به گزارش چهارفصل بنه یا پسته کوهی که کلخنگ (کلخونگ) نیز نامیده میشود، نام درختی است از دسته پسته است که مصارف فراوانی دارد و از این میوه یا شیرهاین گیاه برای خوشبو کردن دوغ، روغن حیوانی و در تهیه ترشی نیز استفاده میشود.
میوه کلخنگ در طب سنتی حبة الخضراء نامیده میشود، که ازلحاظ ظاهری میوهای کوچک و سبزرنگ بوده و درخت آن تا 12 متر ممکن است رشد کند و دارای برگهایی به رنگ سبز مایل به آبی است، این درخت بیشتر در مناطق کوهستانی نیمهخشک میروید.
زنظر طب سنتی کلخنگ دارای طبعی گرم و خشک است و به همین دلیل بیشتر در فصلهای سرد سال مصرف میشود و از درخت کلخنگ شیرهای ترشح میشود، که سقز نام دارد، این ماده که بسیار چسبنده و به رنگ سبز روشن است دارای خاصیت ضدعفونی است. [2]
کلخنگ دارای مواد مغذی بسیاری مانند ویتامین A، گروه ویتامینهای B و ویتامین D است که به همین دلیل در درمان و یا تسکین دردهای ناشی از برخی از بیماریها تأثیر فوقالعادهای دارد.
مصرف کلخنگ درد کمر، درد پشت و درد قولنج را تسکین میدهد، در طب سنتی برای درمان ورمها و زخمها از ضماد ساختهشده از کلخنگ استفاده میشود، [2]هرچند مصرف کلخنگ نیز موجب تقویت اعصاب میشود.
برای جلوگیری از پوکی استخوان و همچنین درمان نرمی استخوان مصرف کلخنگ توصیهشده است و علاوه بر این برای افزایش استحکام ناخنها و جلوگیری از شکستگی آنها میتوان از کلخنگ استفاده کرد. [2]
ازآنجاییکه کلخنگ دارای آنتیاکسیدانهای بسیار است، مصرف آن موجب سمزدایی کبد میشود،برای درمان سردردهای مزمن میتوان از کلخنگ استفاده کرد و کلخنگ نیز برای درمان کمخونی نیز مؤثر است.
تصاویر تکمیلی:
پیوندها
[1] http://chaharfasl.ir/tasviri/136296/%C2%AB%D9%BE%D8%B3%D8%AA%D9%87-%DA%A9%D9%88%D9%87%DB%8C%C2%BB%D8%9B-%D8%B3%D9%88%D8%BA%D8%A7%D8%AA-%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%87%DA%AF%DB%8C%D9%84%D9%88%DB%8C%D9%87%E2%80%8C%D9%88%D8%A8%D9%88%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AD%D9%85%D8%AF
[2] http://www.aftabejonoob.ir/