به گزارش چهارفصل [2]به نقل ازمهر، بر اساس آمارها یاسوج با 267 هکتار بافت فرسوده در جایگاه اول در بین شهرهای استان ایستاده و بعد از آن گچساران و دهدشت به ترتیب با 164 و 163 هکتار بافت فرسوده جایگاههای بعدی را به خود اختصاص داده اند.
متولی بافت های فرسوده در کشور شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری است که در استان نیز این شرکت وجود دارد و می تواند در زمینه ساماندهی و بهسازی سکونتگاههای غیررسمی پیرامون شهری و بافت های فرسوده، اقداماتی را انجام دهد.
گچساران جزو 13 اولویت دار بافت فرسوده در کشور
مدیرعامل شرکت عمران و مسکن سازان استان ظهر یکشنبه در نشست بافت فرسوده استان با بیان اینکه از محل اعتبارات ملی طرح هایی در زمینه سکونتگاههای غیر رسمی اجرا شده است، گفت: کتابخانه دولت آباد، مجتمع درمانی بلهزار و شش مسجد در سطح این سکونت گاهها در سطح استان از نمونه این اقدامات است.
حمید رضا پیمان جو اعتبارات سال 93 استان در زمینه بافت فرسوده را 15 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: گچساران جزو 13 شهر اولویت دار کشور در زمینه بافت فرسوده است که بافت فرسوده این شهر مصوب شده است.
وی تصریح کرد: در شهر گچسارن به دلیل همکاری همه بخش ها، کارهای خوبی در بافت فرسوده آن انجام شده است که امید است استمرار یابد.
پیمان جو افزود: مطالعات بافت فرسوده یاسوج و دهدشت نیز هنوز نهایی نشده است و به همین خاطر نمی توانیم طرحی را در آنها اجرایی کنیم.
اعتبارات بافت های فرسوده استان برگشت خورده است
مدیرعامل شرکت عمران و مسکن سازان کهگیلویه و بویراحمد تسهیلات اعطایی به واحدهای فرسوده در سال 90 را 900 عنوان دانست و بیان داشت: بانک های عامل در سال های 91 و 92 در زمینه پرداخت این تسهیلات هیچ همکاری نداشته اند.
پیمان جو بیان کرد: بانک صادرات استان در سال گذشته تنها به هفت واحد تسهیلات واحد فرسوده اعطا کرده که این عدم پرداخت موجب برگشت اعتبارات شده است.
وی با بیان اینکه براساس شیوه نامه اعطای تسهیلات بافت های فرسوده، این تسهیلات نیاز به سپرده گذاری و ضمانت ندارد، اظهار داشت: بانک تجارت نیز برای پرداخت این تسهیلات درخواست پنج میلیون تومان سپرده گذاری کرد.
یک بیستم جمعیت استان در بافت فرسوده گچساران
شهردار گچساران نیز با بیان اینکه 164 هکتار بافت فرسوده در این شهر وجود دارد، گفت: تراکم جمعیت در بافت فرسوده گچساران بسیار بالاست و حدود 183 نفر در هکتار در این بافت تراکم دارد.
اردلان زینل زاده با اشاره به اینکه یک بیستم جمعیت استان در بافت فرسوده گچساران ساکن است، افزود: از نظر استحکام نیز این بافت در وضعیت بسیار بدی قرار دارد به طوریکه در چند روز بارندگی در سال 85، شش منزل مسکونی در این بافت تخریب شد.
وی بیان کرد: در دور دوم سفر استانی دولت قبل جابجایی حدود 1300 واحد فرسوده گچساران مصوب شده است.
شهردار گچساران غالب ساکنان بافت فرسوده این شهر را مستاجر دانست و بیان داشت: به همین دلیل برای ترغیب به جابجایی باید بسته های مختلف از جمله اهدای زمین، اهدای تسهیلات ساخت، واگذاری منازل جدید به آنها و یا خرید واحدهای مسکونی آنها طراحی شود.
بهترین املاک یاسوج مربوط به ادارات است
عضو شورای شهر یاسوج گفت: بهترین املاک شهر یاسوج در اختیار ادارات است که امید است ادارات در راستای خدمات عام المنفعه با شهرداری همکاری کنند.
هدایت اکبری با بیان اینکه مشکلاتی در شهر وجود دارد که باید برای حل آنها تلاش شود افزود: مردم نیز باید به کمک مسئولان شهری برای ارائه بهتر خدمات بیایند.
شهردار یاسوج نیز با بیان اینکه شهرهای دارای بافت فرسوده مشکلاتی به تناسب خودشان دارند، گفت: این مشکلات می تواند فرهنگی، اجتماعی اقتصادی و عمران شهری باشد.
محمد علی جاوید افزود: در سال 90 و 91 در یاسوج شهرداری تخفیف 1.5میلیارد تومانی عوارض ساختمانی صادر شده است و شهرداری آمادگی همکاری کامل در بحث بافت فرسوده یاسوج را دارد.
کارگروه بافت فرسوده در تمام شهرهای استان تشکیل شود
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز با بیان اینکه ستادهای مرتبط با بافت فرسوده در شهرهای استان ظرف یک هفته آینده تشکیل شوند، گفت: با توجه به اهمیت موضوع لازم است که کارگروه بافت فرسوده نیز در تمام شهرهای استان حداکثر ظرف مدت یکماه تشکیل شود.
موسی خادمی افزود: بافت فرسوده هر شهر نیز که مصوب نشده در اولین جلسه کمیسیون ماده 5 باید مطرح و مصوب شود تا بتوانیم از اعتبارات ملی استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه باید از محل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی در سالجاری باید اعتبارات خوبی وارد استان شود تصریح کرد: هر بانکی هم که نمی تواند در این زمینه تسهیلات پرداخت کند به سرپرستی خود در تهران اعلام کند تا ردیف اعتباری آنها را صفر درج کند تا ما بتوانیم از طرق دیگری جذب اعتبار کنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، سالهاست که مصوبه انتقال بافت فرسوده گچساران بر زمین مانده و این در حالی است که این استان بر روی نوار زلزله قرار دارد و هر روز خطر بخشی از جامعه را تهدید می کند.
با این حال بافت فرسوده تنها متعلق به شهرهای استان نیست و بیش از 40 هزار خانه کم دوام و بی دوام نیز در روستاهای استان وجود دارد که نیازمند نوسازی و بهسازی هستند.
پیوندها
[1] http://chaharfasl.ir/node/124432
[2] http://www.chaharfasl.ir/