به گزارش چهارفصل [2] از یاسوج، همچنان که کارون به اهواز و زایندهرود به اصفهان و در دنیا تایمز به لندن جان بخشیده اکنون رگ حیاتی محیط زیست و منابع طبیعی شهر یاسوج پایتخت طبیعت ایران بیگمان رود بشار است.
رود بشار از کوههای سپیدان در استان فارس و "تنگ سرخ" در شهرستان بویراحمد سرچشمه میگیرد و با پیوستن رودخانههای دیگر به آن در طول مسیر 120 کیلومتری خود رودخانه کارون را تشکیل میدهد و به خلیج نیلگون فارس میریزد.
بشار در مسیر خود همسایه 300 روستا و آبادی است و با آب پاک و زلالش الفبای زندگی را به مردمان این روستاها و حتی مردم جنوب هدیه کرده است.
با این حال 17 واحد تولید شن و ماسه، طی 30 سال گذشته این رود خروشان و زلال را مورد تجاوز قرار داده و با لودرها و بولدوزرهای خود شب و روز و وقت و بیوقت بر پیکر نحیفش زخم زدهاند که از آن رود سرزنده و زندگی بخش جز پیکری بیجان نمانده است.
پس از گذشت سه دهه از بهرهبرداری غیر قانونی از بستر این رودخانه که به ثروتمند شدن بیحد و اندازه عدهای و نابودی رودخانه و موجودات آن منجر شده بود شخصی غیر بومی به هر دلیل دلش برای این رودخانه سوخت و آن را از دست سودجویان نجات داد.
به همین منظور همه فعالان محیط زیست باید دست در دست هم برای نجات رود بشار از دست سودجویان کمپین حمایت از رود بشار تشکیل دهند تا آینده فرزندان این دیار بازیچه دست سودجویان منفعتطلب نشود.
هر چند عدهای با نحوه تعطیلی این واحدها مخالفت کردند اما در مجموع اکنون کسی نیست که از این اقدام دلسوزانه ناراحت باشد.
البته در دوره سید حسین صابری عدهای که منافع آنها در بستر رود بشار به مخاطره افتاده بود در هر محفل و مجلسی عنوان کرده بودند که پس از رفتن صابری دوباره به بستر رود بشار برمیگردند غافل از این که اکنون در قرن 21 دیگر افکار عمومی با روشنگری دستگاههای فرهنگساز از جمله رسانهها اجازه کار غیر قانونی را به افراد سودجو نخواهد داد.
روی صحبت با استاندار جدید جناب آقای خادمی است که خود بهتر از هر شخص دیگری به توسعه و عمران میاندیشد و میداند اگر در روند توسعه به محیط زیست و منابع طبیعی بیتوجهی شود هیچگاه این استان رنگ توسعه را به چشم نمیبیند.
منبع:فارس
انتهای پیام/گ
پیوندها
[1] http://chaharfasl.ir/node/20408
[2] http://www.chaharfasl.ir/