به گزارش پایگاه تحلیلی و خبری «چهارفصل» صبح امروز جلسهای تحت عنوان کارگروه صدای مردم که با حضور معاون توسعه استانداری کهگیلویه و بویراحمد، مدیر آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد همچنین مسئولان در بخشهای مختلف برگزار شد.
در این جلسه به شکایات و نامههای مردمی در خصوص مشکلات کشاورزی و ... به سبب ریزش رشته قناتها و خشک شدن چاههای منطقه دیلآرو، روستایی در همجواری سد کوثر را بررسی و اختصاصا به رفع مشکل آنان به گفتگو پرداختند.
سید مسعود حسینی در ابتدای این جلسه ضمن تشکر از حضور مسئولان در جلسه و پای کار بودن آنان جهت رفع دغدغهها و مشکلات مردمی گفت: ما در جریان تمام شکایات و مشکلات مردمی در حوزه آب منطقهای و کشاورزی آنان در جای جای استان از طریق سامانه و کارشناسان بررسی شکایات مردمی هستیم، این جلسه نیز در خصوص شکایات مکرر مردم منطقه دیلآرو از ریزش و از کار افتادن رشته قناتهای این منطقه برگزار شده است تا با همکاری مسئولان مربوطه چارهای برای این مردم زحمتکش اندیشیده شود.
معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: اولویت اول ما رفع مشکلات مردم در جای جای استان است، مردم به امید بررسیهای ما با سامانهها و کارشناسان تماس گرفته و مشکلات خود را مطرح میکنند، عملکرد مسئولان در خصوص پیگیری شکایات و رفع آنان نیز توسط تهران رصد خواهد شد، ما تاکنون در این زمینه بهخوبی عمل کرده و در خدمت مردم بودهایم.
مماجرای یک قنات در روستای دیل
آرش مصلح در ادامه این جلسه گفت: شکایتی مبنیبر مشکلات رشته قناتها و چاههای آبمنطقه دیلآرو به دست ما رسید، این روستاها با استعداد کشاورزی هستند که حدود ۵۰۰ هکتار از اراضی این منطقه را تحت پوشش قرار دهدهایم، یک کانال ۲۳ کیلومتری از رودخانهی و سرشاخه خیرآباد به مزارع نازمکان، سیدجمالالدین و ... که آب را انتقال میدهد.
مدیر آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد گفت: در این مناطق کشاورزی و محصولات سالی حدود ۵۰۰ هزار تن برنج و گندم داشت و برداشت میشود. منطقه دیلآرو قریب به ۶۰ هکتار زمین را داراست که دارای دو رشته قنات یکی در ابتدای روستا به طول ۶۷۰ متر با ۷۰ حلقه چاه که آن بهطور کامل بازسازی شد، ولیکن خشک شد و در فاصله ۱۰ متری آن چاه دیگری حفر شد، متاسفانه سطح ایستایی چاه پاسخگو نبوده و مشکل حل نشد.
وی افزود: رشته قنات دوم به طول ۲۲۰ متر نیز جواب نداده و ریزش کرد، از سوی استان قرار بود این اعتباری جهت احیا و رفع مشکل آن داده شود که هنوز خبری از کمک و اعتبارات در این زمینه نیست. وجود سد کوثر در این محل نیز نقش مثبتی داشته است.
مصلح گفت: قناتها بسیار قدیمی بوده و بر اساس شخم اراضی و ... تخریب شده اند، جهادکشاورزی میبایست بعد از مدتی به احیای آن میپرداخت ولی بهعلت پایینتر بودن سطح آب چاه از قنات امکان احیا وجود نداشت و این نشاندهنده افت این چاه بود و در آخر نیز احیا متوقف شد.
وی بیان داشت: این قناتها بسیار قدیمی هستند، دلیل دیگر معارضات مردمی بوده است، چاه دیگری نیز بوده است که نام آن چاه آهکی آیتالله رفسنجانی است که قرار شد آب هر ۲ به هم پیوسته و در اختیار مردم قرار گیرد ولیکن این نیز بنا به دلایلی امکانپذیر نشد.
مدیر آبمنطقهای کهگیلویه و بویراحمد گفت: اکنون نیز دست از تلاش برنداشته و در حال رایزنی با تهران در این موضوع هستیم، ما در پی رفع مشکل مردم زحمتکش دیلآرو هستیم و آمادگی لازم جهت درست کردن آن را داریم. با توجه به نوسانات مخزن و با توجه به مطالعات عمیقتر در آینده از طریق یک ساز و کار کارشناسی شده این کار را انجام خواهیم داد و مشکل منطقه دیل آرو را حل خواهیم کرد.
نقضش سد کوثر در خشک شدن یک قنات!
وی افزود: مسئله ای بیان شد که آیا سد کوثر در این ماجرا نقشی داشتهاست؟ که باید عرض کنم خیر سد کوثر هیچ نقش منفی در این ماجرا نداشته است. مطالعاتی در این حوزه صورت گرفته است ما تقریبا سالی حدود ۱۸ میلیونمتر مکعب بارش را در آن منطقه داشتهایم، در واقع در حوزه خامی که خروجی آن این سمت است. اگر ما بتوانیم این روان آبها را بهنحوی کنترل کنیم شاید بتوان یک سد مخزنی اراضی دیمی و آبی را احداث و اب را از این طریق تامین کرد.
مصلح گفت: در دهه هفتاد و با سفر مرحوم فقید آیتالله رفسنجانی حدود ۱۰ حلقه چاه آهکی در استان احداث شد. یکی از این چاهها حدود ۲۴۵ متر عمق دارد، که از دهه ۷۰ تاکنون باغات و مزارع از این چاهها آب خود را تامین میکردند.
وی افزود: راهکار دیگر آنکه شاید بتوان با به همپیوستن آب این چاههای آهکی و آن رشته قناتها بهطور موقت آب این مناطق را تامین کرد، تا بتوان با اختصاص بودجه و تامین اعتبار راهحلی قطعی برای تامین آب کشاورزی این منطقه اندیشید.
حسینی در پایان جلسه ضمن قددرانی از تلاش مسئولان گفت: مشکل آب کشاورزی منطقه دیلآرو را در دستور اصلی کار خود قرار دهید.
انتهای خبر/
نظرات کاربران