به گزارش چهارفصل بنه یا پسته کوهی که کلخنگ (کلخونگ) نیز نامیده میشود، نام درختی است از دسته پسته است که مصارف فراوانی دارد و از این میوه یا شیرهاین گیاه برای خوشبو کردن دوغ، روغن حیوانی و در تهیه ترشی نیز استفاده میشود.
میوه کلخنگ در طب سنتی حبة الخضراء نامیده میشود، که ازلحاظ ظاهری میوهای کوچک و سبزرنگ بوده و درخت آن تا 12 متر ممکن است رشد کند و دارای برگهایی به رنگ سبز مایل به آبی است، این درخت بیشتر در مناطق کوهستانی نیمهخشک میروید.
زنظر طب سنتی کلخنگ دارای طبعی گرم و خشک است و به همین دلیل بیشتر در فصلهای سرد سال مصرف میشود و از درخت کلخنگ شیرهای ترشح میشود، که سقز نام دارد، این ماده که بسیار چسبنده و به رنگ سبز روشن است دارای خاصیت ضدعفونی است.
کلخنگ دارای مواد مغذی بسیاری مانند ویتامین A، گروه ویتامینهای B و ویتامین D است که به همین دلیل در درمان و یا تسکین دردهای ناشی از برخی از بیماریها تأثیر فوقالعادهای دارد.
مصرف کلخنگ درد کمر، درد پشت و درد قولنج را تسکین میدهد، در طب سنتی برای درمان ورمها و زخمها از ضماد ساختهشده از کلخنگ استفاده میشود،هرچند مصرف کلخنگ نیز موجب تقویت اعصاب میشود.
برای جلوگیری از پوکی استخوان و همچنین درمان نرمی استخوان مصرف کلخنگ توصیهشده است و علاوه بر این برای افزایش استحکام ناخنها و جلوگیری از شکستگی آنها میتوان از کلخنگ استفاده کرد.
ازآنجاییکه کلخنگ دارای آنتیاکسیدانهای بسیار است، مصرف آن موجب سمزدایی کبد میشود،برای درمان سردردهای مزمن میتوان از کلخنگ استفاده کرد و کلخنگ نیز برای درمان کمخونی نیز مؤثر است.
تصاویر تکمیلی:
نظرات کاربران