به گزارش پایگاه خبری تحلیلی چهارفصل، همه بر این امر واقفیم که روستا به عنوان محور تولید و امنیت غذایی کشور به رسمیت شناخته می شود و بر همین اساس همه باید تلاش کنیم تا تولیدکنندگان روستایی با امنیت خاطر کار مهم خود ادامه دهند.
متاسفانه در استان کهگیلویه وبویراحمد به چشم خود دیده ایم که کشاورزان براحتی در باتلاق بی توجهی مسئولان به ارزش تولید، در روستا ها انگیزه خود را از دست می دهند وبه طور کلی کشاورزی را رها می کند .
هفته های گذشته {در اینجا بخوانید} کشاورزی در کهگیلویه وبویراحمد 300 اصله درخت خود را از ریشه ساقط می کند و آنوقت می بینیم که در گوشه و کنار کشور علاوه بر واردات میوه قاچاق آن ها معظلات بزرگی را در سایه وجود مشئولان کشور بوجود می آورد در نتیجه ورود میوه های قاچاق به کشور علاوه بر زیان اقتصادی زنگ خطر بیماری نباتی و گیاهی را در کشور به صدا در آورده است.
قاچاق میوه های خارجی و ورود آن به کشور بلای جان کشاورزان شده و لطمه فراوان به آن ها وارد کرده چرا که با ورود آن، میوه کشاورز ایرانی مانده و گندیده شده و تمامی زحمات وی بر باد می رود.
وقتی از مسئولان در این رابطه سوال می پرسیم در پاسخ گفته می شود طرحهای خوبی در حوزه کشاورزی استان برنامهریزی شده که با اجرایی شدن این طرحها تحول خوبی در تولید محصولات کشاورزی شاهد خواهیم بود اما یکی از مشکلات اصلی بر سر راه اجرای این طرحها کمبود یا نبود تسهیلات است.
و جای سوال است با این همه سرمایه موجود در کشور و این همه دلال بازی ها و واسطه هایی که وجود دارد چرا کسی به فکر این تولیدکنندگان که گرداننده اصلی اقتصاد هستند نیست.
هفته گذشته در یاسوج کشاوری را دیدم که با گلایه های فراوان از حمایت نکردن مسئولان کشاورزی در استان و دیگر مسئولان برای عدم ایجاد بازار و نبود سردخانه برای انبار کردن تولیدات خود داشت.
این کشاورز در گفت و گو با خبرنگار چهارفصل ابراز کرد: بدلیل نبود سردخانه و قیمت پایین خرید میوه سیب در میدان تره بار حدود یک دهم آن چیزی که در بازار وجود دارد جز ضرر هیچ چیزی عاید من نمی شد.
وی در ادامه افزود: به خاطر قیمت پایین میوه ها را نفروختم و چون انبار و سردخانه هم برای ذخیره کردن نبود، میوه ها را در خانه انبار کرده تا شاید قبل از خراب شدن آنها را به فروش برسانم.
با رفتن به منزل این کشاورز و مشاهده سیب ها در اتاق های خانه این کشاورز جز آه و حسرت هیچ جوابی برای آن نداشتم وبا بررسی این صحبت ها متوجه شدم در استان کهگیلویه و بویراحمد تنها یک سردخانه وجود دارد همچنین این استان از داشتن بازار میوه و تربار مناسب رنج می برد از آنجا که احداث سردخانه و بازار میوه و تربار از زیرساختهای کشاورزی در هر منطقه است و نقش مهمی را در تنظیم بازار محصولات کشاورزی ایفا می کنند.
استان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن حدود 50 هزار هکتار باغ سالانه 300 هزار تن محصولات باغی از جمله سیب ، انگور ، انار ، هلو ، گردو و مرکبات تولید می کند که در درجه اول به دلیل نبود سردخانه و میادین میوه و تربار با قیمت های بسیار پایین به دلالان فروخته می شوند و از استان خارج می شود .
میدان میوه و تره بار یاسوج حدود یک دهه پیش در کنار پلیس راه قدیم راه اندازی شد اما تنها پس از چند ماه فعالیت تعطیل شد و هم اکنون کشاورزان برای فروش محصولات خود باید به استانهای همجوار مراجعه کنند.استانهایی که خود زمین های کشاورزی فراوان، محصولات کشاورزی متنوع با مساحت های زیادی دارند و در نهایت با قیمت هایی بسیار نازل حاضر به خرید محصولات کشاورزی هم استانی های ما هستند.
انتهای پیام/
نظرات کاربران