به گزارش پایگاه اطلاع رسانی چهارفصل به نقل از آوای ماغر؛ کارگاه آموزشی مبارزه با بیماری هپاتیت برای کارشناسان ستادی، مراقبین سلامت شهری، کاردان های مراکز بهداشتی – درمانی شهری، روستایی و بهورزان بهمئی عصر امروز در سالن اجتماعات شبکه بهداشت شهرستان برگزار شد.
کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان بهمئی در این همایش هپاتیت را به معنای التهاب کبد دانست و گفت: برخی از هپاتیت ها واگیر و برخی دیگر غیر واگیر هستند.
سید عابد توفیقیان تصریح کرد: درمان نشدن به موقع هپاتیت، باعث مراحل پیش رونده یعنی سیروز و سرطان کبد می شود.
وی افزود: در سال 1372 اولین جراحی پیوند کبد ایران و خاورمیانه توسط دکتر ملک حسینی صورت گرفت.
توفیقیان خاطرنشان کرد:325 میلیون نفر از مردم جهان مبتلا به بیماری هپاتیت هستند که در کشور ما آمار این بیماران 1 میلیون و چهارصد هزار نفر است.
کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی، رعایت بهداشت فردی(شستن دست ها با آب و صابون)، استفاده از آب و غذای سالم و استفاده از توالت بهداشتی را از راه های پیشگیری از هپاتیت A وE دانست.
توفیقیان در ادامه صحبت های خود استفاده از سرنگ استریل، عدم به اشتراک گذاری وسایل شخصی(مسواک و..)، خویشتن داری و روابط جنسی محافظت شده در چارچوب خانواده را از مهم ترین راههای پیشگیری از هپاتیت نوع Bو C عنوان کرد.
وی با تاکید بر لزوم واکسیناسیون منظم برای پیشگیری از هپاتیت، افزود: 90تا 95 درصد افرادی که واکسن هپاتیتB را بطور کامل، در سه دوره دریافت کنند، در برابر ویروس هپاتیت B مصونیت پیدا می کنند.
توفیقیان تصریح کرد: نان خشک هایی که کپک زده هستند، حاوی سم آفلاتوکسین می باشند که با پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون از بین نمی رود ؛بنابراین استفاده از نان کپک زده برای مصارف دامی و به دنبال آن مصرف لبنیات دامی، باعث ابتلا به بیماری سرطان به خصوص سرطان کبد در انسان می شود.
کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماریهای شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی در پایان افزایش آگاهی، واکسیناسیون منظم و رعایت شیوه زندگی سالم را از مهمترین عوامل پیشگیری و کنترل هپاتیت در جامعه دانست.
انتهای پیام/
نظرات کاربران