به گزارش چهار فصل [2] [3]،"گودرز باقریفرد" در گفتوگو با خبرنگار ایسنا منطقه کهگیلویه و بویراحمد افزود: کل دام وابسته به مراتع در این استان دو میلیون و 100 هزار راس دام میباشد که علوفه تولیدی از مراتع تنها جوابگوی 900 هزار راس دام است.
وی اظهارکرد: یک میلیون و 200 هزار راس دام مازاد بر ظرفیت مراتع وجود دارد که در مجموع دام موجود دو و نیم برابر ظرفیت مجاز مراتع است ضمن اینکه جمعیت انسانی که باید در این زمینه به اشتغال گرفته شوند حدود هفت برابر ظرفیت مجاز مراتع کهگیلویه و بویراحمد میباشد.
وی خاطرنشان کرد: بیش از 13 هزار و 140 خانوار عشایری و بیش از 9 هزار و 290 خانوار در بخش روستایی به مراتع وابسته هستند و در تمامی شهرستانهای استان به تناسب مراتع در حال معیشت و چرای دام میباشند.
باقریفرد گفت: "جاشیر"، "بیلهر"، "کما"، "جو وحشی"، "بروموس"، "ماش گل خوشهای"، "آنغوزه"، "درمنه" و سایر گونههای موجود در مراتع علوفههای مورد استفاده دامهای عشایری استان است.
وی تصریح کرد: تاریخ کوچ عشایر کهگیلویه و بویراحمد در فصل بهار از مبدا قشلاق به سمت ییلاق ابتدای خردادماه هر سال و تاریخ کوچ پاییزه عشایر از ییلاق به سمت قشلاق از ابتدای آبان هر سال آغاز میشود که با صدور آگهی، کنترل و گشت زنی در ایل راهها و مسیر کوچ به اطلاع افراد عشایری و روستایی رسانده میشود.
رییس اداره امور مراتع منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: مراتع ییلاقی استان در سه بخش شهرستان بویراحمد، دنا و بخشی از کهگیلویه واقع شده و مراتع قشلاقی در شهرستانهای گچساران، بهمئی و بخشی از کهگیلویه قرار گرفته است.
باقریفرد در پایان اضافه کرد: از نظر مقایسه اندازه اقتصادی، سطح مراتع باید نسبت به هر خانوار 536 هکتار باشد در صورتی که در استان کهگیلویه و بویراحمد این نسبت 89 هکتار است که با اندازه اقتصادی آن، فاصله زیادی دارد.
انتهای پیام/گ
پیوندها
[1] http://chaharfasl.ir/node/40764
[2] http://chaharfasl.ir/
[3] http://www.chaharfasl.ir/