به گزارش پايگاه خبري تحليلي چهارفصل، طرح جنگلانه یا طرح مشارکتی کاشت بذر در جنگل های ایران به همت تشکل زیست محیطی نهضت سبز زاگرس ودیگر تشکل های زیست محیطی استان و با همکاری پروژه ملی زاگرس ، اداره کل منابع طبیعی و سازمان محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد همزمان با سراسر کشور درمنطقه خهکلیدون یاسوج برگزارشد.
غریب سجادیان دبیر تشکل زیست محیطی نهضت سبز زاگرس گفت : این طرح همزمان در 31 استان کشور و هر استان باتوجه به گونه بومی آن منطقه به کمک دوست داران محیط زیست و جنگل ها اجرا شد.
وی با بیان اینکه بیماری زغال و خشکیدگی بلوط خطری است که جنگل های زاگرس با آن دست و پنجه نرم می کنند، تصریح کرد:احیای جنگل ها و کاشت بلوط می تواند اثر مستقیم بر جلوگیری از انقراض این گونه مهم جنگلی ایران داشته باشد.
این فعال زیست محیطی گفت :به کمک افراد دوستدار طبیعت دانه های بلوط برای تهیه بذر جمع آوری ودر این روز در منطقه حفاظت شده خهکلیدون یاسوج برای حفظ و احیای جنگل های از دست رفته کشت می شود.
سجادیان عنوان کرد: بلوط زاگرس بیشترین پراکنش و گستره رویشی را در بین گونه های بلوط غرب دارد که ارتفاع رویش این گونه از 458 تا دو هزارو 700 متر از سطح دریا است.
وی اظهار کرد:کهگیلویه و بویراحمد جنگلهای زیبایی از درختان بلوط دارد که نظیر آن در دیگر جاها کم بوده و نیاز است که این جنگلها حفاظت و مراقبت شوند.
امید سجادیان مسئول هماهنگی طرح مشارکتی جنگلانه گفت:: این حرکت خود جوش و مردمی به منظور گسترش فرهنگ درختکاری و حفاظت از جنگل در استان انجام شده است.
وی با معرفی تشکل های شرکت کننده ازجمله تشکل نهضت سبز زاگرس، رفتگران طبیعت استان، قلم کوه دنا ،حامیان طبیعت زاگرس،خورشید عصر بیداری،پروژه زاگرس،دوست داران کوه نور،روزنه و نظام مهندسی ساختمان افزود: هدف این تشکلها افزایش مشارکت مردم در فرهنگسازی حفاظت و احیای درخت و جنگلهای استان است.
سجادیان ضمن گلایهمندی از مسئولان گفت: مسئولان نسبت به سمنها کم لطفی کرده، نقش اجرایی به آنها ندادهاند و نقش آنها تاکنون تنها در حد سیاهی لشکر بوده است.
این فعال زیست محیطی با بیان این که هر جا مشارکت و همراهی مردم بوده کار با موفقیت بیشتر و نتیجه بهتری انجام شده است، بر حمایت و توجه بیشتر مسئولان به این تشکلها تأکید کرد.
کهگیلویه و بویراحمد بیش از هشت درصد از جنگل های کشور ،20 درصد حوزه زاگرس را دارد و بیش از 80 درصد جنگل های این استان را درختان بلوط 15درصد بنه و بادام و پنج درصد را سایر گونه های جنگلی تشکیل می دهند.
انتهای پیام/م.غ/200
صبح زاگرس
انتهاي پيام/
نظرات کاربران