به گزارش چهارفصل، گردو یکی از باارزش ترین محصولات باغی در بین خشکبار های محسوب شده که دارای ارزش غذایی بسیار زیادی است.
گردو را به نام غذای مغز نیز می شناسند و این فقط به خاطر شباهت آن به مغز نیست، بلکه به خاطر وجود امگا ۳ فراوان آن است.مصرف ۴ عدد مغز گردو در روز موجب افزایش اسید چرب ضروری امگا ۳ می شود.
۱۵درصد از چربی های گردو از نوع چربی های غیر اشباع و مفید برای سلامت قلب است این نوع چربی، پایین آورنده کلسترول بد(LDL) و افزایش دهنده کلسترول خوب(HDL) است.
محافظت در برابر بیماری قلبی ،افزایش قدرت ذهن و هوش ،مفید برای تنگی نفس ، جلوگیری از ورم مفاصل، ضد سرطان، جلوگیری از لخته خون، تنظیم فشار خون، تنظیم قند خون، جلوگیری از سنگ کیسه صفرا، حفاظت از استخوان و ده ها خواص دیگر از فواید مصرف گردو است.
زمان برداشت این میوه باغی با ارزش بستگی به شرایط اقلیمی در آن منطقه دارد ولی تعیین زمان مناسب برداشت برای باغداران منطقه های کوهستانی شهرستان بویراحمد بسیار مهم است.
شهرستان های بویراحمد و دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل داشتن شرایط آب و هوایی مناسب از قطب های تولید محصول گردو در این استان محسوب می شوند.
بهترین زمان برداشت محصول گردو زماني است که بافت های محکم پوسته گردو تغییر رنگ داده و به رنگ قهوه اي تبدیل شود.
در بیشتر روستاهای شهرستان بویراحمد گردو چیدن و پاک کردن آن هنوز با دست و به روش های قدیمی انجام می شود.
برداشت ثمر این درختان تنومند، به روش سنتی و با چوب دسنتی های بسیار بلند صورت می گیرد.
منبع: بویرخبر
انتهای پیام / گ
نظرات کاربران