نظرخواهی

آیا ازعملکرد مهدی روشنفکر در توسعه شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون راضی هستید؟

تازه های سایت

4. دى 1396 - 7:53
چند سالی است که معضل نخاله ها و زباله ها در ورودی شهر یاسوج از طرف پلیس راه اصفهان - یاسوج به کار خود ادامه می دهد و طبیعت مرکز استان را بیش از پیش تهدید می کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی چهارفصل؛ استان کهگیلویه و بویراحمد سرزمینی کوهستانی و تقریبا مرتفع است که کوه‌های زاگرس با رشته‌های موازی، سراسر شمال و شرق و کوه‌های سیاه و سفید، خومی خائیز و نیل جنوب شرقی آن را در برگرفته‌اند.

در دهانه انبری صخره های زاگرس بزرگ و بر دامنه دنای همیشه سفید پر برف، در لابلای جنگلهای تنومند و سرسبز بلوط و بن و کیکم شهر یاسوج قرار گرفته است.

این شهر مرکز استان کهگیلویه و بویر احمد است و تاکنون بالغ بر 18 کیلومتر وسعت یافته است، یکی از مهمترین دلایل این توسعه مرکزیت اداری و سیاسی این شهر می باشد که از سال 1342 مرکز فرمانداری کل کهگیلویه و بویر احمد بوده و سپس در سال 1355 به مرکزیت کل استان ارتقاء یافته است.

ورودی شهرها آیینه تمام نمای زیبایی ها

ورودی شهر ها همواره به عنوان آیننه تمام نمای یک شهر محسوب می گردد که همواره مسافران و گردشگران از آن به عنوان یک نقطه تعلق و قضاوت یاد می کنند و زیبایی شهر را در ورودی آن می بینند چرا که نخستین تصویری که در ذهن هر مسافر در بدو ورود به شهر نقش می بندد ورودی آن است . ورودی شهر از چنان کیفیت فضایی برخوردار بود که جزء عناصر شاخص و از ویژگیهای بارز هر شهر به حساب می آید.

 

یاسوج شهر گردشگران

یاسوج به عنوان شهری که به عنوان پایتخت طبیعت ایران شهرت گرفته و همواره پذیرای مسافران و گردشگران زیادی است، این روزها به معضلی دچار است که چندین سال است مهد فرهنگ و تمدن لرهای کهگیلویه وبویراحمد را آزار می دهد و همچون زخمی بر پیکره این طبیعت زیبا و چهارفصل خودنمایی می کند و در سوگ عدم بررسی این معضل وحل شدن آن توسط مسئولین نشسته است.

 

وجود نخاله ها و زباله ها

چند سالی است که معضل نخاله ها و زباله ها در ورودی شهر یاسوج از طرف پلیس راه اصفهان - یاسوج به کار خود ادامه می دهد و طبیعت مرکز استان را بیش از پیش تهدید می کند به طوری که با ورود به این منطقه با صحنه های ناگواری از انباشته شدن نخاله های ساختمانی و زباله ها در طبیعت بکر یاسوج روبرو می شوید.

ضایعات ساختمانی حدود %30- 15 وزن كل پسماندهای جامد و بیش از نصف پسماند شهری را به خود اختصاص میدهد. هر چند این نوع زباله نسبت به زباله های خانگی خطرات آلودگی كمتری دارد ولی به نوبه خود، به علت حجیم بودن، باعث بوجود آمدن مشكلات زیست محیطی و مناظر ناپسند میگردد.

چاره کار چیست؟

یکی از بهینه ترین برنامه ها در مدیریت نخاله های ساختمانی، بازیافت آن هاست؛ به لحاظ صرفه جویی های اقتصادی و فواید محیط زیستی که دارد باید مورد توجه جدی مسئولین قرار گیرد . تحقیقات نشان میدهد که ۴۰ درصد از سنگ دانه ها و ۸۰ درصد از ریزدانه های موجود در نخاله ها را میتوان در تولید بتن به کار برد . مواد بازیافتی نخاله های ساختمانی قابل استفاده در کف سازی ها، پیاده رو سازی ها و زیر سازی معابر هستند .

پاسخگویی مسئولین در این موضوع 

شهردار مادوان آبان ماه امسال با بیان اینکه جمع آوری زباله های این ورودی بر عهده شهرداری مادوان و شهرداری یاسوج نیست، ابراز کرد: بخشی از این محدوده که پایین دست این ورودی محسوب می شود جزء حوزه استحفاظی مادوان سلفی و محدوده بالایی آن نیز جزء محدوده دهیاری روستای مزدک بوده که قانوناً این دهیاری ها باید مبادرت به جمع آوری زباله های آن بکنند.

شهردار مادوان با تأکید بر اینکه طبق قانون پنج برابر محدوده حریم هر شهر به آن شهرداری تعلق دارد، بیان کرد:بر اساس معیاریهای قانونی این محدوده زیر مجموعه شهرداری یاسوج بوده اما شهرداری مادوان برای حال و رفاه مردم و مسافران در چندین وهله مبادرت به جمع آوری زباله های این مناطق می کند.

جهانبخش با بیان اینکه موضوع که به دنبال راهکاری مناسب برای در طرح قرار دادن این مناطق برای از بین بردن این پدیده زننده هستیم، بیان کرد:یکی از دلایل انباشت زباله در  این ورودی، توجه نکردن به مقوله فرهنگسازی است و بیشتر این زباله توسط رهگذارانی که بیشتر از روستاها برای عزیمت به شهر می آید صورت می گیرد و زباله های خود را در این مکان رها سازی می کنند.

حال باید دید که مسئولان کهگیلویه و بویراحمد به انتظار خواهند نشست که این موضوع از طرف یک دهیار ساماندهی شود و یا عزم خود را برای حل این مشکل که چندین سال است چنبره بر ورودی مرکز استان انداخته است و خطرات زیست محیطی آن طبیعت بکر یاسوج را تهدید می کند، به کار می گیرند؟

انتهای پیام/

نظرات کاربران

شبکه اطلاع رسانی دانا
قلم_گزینشی