به گزارش چهارفصل [2]، گردو [3]یکی از باارزش ترین محصولات باغی در بین خشکبار های محسوب شده که دارای ارزش غذایی بسیار زیادی است.
گردو را به نام غذای مغز نیز می شناسند و این فقط به خاطر شباهت آن به مغز نیست، بلکه به خاطر وجود امگا ۳ فراوان آن است.مصرف ۴ عدد مغز گردو در روز موجب افزایش اسید چرب ضروری امگا ۳ [3] می شود.
۱۵درصد از چربی های گردو از نوع چربی های غیر اشباع و مفید برای سلامت قلب است این نوع چربی، پایین آورنده کلسترول بد(LDL) و افزایش دهنده کلسترول خوب(HDL) است.
محافظت در برابر بیماری قلبی ،افزایش قدرت ذهن و هوش ،مفید برای تنگی نفس ، جلوگیری از ورم مفاصل، ضد سرطان، جلوگیری از لخته خون، تنظیم فشار خون، تنظیم قند خون، جلوگیری از سنگ کیسه صفرا، حفاظت از استخوان و ده ها خواص دیگر از فواید مصرف گردو است.
زمان برداشت این میوه [3]باغی با ارزش بستگی به شرایط اقلیمی در آن منطقه دارد ولی تعیین زمان مناسب برداشت برای باغداران [3]منطقه های کوهستانی [3]شهرستان بویراحمد بسیار مهم است.
شهرستان های بویراحمد و دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل داشتن شرایط آب و هوایی مناسب از قطب های تولید محصول گردو در این استان محسوب می [3]شوند.
بهترین زمان برداشت محصول گردو زماني است که بافت های محکم پوسته گردو تغییر رنگ داده و به رنگ قهوه اي تبدیل شود. [3]
در بیشتر روستاهای شهرستان بویراحمد گردو چیدن و پاک کردن آن هنوز با دست و به روش های قدیمی انجام می شود.
برداشت ثمر این درختان تنومند، به روش سنتی و با چوب دسنتی های بسیار بلند صورت می گیرد.
منبع: بویرخبر [4]
انتهای پیام / گ
پیوندها
[1] http://chaharfasl.ir/node/20443
[2] http://chaharfasl.ir
[3] http://sobhezagros.ir
[4] http://boyerkhabar.ir