نظرخواهی

آیا ازعملکرد مهدی روشنفکر در توسعه شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون راضی هستید؟

تازه های سایت

12. اسفند 1396 - 15:13
«زرابی»، «کرفس»، «آنغوزه»، «لیزک»، «ریواس»، «بیلهر»، «تره»، «موسیر» و «جاشیر» برخی از گیاهان خوراکی و دارویی در این کوه‌ها هستند که گل نداده و بهار ندیده معاش روستائیان و کالای پرقیمت بازارهای شهر می‌شوند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی چهارفصل؛ استان چهار فصل کهگیلویه وبویراحمد به سبب تنوع آب و هوایی و شرایط اقلیمی مناسب به مکانی برای عرضه انواع گونه‌های گیاهی تبدیل شده و به عنوان قطب پرورش و تولید بسیاری از این گونه‌ها مطرح است.

«زرابی»، «کرفس»، «آنغوزه»، «لیزک»، «ریواس»، «بیلهر»، «تره»، «موسیر» و «جاشیر» برخی از گیاهان خوراکی و دارویی در این کوه‌ها هستند که گل نداده و بهار ندیده معاش روستائیان و کالای پرقیمت بازارهای شهر می‌شوند.

طی روزهای گذشته نیز شاهد بوده ایم که این گیاهان دارویی توسط عده ای 17 روز مانده به بهار در خیابان های سه راه بیمارستان و چهار راه سبزی فروشی شهر یاسوج به فروش می رسد که همانند تیغی بر پیکر طبیعت سرزمین چهارفصل استان کهگیلویه وبویراحمد مانده است و از آن رنج می برد.

داشتن بیش از دو هزار گونه گیاهی، خوراکی و 470 گونه دارویی گنجینه‌ای عظیم در این استان است که باید از این ظرفیت، به خوبی استفاده شود که البته اینگونه هم هست و برنامه‌ریزی برای استفاده و بهره‌برداری مناسب از این گونه‌های گیاهی و دارویی در حال انجام شدن است.

خیابان های شهر یاسوج این روزها به جولانگاهی برای عرضه این گیاهان دارویی تبدیل شده است که با قیمت های گزاف به فروش می رسد و این روند در صورت عدم جلوگیری به معضلی در استان طی روزهای آینده تبدیل خواهد شد.

 

گیاه بیلهر در عین داشتن خواص دارویی دارای خاصیت سرطان‌زایی است و طبق پژوهش‌های صورت گرفته مصرف زیاد آن سبب ایجاد سرطان در دستگاه گوارش و از کار افتادن کبد می‌شود و این خطر بزرگ توسط کارشناسان و پزشکان بارها تذکر داده شده اما باز هم مردم آن را نادیده می‌گیرند.

در اقدامی پسندیده توقیف خودروهای حامل گیاه مرتعی بیلهر توسط یگان حفاظت منابع طبیعی در استان کهگیلویه و بویراحمد انجام شده است که به این آسیب رسانندگان به طبیعت چهارفصل این نکته را گوش زده کرده است که حفاظت از این منابع ملی و طبیعی توسط دستگاه های اجرایی انجام خواهد شد.

امیدواریم که این حفاظت در اواخر این فصل و فصل پیشرو یعنی بهار که بیشترین آسیب از طرف برخی سودجویان به این مراتع زده می شود، بیش از هر زمانی دیگری خود را به نمایش بگذارد و با کسانی که به عرضه این گیاهان با ارزش در سطح شهر یاسوج اقدام می کنند، برخورد قانونی صورت بگیرد تا بلکه این طبیعت بکر برای نسل های آینده نیز به یادگار بماند و با منفعت طلبی عده ای سودجو به یغما نرود.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

شبکه اطلاع رسانی دانا
قلم_گزینشی