به گزارش چهارفصل امروزه همگام با رشد روزافزون شکلگیری استارتاپها، واژه شتاب دهنده کسبوکار زیاد مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع تمام استارتاپها و کسبوکارهای نوپا در ابتدای کار خود با چالشها و موانعی مواجه خواهند شد. از این رو شرکت شتاب دهنده فعالیت هایی را در جهت حمایت، رشد و ثبات استارتاپها انجام خواهد داد. به همین دلیل استارتاپها میتوانند از طریق حمایت شتاب دهندهها به موفقیت و رشد مدنظر خود دست یابند. هلدینگ پیشگامان یکی از انواع شتاب دهندههای موفق در کشور بوده که توانسته است با حمایت از استارتاپهای کشور، آنها را در طی مسیر پیشرفت و رشد همراهی کند.
در اینجا قصد داریم که به معرفی هلدینگ پیشگامان پرداخته و در نهایت خدمات، طرحها، چالشها و رویدادهای آن را بیان کنیم.
هلدینگ پیشگامان با ماموریت تجاریسازی طرحها و محصولات دانشبنیان و همچنین مردمیسازی زیستبوم علم و فناوری شکل یافته است. در واقع هلدینگ پیشگامان ماموریت دارد سه ضلع اضلاع حل مسئله که فناور حل مسئله، ظرفیت پشتیبانی و سرمایهگذاری کشور و شبکه مسائل اولویتدار کشور است را برای حل مسائل به یکدیگر متصل کند؛ از این رو در جهت تجاریسازی پاسخهای فناورانه مبتنی بر حل مسائل اولویتدار با کمک بسیج منابع پشتیبانیها و نمایندگی های استانی خود سهم خود را در حل مسائل کشور ایفا کند.
راهبرد اصلی هلدینگ پیشگامان جهت تحقق اقتصاد دانشبنیان، بسیج ظرفیتهای مالی و اعتباری جهت پشتیبانی از شبکه مردمی نخبگانی کشور میباشد؛ که این امر با تمرکز بر مسائل و نیازهای فناورانه اولویتدار جهت تجاریسازی آنها و ایجاد ثروت و اشتغال عملی خواهد شد.
هلدینگ پیشگامان، به مثابه یک شتاب دهنده بوده که یکی از برنامههای آن این است که بر روی طرحهای نوآورانه سرمایهگذاری میکند. در واقع این شرکت بر روی طرحهای نوآور و نوآور-فناورانه که در کشور وجود داشته و نیاز به حمایت دارد، سرمایهگذاری میکند. از این رو این حمایت شتاب دهی پیشگامان میتواند حمایت مالی بوده و یا حمایت و پشتیبانی فعالیتها و رفع چالشهای رفتاری، بازارشناسی، رقابت، امکانات زیرساختاری، مکان فعالیت کسب وکارها و... باشد.
هلدینگ پیشگامان به دنبال افزایش موفقیت تجاری کسب وکارها میباشد. لذا برای عملی کردن و رشد طرحها و ایدههای نوپای و کسب وکارها از هیچ نوع حمایت و سرمایهگذاری دریغ نخواهد کرد. این شرکت با ارائه حمایتها و سرمایهگذاریهای خود در مسیر رشد و پیشرفت کسب وکارها قدم خواهد گذاشت.
همچنین هلدینگ پیشگامان به دنبال تحقق عدالت در زمینه نوآوری در سراسر ایران میباشد. از این رو به ارائه خدمات پشتیبانی خود در شهرهای بزرگ و کوچک و مناطق روستایی میپردازد. در واقع هلدینگ پیشگامان در هر استان ایران نمایندگی دارد و استارتاپها میتوانند برای کسب حمایتهای این شرکت شتابدهنده، از خدمات مجموعه و طرحهای آن مطلع شوند.
خدمات هلدینگ پیشگامان در۳ دسته نمونه سازی، تجاریسازی و جذب سرمایه ارائه میشود. شرکتهای دانش بنیان، از دسته موسساتی بوده که فعالیتهای خود را برای توسعه علم و ثروت، تحقق اهداف اقتصادی، ایجاد دانش اقتصاد محوری، تولید کالاها و خدمات تجاری نوآور و... سامان میدهد. از این رو هدف شرکت دانش بنیان، تجاریسازی محصولات خود میباشد.
شرکتهای دانش بنیان برای رفع چالشهای مالی خود هم میتوانند از حمایتهای دولت بهره گرفته و هم از حمایتها و پشتیبانی اسپانسرها و شتاب دهندهها بهره بگیرند. در نتیجه دریافت مزایای دولتی چون وام و تسهیلات بانکی، برخودداری از معافیتهای مالیاتی و... میتواند به پیشرفت کسب وکار کمک بسزایی کند. البته قابل ذکر است که میزان سرمایه مالی دولت در بخش استارتاپ و دانش بنیانی کشور در مقایسه با سایر کشورها کم و ناچیز میباشد. اما در مواردی نیز این مزایا و تسهیلات میتواند بسیار کارگشا بوده و به عنوان یک فرصت طلایی قلمداد شود.
البته رفع چالشهای مالی کسبوکارهای نوپا از طریق شتاب دهنده ها نیز با مشکلات و سختگیریهای خاصی نیز روبرو خواهد شد. شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر به طور معمول علاقهمند به سرمایهگذاری در بخشهایی میباشد که از میزان سودآوری آن مطمئن باشد. در واقع باید یک دوراندیشی مالی قوی برای کسب وکارهای نوپا در نظر گرفته شود تا به اجرای آن ترغیب گردد.
با این وجود هلدینگ پیشگامان در جایگاه شتاب دهنده برای کسب وکار شما عمل کرده و ایده و طرح نو و جدید شما را به مرحله اجرا و کسب سود در بازار خواهد رساند. در واقع پیشگامان از طریق راهنمایی و هدایت استارتاپها، حمایت و پشتیبانی از آنها و تعیین مسیر پیشرفت و ترقی، نقش خود را جهت تجاریسازی شرکتهای دانش بنیان انجام خواهد داد.
از این رو هلدینگ پیشگامان فعالیتهای ایجاد ایده، طرحریزی، اجرا و تحویل را جهت تجاریسازی محصولات دانش بنیان انجام خواهد داد.
تجاریسازی به معنای فرآیندی است که ایدههای نو و جدید از طریق روشهای کسبوکار به مرحله اجرا و سودآوری میرسد. در واقع امروزه چه شرکتهای دانش بنیان و چه شرکتهای مستقل و دولتی، به دنبال کسب نتایج فعالیتها و پژوهشهای خود میباشند. بنابراین تجاریسازی ایده و محصولات، همواره مورد توجه قرار میگیرد.
فرآیند تجاریسازی با ۷ گام محقق میشود که عبارت است از:
فراموش نشود که تجاریسازی ایدههای نو با موانع و چالشهایی مواجه خواهد شد. البته میتوانید در این راستا از حمایت موسسات و شتاب دهنده ها برای کسب وکار خود نیز بهره مند شوید. هلدینگ پیشگامان با کمک به فناوران و نوآوران کشور، میتواند آنها را در نوآوری و تجاریسازی محصولات راهنمایی کند.
بر طبق مطالب گفته شده، یکی از عوامل اصلی موفقیت در راهاندازی و پیشرفت کسب وکارها، توانایی در جذب سرمایه و تامین هزینههای لازم برای شروع کار میباشد. در واقع در ابتدای کار، اکثر استارتاپها و کسب کارهای نوپا با مشکل چالش مهم مالی مواجه خواهند شد. از این رو جذب سرمایهگذار برای ایده استارتاپ و یافتن یک شتاب دهنده که توانایی راهبری و مشاور و راهنما میتواند یکی از نقاط عطف رشد و پیشرفت کسبوکارها باشد.
جذب سرمایه اولیه استارتاپها، با روشهای مختلفی انجام میشود که در هر روش، سرمایهگذاران سعی میکنند که درصدی از سود خود را به دست آورند. این سود میتواند به صورت بازپرداخت مبلغ، درصدی از سهام، درصدی از مالکیت استارتاپ و یا موارد دیگر باشد.
اما نوآوران همیشه برای اینکه بخشی از سهام خود را در ازای دریافت کمک مالی به سرمایه گذار بدهند مشکلاتی دارند و برای آن ها مطلوب نیست اما هلدینگ پیشگامان از سهام داری در ازای سرمایه گذاری پرهیز می کند و در ازای دریافت ضمانت نامه های متعارف به حمایت مالی و غیر مالی می پردازد.
هلدینگ پیشگامان به حمایت و پشتیبانی از طرحها و ایدههای نوآور کارآفرینها میپردازد. پیشگامان از طریق دبیرخانه تخصصی هلدینگ به شناسایی و ارزیابی طرحهای فناور کشور به 3 صورت میپردازد:
کارآفرینها در سراسر ایران میتوانند هر طرح و ایدهای که دارند را با هلدینگ پیشگامان به اشتراک گذاشته و در مورد چگونگی اجرا و عملی سازی آن به مباحثه بپردازند. از این رو هلدینگ پیشگامان به عنوان شرکت شتاب دهنده استارتاپ در تلاش است تا طرحهای کارآفرینان را به مرحله اجرا برساند.
طرحهای کارآفرینان میتواند در هر حوزه فعالیتی چون صنعت، کشاورزی و دامپروری، سلامت و درمان، فناوری اطلاعات، کسبوکار اینترنتی، آموزش، محیطزیست و... باشد. برای مثال از نمونه طرحهای موفق هلدینگ پیشگامان میتوان به دستگاه ساکشن جراحی، سنسور اکسیژن خودرو، شیرهای هیدرولیک دستی، منبع انرژی استارتر بالگرد و هواپیما، دستگاه RTU دیسپچینگ جایگاه سوخت و ... میباشد.
منظور از عنوان چالشهای هلدینگ پیشگامان، رفع چالشهای استارتاپ و کسبوکارهای نوپا میباشد. در واقع هر یک از استارتاپها در مرحله انجام فعالیت، دچار چالشها و خلاهایی میشوند. هلدینگ پیشگامان از طریق شبکه نوآور فناوری که در سراسر کشور در اختیار دارد، میتواند به رفع چالشها و خلأهای استارتاپ بپردازد.
در واقع این چالشها از طریق مدل نوآوری باز در پیشگامان برای استارتاپها رفع خواهد شد. چرا که پیشگامان قادر بوده که از طریق شبکه ارتباطی خود به رفع چالش و خلاء موجود صنایع و زنجیره ارزش های موجود در کشور بپردازد و مسیر رشد و پیشرفت آن را سرعت ببخشد.
رویدادهای تاثریا پیشگامان، در ۳ دسته رویدادهای استانی، رویدادهای ملی و رویدادهای تخصصی ارائه میشود. در واقع این ۳ دسته رویدادها در جهت تقویت نمایندگی شرکت شتاب دهنده پیشگامان در استانهای کشور و همچنین تقویت و گستردهتر کردن شبکه ارتباطی شرکت با انواع استارتاپها انجام میشود.
رویدادهای استانی تاثریا هلدینگ پیشگامان با هدف رفع خلا و مسائل فناورانه زنجیرههای ارزش دارای مزیت هر استان برای استارتاپها برگزار میشود. این رویدادهای شتاب دهی پیشگامان تا این زمان در بیشتر استانهای کشور چون خراسان رضوی، زنجان، کرمان، فارس، یزد و... برگزاری شده است. از ابتدای سال تاکنون، 9 رویداد استانی برگزار شده است.
رویدادهای ملی تاثریا هلدینگ پیشگامان بر اساس موضوعات اولویتدار اقتصادی کشور با هدف تکمیل زنجیره ارزش دارای مزیت هر حوزه برای استارتاپها میباشد. از این رو میتوان به رویدادهای ملی کشاورزی و امنیت غذایی، تعلیم و تربیت، جمعیت و خانواده، سلامت- بهداشت- درمان و... اشاره کرد. همچنین رویداد ملی تاثریا نیز به زودی در استان اصفهان برگزار خواهد شد.
رویدادهای تخصصی هلدینگ پیشگامان با هدف پاسخدهی و سرمایهگذاری بر روی پاسخهای برتر در حوزه فناوریهای آینده محور برگزار میشود. از جمله رویدادهای تخصصی پیشگامان میتوان به ابر چالش اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، حملونقل الکتریکی، علوم شناختی، بیولوژی ترکیبی و... اشاره کرد.
کلام آخر
بر طبق مطالب گفته شده، هلدینگ پیشگامان به ارائه حمایت، پشتیبانی و هدایت انواع شرکت های دانش بنیان و کسبوکارهای نوپا میپردازد. در واقع این هلدینگ، به عنوان حامی برای کسب وکارها قلمداد شده و به آنها در جهت رشد و پیشرفت ایدهها و اجرای موفقیتآمیز آن کمک و راهنمایی بهسزایی خواهد کرد.
شتاب دهنده پیشگامان (https://www.pishgamanhub.com) که به نوعی شتاب دهنده کسب و کار یا شتاب دهنده استارتاپ نیز است در همه حوزه های مختلف آماده ارائه خدمات خود به تمامی استارتاپ ها، صاحبان ایده و اختراع و شرکت های دانش بنیان میباشد تا با حمایت های مالی و معنوی خود خلاء های موجود در کشور را با استفاده از استعدادها و توانایی های بومی و داخلی پُر نمای
نظرات کاربران