نظرخواهی

آیا ازعملکرد مهدی روشنفکر در توسعه شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون راضی هستید؟

تازه های سایت

16. بهمن 1396 - 7:10
عدم مدیریت صحیح و ناکارآمد، بهره برداری بیش از حد توان و ظرفیت رودخانه بشار، کم شدن آبهای زیر زمینی و نزولات آسمانی می تواند پایتخت طبیعت ایران را در آینده نه چندان دور به کویر جنوب تبدیل نماید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی چهارفصل؛ رودخانه بشار در استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یگانه رود خروشان و بی آلایشی ست که از ذوب شدن برف های رشته کوه زاگرس و جوشیده از سفره های زلال و معدنی دنا سرچشمه می گیرد و با جان دادن به پایتخت طبیعت ایران، سلامت این وادی را به روشنی توجیه و تفسیر می نماید.

 

اگر بخواهیم نام بشار را در دیکشنری زندگی این مردم معنا نماییم باید به همان بشارت الهی در پرتو آب و هوای دل انگیز این سرزمین اشاره نماییم که فریاد آیات الهی و نشانه ای بی بدیل از حکمت خداوندی است که این روزها به دلیل عدم مدیریت صحیح بهره برداری، مجوز بیش از ظرفیت طرح های پرورش ماهی، خشکسالی و عدم نزولات آسمانی  و همینطور سهل انگاری مسئولین استانی در تب بی مدیرتی می سوزد!

ورود فاضلاب های شهری و بیمارستانی و برداشت بی رویه آب از این رودخانه کم رمق باعث شده است که هر روز بیش از پیش سطح آب بشار ته نشین نماید و در این سال های بی بارشی اوج بحران آب با زنگ خطر در گوش مردم و مسئولین به صدا درآید.

 

در همین رابطه چندی پیش مدیر کل حفاظت محیط زیست با اعلام هشدار این موضوع نحوه مدیریت ناصحیح و بهره برداری نامتوازن را در خبرهای رسانه به سمع مردم و مسئولین رسانیده است.

سید اسدالله هاشمی  27تیرماه در جلسه شورای حفاظت منابع آب افزود: با توجه به خشکسالی های اخیر باید وضعیت آب را در این استان جدی بگیریم.

 

وی با اشاره به اینکه نباید جزیره ای عمل کنیم، بیان کرد: این رویه جلسه محور و نگاه بخشی برخی مدیران صحیح نیست و باید کارهای اساسی صورت بگیرد.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: برخی‌ها می گویند برای تالاب‌ها و دریاچه خشک "کوه‌گل" سی سخت لوله‌کشی و جلسه گذاشته ایم اما چرا محیط زیست در جریان نیست؟ دوستان ادارات ‌کل آب منطقه‌ای، علوم پزشکی و جهاد کشاورزی استان هر بلایی دلشان خواست سر رودخانه بشار آوردند.

 

وی ادامه داد: باید هنگام برگزاری جلساتی در این زمینه ها و تصویب مصوبات آن اداره کل محیط زیست استان در جریان کارها قرار بگیرد و ما به عنوان متولی خبری از این کارها نداریم و چیزی نمی‌بینیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: این استان همه چیز در طبیعت خوب خود دارد اما داریم خودزنی می‌کنیم و رود، جنگل و هر چه داریم را با برخی کارها نابود کردهایم.

 

هاشمی تاکید کرد: فاضلاب بیمارستان امام سجاد(ع) هم رودخانه بشار را آلوده کرده است و فلزات سنگین موجود در این رود، سلامت مردم را به خطر انداخته است.

 

وی گفت: جهاد کشاورزی به دنبال اینست که هر جا می‌خواهد پمپ بگذارد و کشاورزی کند اما این موضوع برای" رودخانه بشار" یک زنگ خطر است.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: مجموعه جهاد کشاورزی سیستم‌های نوین آبیاری را اجرایی کرده اند و در مصرف آب نیز صرفه جویی شده اما این کار با افزایش سطح زیرکشت خنثی شده است و سودی به حال منابع آبی ندارد.

هاشمی با بیان اینکه وضعیت "رودخانه بشار" مرگبار شده است، اضافه کرد: از امروز جلوی کوچکترین حرکتی در "رودخانه بشار" را با هماهنگی دستگاه قضا می‌گیریم. وضعیت آب بحرانی است و نباید کارهای ما این وضعیت را بدتر کند.

 

آنچه در این رهگذر نصیب رودخانه بشار گردیده است همانا عدم مدیریت صحیح و ناکارآمد، بهره برداری بیش از حد توان و ظرفیت است که در آینده نه چندان دور با توجه به کم شدن آبهای زیر زمینی و نزولات آسمانی می تواند پایتخت طبیعت ایران به قسمت کویری جنوب تبدیل نماید.

به هرحال؛ در این ره آورد بی مسئولیتی چه کسانی باید پاسخگوی لطمات ناشی از خشک شدن بشار باشند و در این مبحث چه مسئولانی باید جوابگوی صادر کردن مجوز های خارج از توان و ظرفیت این رودخانه هستند  که دیگر مجالی برای نفس کشیدن برای وی نگذاشته اند؟!

انتهای پیام /
 

نظرات کاربران

شبکه اطلاع رسانی دانا
قلم_گزینشی