به گزارش چهار فصل [2] [3]،به نقل از خبرنگار شبکه اطلاع رسانی دانا [4]، گزیده مطبوعات امروز شنبه 6 اردیبهشت به شرح زیر است:
جشن بانوان در ترازوی فرهنگ فاطمی
روزنامه جمهوری اسلامی: واقعیتی بر سر زبانهای مردم است که نباید از کنار آن بیتفاوت گذشت. مردم میگویند دعواهای رقبای سیاسی، دعوا بر سر قدرت است و برای خدا و دلسوزی برای مردم و کشور و نظام نیست. بررسی سوابق کسانی که امروز به این دولت خرده میگیرند و فریاد وا اسلاما سر میدهند نشان میدهد در برابر مفاسد مالی و اقدامات خلاف شرع دولت مورد حمایت خود سکوت کردند و هر جا توانستند خلافها را توجیه نمودند. با این، سابقه نمیتوان خود را دلسوز دین و مردم و بیت المال جا زد. به همین دلیل است که مردم نمیتوانند بپذیرند این قبیل دعواها واقعی و از روی دلسوزی است. نتیجه این میشود که مردم به تدریج نسبت به فعالان سیاسی و مسئولین بیاعتماد میشوند و این به مصلحت کشور و نظام نیست. به همین دلیل، رعایت هر دو نکته مطرح شده در این مقاله را برای مسئولین و رقبای آنها ضروری میدانیم و معتقدیم با رعایت چنین معیارهائی است که میتوانند امانتدار مردم باشند و در چارچوبهای مورد قبول نظام جمهوری اسلامی عمل کنند.
افق قیمت گذاری بنزین را مشخص کنید
روزنامه خراسان: شرایط اقتصادی موجود جامعه دیگر توان افزایش چندبرابری قیمت حامل های انرژی را ندارد،که البته پاسخ خواهم داد متوجه وضعیت اقتصادی موجود ورکود همراه با تورمی که تازه بوی بهبود از آن پدیدارشده است هستم واز طرفی به هیچ وجه معتقد به افزایش دفعی و یکباره بنزین نیستم اما تداوم وضع موجود هم فقط به پیچیده تر شدن مشکل در سال های آینده منجر خواهدشد، حتی حذف پردرآمدها از دریافت یارانه نقدی هم تنها بخش کمی از مشکلات را حل می کند،بنابراین پیشنهاد می کنم برای جلوگیری از التهابات و مشغولیت های ذهنی هرساله که آینده هدفمندی چه خواهدشد، دولت ومجلس با تدوین طرحی حد اکثر 4ساله(به مدت عمر یک دولت، تا دچار انحراف در اجرا نشود)قیمت حامل های انرژی را تازمانی که به 95درصد قیمت فوب خلیج فارس(هدف گذاری قانون) برسد،به صورت تدریجی افزایش داده تا دولت منابع حاصل شده را در همان جاهایی که بارها وعده آن را داده است،خرج کند.
ارزیابی یک نامه حکیمانه
روزنامه رسالت: نامه آیتالله حائری شیرازی خطاب به دو تن از سران فتنه (1) نکات و مطالب حکمتآمیزی به لحاظ سیاسی دارد. ارزیابی این نامه بیش از آنکه نصیحتی مشفقانه به آن دو باشد حرفهای حکمتآموز برای کسانی دارد که به ظاهر از روی خیرخواهی به دنبال رفع حصر هستند. در زیر بخشهایی از این ارزیابی را میخوانید؛ 1- نامه از روی شفقت و مهربانی نوشته شده و حاوی هیچ عبارتی که متضمن اهانت باشد، نیست. ادب و نزاکت سیاسی حکم میکرد از باب اثرگذاری در مخاطب یا مخاطبین این نامه، از هرگونه کلمهای که دارای بار موهن باشد، پرهیز گردد.
اندر حکایت «افتادن دوهزاری» روزنامه شرق!
روزنامه شرق: تلاش برای بقا، چیزی از جنس بیرگی و تسلیم نیست. نوعی مهارت ناخداگونه است برای سر به سلامت بردن یک کشتی در مواجهه با حوادث! «شرق» البته در این 11سال، فرازونشیب، غثوسمین و شلوسفت بسیار داشته است، بیتردید؛ اما با همه ملاحظات، چنانکه افتد و دانید، با مهارتی ستودنی همواره «شرقیده» است و این چیز کمی نیست. اینکه در بزنگاه خوشوناخوش احوال جامعهات حاضر باشی، اولویتها را بشناسی، در متن حادثه خودت را به کوچه علیچپ نزنی، هوای نام اصلاحطلبی را داشته باشی، غضنفرمآبی نکنی، گل به دروازه خودت نزنی، برای تنفس و بالیدن جوانههای تر و تازه روزنامهنگاران جوان و پرشور، مجالی فراهم کنی و حتی اگر نمیتوانی «بیست» باشی، توقف چند روزه انتشارت به اندازهای محسوس باشد که مصداق «نیست» نباشی! به گمان من انتشار شماره 2000 «شرق»، مفهومی جز این ندارد که: میداند در کجای جهان منتشر میشود. سربسته بگویم: «دوهزاری شرق» افتاده است! دوهزاربار دست مریزاد میگویم به کوشندگان در همه بخشهای تحریریه و فنی و باقی مخلفات «شرق»
تاملی بر رفتارشناسی یارانه ای مردم
روزنامه ابتکار: ناپایداری قوانین، تغییر پی در پی سیاستها و هراس از آینده، بیاعتمادی را دامن میزند و رفتارهای منفعت طلبانه و فرد محورانه را ترویج میکند. یکی دیگر از عوامل به وجودآمدن چنین شرایطی، پیوند زندگی مردم با جیب دولتها است. وقتی زندگی مردم به جیب دولت گره میخورد و چشم آنان به دست دولتها دوخته میشود، ناامنی روانی رواج مییابد؛ زیرا هر آن ممکن است دسترسی به این جیب ناممکن شود و دولت در دادن حق ملت استنکاف ورزد. اینها بخشی از عوامل محتمل در رفتارشناسی کنونی مردم به حساب میآید. بیشک هیچ کس برنده این شرایط نیست و تفسیرسطحی و تقلیل علت شرایط، تنها پاک کردن صورت مسئله است. هر کدام از چنین رفتارهایی زنگ خطریست برای همگان. برای اینکه دریابیم چه کسی مقصراست و سهم هرکس در به وجود آمدن چنین رفتاری، به چه میزان است، باید به خود رجوع کنیم. وجدان هرکس بهترین داور است.
پیروزی درقبول ضعف!
روزنامه سیاست روز: دولت محترم واقعیت شکست در اعتمادسازی مردم را شجاعانه بپذیرد و به جای اتهام به این و آن با "تدبیر و عقلانیت" و پرهیز از حرکتهای عوام گرایانه(پوپولیستی) ، صادقانه به اجرای وعده هایی که در جریان تبلیغات انتخاباتی خود به مردم داده است ، جامه عمل بپوشاند و به یاد داشته باشد که در نظام های دموکراتیک که به شکل دموکراسی (مردمی) اداره می شود همیشه حق با مردم است چرا که مشروعیت و مقبولیت دولتمردان از تجمیع آرای یکایک آنها به دست میآید. دولت موظف است "حقوق اقلیت"را محترم شمرده و بسترمشارکت همگانی را در رقابتهای سیاسی فراهم کند تا دموکراسی واقعی شکل بگیرد و مطمئن باشد که مردم شریف و قدرشناس ایران اسلامی که بیش از سه دهه در مقابل استکبار جهانی مردانه ایستاده و ۸سال جنگ تمام عیار امپریالیسم علیه کشور را با قلک های بچه ها و اندوخته ناچیز پیرزنها و پیرمردهایش اداره کرده است، محتاج دریافت "چندرغاز"یارانه نقدی دولت نخواهند بود و علاوه بر آن دولتمردان را دراجرای برنامه هایشان نیز یاری خواهند کرد ، مشروط بر آن که" گفتار و رفتار" آنها را درعمل یکی ببینند. پس چنین باد.
افزایش قیمت بنزین با شیب تند
روزنامه آرمان: سرانجام بهای بنزین از چهارم اردیبهشت بهصورت دونرخی یعنی سهمیهای و آزاد بهترتیب 700 و هزار تومان و بنزین سوپر هم با 100تومان اختلاف بهترتیب 800 و 1100تومان اعلام شد؛ البته با وجود آنچه وزیر دارایی و حتی رئیسجمهور اعلام کردند که بهای قیمتهای انرژی را با شیب ملایم افزایش خواهند داد، ولی این وعده عملی نشد زیرا بهای بنزین بیش از 70درصد افزایش یافت و قبل از آن هم بهای برق 24درصد افزایش یافته بود. این امید است که سایر قیمتهای حاملهای انرژی حداقل با شیب ملایم افزایش یابد نه با شیب تندی که درباره بنزین شاهد آن بودیم. با توجه به تعداد ثبتنامشدگان در هدفمندی یارانهها مشخص شده که دولت چه میزان مکلف به پرداخت یارانه نقدی است و همچنین وعدههایی که درباره بیمه همگانی حدود 6میلیون و 500هزار نفر و سایر موارد رفاهی در نظر گرفته شده است، تعیین خواهد شد. گرچه تعیین منابع مالی یارانهها 48هزار میلیارد تومان تعیین شده که البته با وجود انصراف تعدادی از یارانهبگیران بخشی از یارانههای نقدی کاهش خواهد یافت، اما با این وجود گرچه در میزان نقدینگی تغییر ایجاد نمیشود، صرفا یک جابهجایی منابع صورت میگیرد.
قبضی که مرحله دوم هدفمندی را قبض روح کرد
روزنامه قانون: نباید به سادگی از کنار تبلیغات ضد تبلیغ صدا و سیما و برخی رسانهها نیز عبور کرد، وقتی نشان میداد فلان ورزشکار که درآمد یک سالش با درآمد حداقل 111 کارگر در کشور برابری میکند از دریافت یارانه انصراف داده است، تنها این شبهه ایجاد میشد که چرا یارانه می گرفت که حالا انصراف دهد . در کل تصمیم 73 میلیون نفری که برای دریافت یارانه ثبتنام کردند را نه بیاعتمادی به دولت که بیاعتمادی به اوضاع اقتصادی کشوری باید دانست که بیش از چهار دهه است با تورم دو رقمی روبهروست و رکوردها را در این حوزه شکسته است . در کل حتی اگر به عقیده دولت 10 میلیون نفر نیازی به دریافت یارانه ندارند، ثبتنامها نشان داد که اتفاقا این افراد از نظر خودشان نیازمند هستند و "احساس نیازمندی" از خود "نیازمندی" بسیار مخربتر است .
مسأله پایگاه اجتماعی دولت اعتدال!
روزنامه وطن امروز: امروز دیگر همه از جمله خود دولتمردان نیز متوجه شدهاند که روحانی فاقد پایگاه اجتماعی است و این روند کمکم به ضرر جریان اصلاحات نیز تمام خواهد شد. بدین خاطر است که محمدرضا تاجیک، مشاور رئیسجمهوری و رئیس «مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری» در دولتهای هفتم و هشتم که از جمله تئوریسینهای این جریان است در مصاحبهای راهبردی با شرق مبتنی بر شرایط موجود دولت و استفادههایش برای جریان اصلاحات، اعلام میکند: «اگرچه معتقدم از شدت و گستره حمایت [اصلاحطلبان] کاسته شده اما جریان اصلاحات با نگرشی عقلایی و با تحلیلی ناظر به شرایط حال و آینده کشور و نیز با حفظ فاصله انتقادی خود، کماکان از دولت حمایت میکند». رفتارهای متعارض و عکسبرداریهای متعدد دولت باعث شده تاجیک به صراحت بگوید: «در این شرایط، دولت «اعتدال» که به نظر میرسد در حال تبدیلشدن به دولت «اختلاط» است، باید سریعتر خود را جمعوجور و گرایشهای متفاوت و گاه متضاد درونی خود را تعدیل کند و تا دیر نشده کلید تدبیر خود را بهکار گیرد».
انتهای پیام/گ
پیوندها
[1] http://chaharfasl.ir/node/73460
[2] http://chaharfasl.ir/
[3] http://www.chaharfasl.ir/
[4] http://dana.ir/