نظرخواهی

آیا ازعملکرد مهدی روشنفکر در توسعه شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون راضی هستید؟

تازه های سایت

15. شهريور 1394 - 21:45
درخت گردو یکی از محصولاتی است که روستائیان مناطق سردسیر در شهرستان چرام از زمان های بسیار دور با آن آشنایی داشته و برای مصارف مختلف خود از آن بهره برده اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی چهارفصل، واقع شدن شهرستان چرام در مرکز جغرافیایی استان چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد باعث شده است تا این شهرستان کوچک از دو نوع آب و هوای کاملا متفاوت برخوردار باشد به طوری که با طی مسافتی کمتر از 70 کیلومتر از مرکز شهرستان چرام با گرمای بالای 40 درجه به منطقه طسوج با آب و هوایی سرد با دمای زیر 20 درجه می رسیم.

 

تنوع آب و هوایی در این شهرستان سبب شده است تا مردمان این خطه سرسبز از دیرباز به کشت و پرورش انواع محصولات و گونه میوه جات درختی و گیاهی روی بیاورند.

 

 

درخت گردو یکی از محصولاتی است که روستائیان مناطق سردسیر در شهرستان چرام از زمان های بسیار دور با آن آشنایی داشته و برای مصارف مختلف خود از آن بهره برده اند.

 

 

مغز گردو دارای خواص شگفت انگیزی است که مردم روستا با علم به این خواص شگفت انگیز روزانه آن را در سبد غذایی خود استفاده می کنند.

 

 

کاهش کلسترول کل، کاهش LDL و افزایش HDL کلسترول، افزایش قابلیت ارتجاعی رگ های بدن، محافظت در برابر بیماری قلبی، افزایش قدرت ذهن و هوش، جلوگیری از ورم مفاصل، دارا بودن خاصیت ضد سرطان ، محافظت از سیستم ایمنی، جلوگیری از لخته خون، تنظیم فشار خون و قند خون، جلوگیری از پارکینسون و آلزایمر، جلوگیری از سنگ کیسه صفرا و حفاظت از استخوان تنها بخشی از فواید این میوه مغزدار است.

 

 

همزمان با دهه دوم شهریور کار برداشت گردو از باغات شهرستان چرام آغاز می شود و تا پایان شهریور نیز ادامه می یابد.

 

 

مناطق طسوج و سادات امامزاده علی(ع) در شهرستان چرام دارای باغات بزرگ گردو می باشند که در فصل برداشت گردو شاهد حضور صدها گردشگر و مسافر هستند که برای تماشای لحظات جالب برداشت و خرید گردوی تازه به این مناطق سفر می کنند.

 

 

برداشت گردو یکی از لحظات بیادماندنی مردم روستا است که شور و هیجان خاصی را در بین روستائیان بوجود می آورد و مردم روستا در برداشت این محصول به کمک هم می آیند.

 

 

برخی از درختان گردو بسیار بزرگ و قدیمی هستند و برای چیدن آنها افراد با تجربه نیاز است که باید ضمن داشتن قدرت بدنی بالا، وزن زیادی نداشته باشد تا بتواند به راحتی روی شاخه های درخت رفته و با چوب بسیار بلندی که در دست دارد و به زبان محلی به آن ( جِلد ) می گویند به گردوها ضربه بزند تا روی زمین بیفتند.

 

 

زنان و دختران روستائی در کار برداشت گردو به همسران و پدران کمک می کنند و علاوه بر جمع آوری گردوها، کار پوست کندن آنها که بسیار طاقت فرسا می باشد را نیز انجام می دهند.

 

 

با پایان یافتن کار پوست کندن گردوها، زنان روستایی آنها را در معرض نور آفتاب قرار می دهند تا مغز گردو خشک شود و برای  مصرف آماده شوند.

 

 

بخشی از این گردوی تولیدی روستائیان به مصرف خود مردم می رسد و بخشی دیگر نیز برای فروش به شهرها و استانهای همجوار فرستاده می شود تا سود حاصل از آن کمک خرج خانواده ها باشد.

 

 

باغداران این مناطق در کار کاشت و برداشت گردو با مشکلات متعددی چون حمل و نقل محصولات، کمبود نقدینگی، تولید سنتی محصول، نگذراندن آموزش‌های علمی و ده‌ها مشکل دیگر مواجه هستند که باید با حمایت مسئولان استانی برطرف شود.

 

 

به نظر می رسد توجه ویژه مسئولان جهاد کشاورزی استان و شهرستان به باغداران و این محصول با ارزش می تواند پیشرفت چشمگیری را در رونق اقتصادی و حتی گردشگری این مناطق داشته باشد.

 

گزارش و عکس: میثم دهقان

انتهای پیام/م.ن

 

نظرات کاربران

قلم_گزینشی
شبکه اطلاع رسانی دانا