بوده که از خوانندگان محترم خواهشمندیم اگر به دنبال پاسخ یا موضع گیری هستند حتما به خیابان های یاسوج بنگرند و آن گاه از خودمان بپرسیم که چگونه خواهران و مادران و حتی فرزندان ما باید در چنین شرایطی از این خیابان ها عبور کنند.
امر به معروف و نهی از منکر به دور از بروز هرگونه جوانب و حواشی و در فضایی دوستانه وظیفه ذاتی و شرعی هر کدام از شهروندان بوده که در این خصوص نباید تنها گروه خاصی را مسئول انجام این فریضه بدانیم.
یادمان نرود که هیچ کس با نشاط روحی و معنوی جامعه مخالف نیست، اما چرا باید عده ای قلیل با زیر پا گذاشتن سنن، رسوم، شرعیات و معروفات خاطره بدی در اذهان عموم ایجاد کنند تا جایی که برگزاری دیگر برنامه های فرهنگی و هنری اینگونه مورد اعتراض دیگران قرار گیرد و دیگر جوانان و مردم از برگزاری این برنامه ها بی بهره باشند؟
منبع:بشار نیوز
انتهای پیام/گ
پیوندها
[1] http://chaharfasl.ir/node/114149
[2] http://chaharfasl.ir
[3] http://www.chaharfasl.ir/