نظرخواهی

آیا ازعملکرد مهدی روشنفکر در توسعه شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون راضی هستید؟

تازه های سایت

18. شهريور 1396 - 22:14
در کشور ما که درصد سال اخیر فن‌آوری لجام گسیخته با شتاب بیشتری به سوی آن هجوم آورده است, با وجود قدمت و سابقه‌ی تاریخی در اهمیت و حفظ طبیعت, متأسفانه نقش طبیعت و پاسداشت حرمت آن هم در زمره مسایل بی‌اهمیت قرار گرفته و به تبع آن درخت و جنگل نیز جایگاه ارزشی خود را از دست داده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی چهارفصل؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی چرام؛ درخت در نماد شناسی اسطوره‌ای جهان یکی از پیچیده‌ترین نمادهاست و در فرهنگ همه‌ی ملت‌های جهان و به خصوص در فرهنگ ایران قبل و بعد از اسلام همواره ارزشی نمادین داشته است و همچون پدیده‌ای رمزآلود و ارزشمند در باور بسیاری از مردم این سرزمین نمادی از زندگی بوده است.

 

در عالم خلقت درخت همواره ارتباط میان زمین و آسمان تعبیر شده و تداعی زندگی و حیات و پویایی آن را نمایان ساخته است.

 

در کشور ما که درصد سال اخیر فن‌آوری لجام گسیخته با شتاب بیشتری به سوی آن هجوم آورده است, با وجود قدمت و سابقه‌ی تاریخی در اهمیت و حفظ طبیعت, متأسفانه نقش طبیعت و پاسداشت حرمت آن هم در زمره مسایل بی‌اهمیت قرار گرفته و به تبع آن درخت و جنگل نیز جایگاه ارزشی خود را از دست داده است.

 

حال در شرایط کنونی باید دید که چه حوادث و تغییراتی در طول زمان بوجود آمده که وضعیت میحط زیست ایران را در حوزه حفظ جنگل‌ها و درختان به مرحله بحران و فاجعه رسانده است.

شهرستان چرام ازجمله مناطقی است که دارای پوشش گیاهی و درختان فراوان و همچنین روستاها و دهستانهایی است که دارای مناطق زیست محیطی مناسب برای ادامه زندگی همچون درختان هستند.

 

در روزهای اخیر شاهد سرقت درختان بوستان و باغ های برخی از مناطق این شهرستان همچون دامور و طسوج هستیم که شهروندان این مناطق را به شدت نگران کرده است.

 

این موضوع درحالی است که علی یکی از باغداران دامور چرام است که بشدت از نابودی محصولات کشاورزی و درختان باغ خویش ناراحت است.

وی در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار این پایگاه خبری تحلیلی عنوان کرد:صبح زود برای آبیاری درختان خود به باغ خود آمدیم که با قلع وقمع درختان و نابودی محصولات باغ خویش مواجه شدیم.

 

علی گفت:به تمام مسوئولان مربوطه تماس گرفتیم اما هیچ پیگیری از سوی آنها مشاهده نشد.

 

​این باغدار خواستار پیگیری سریع این موضوع شد و بیان کرد که نابودی تنها درآمد بسیاری از شهروندان این منطقه شایسته نبوده و اقدام این سودجویان یا سارقان باعث ازبین رفتن درآمد باغداران می شود.

 

 با از بین رفتن پوشش گیاهی تولید مواد غذایی و ظرفیت‌های نفوذپذیر آب در خاک کاهش یافته و حتی ذخیره‌سازی آب و مخازن سدها به علت فرسایش خاک و انباشتگی مخازن سدها از گل و لای در عمل امکان‌پذیر نخواهد بود.

 

از طرفی عدم توجه به اقلیم خاص و طبیعی این منطقه باعث خشکسالی و ترسالی که ویژگی جداناپذیر اکثر نقاط کشور است،می شود.

 

اما خبرنگار این پایگاه اطلاع رسانی با اشاره به فرهنگ و نگرش مردم نسبت به اقلیم طبیعی اظهار کرد:فرهنگ و نگرش مردم نسبت به پدیده‌های اجتماعی آنقدر که می‌تواند در تحقق آرمان‌های یک جامعه نقش تسهیل کننده داشته باشد، اگر درست شکل نگیرد به صورت مانعی در راه رسیدن به اهداف جامعه جلوه‌گر خواهد شد.

وی افزود:ایجاد نگرش صحیح نسبت به ابعاد آن به فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی بیشتری نیاز دارد و اگر به این مهم توجه کافی نشود باعث بروز نگرش‌های نادرست و عدم هماهنگی و همراهی عموم مردم در فرایند توسعه می‌شود.

 

خبرنگار این پایگاه اطلاع رسانی عنوان کرد:با کمی پیگیری از سوی مسئولان و ایجاد فرهنگی مناسب از سوی جامعه و همچنین افزایش آگاهی و آموزش عمومی از عواملی است که باعث جلوگیری از چنین اقداماتی می شود.

و کلام آخر اینکه تخریب و آلودگی محیط زیست به دست همه ما انجام می‌شود که می‌توان با رفتار مسئولانه و آموزش و گسترش فرهنگ, روند پرشتاب آن را تا حدود زیادی کند کرد.

 

انتهای پیام/ض

نظرات کاربران

شبکه اطلاع رسانی دانا
قلم_گزینشی