نظرخواهی

آیا ازعملکرد مهدی روشنفکر در توسعه شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون راضی هستید؟

تازه های سایت

13. اسفند 1396 - 10:58
افشین زاده پزشک شهرستان کهگیلویه در این خصوص اظهارداشت: تجمع مواد سمی در محصولات و انتقال در زنجیره غذایی باعث بروز انواع بیماری ها در انسان می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی چهارفصل؛ استان کهگیلویه و بویراحمد سرزمینی کوهستانی و تقریبا مرتفع است که کوه‌های زاگرس با رشته‌های موازی، سراسر شمال و شرق و کوه‌های سیاه و سفید، خومی خائیز و نیل جنوب شرقی آن را در برگرفته‌اند.

دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه یکی از شهرستانهای استان کهگیلویه و بویر احمد واقع شده که این شهرستان از شمال به شهرستانهای باغ ملک، ایذه، بویراحمد و از جنوب به شهرستان گچساران و بهبهان از غرب به شهرستان رامهرمز، و از شرق به شهرستانهای بویراحمد، نورآباد ممسنی و گچساران محدود می شود.


خشکسالی و کمبود منابع آبی چند سالی است که توسعه بخش کشاورزی و آبیاری مزارع زیر کشت محصولات زراعی، سبزی وصیفی در مناطق مختلف کشور و از جمله شهرستان کهگیلویه را به یک دغدغه عمومی و بهانه ای برای سودجویی برخی تبدیل کرده است.
این دغدغه به گونه ای بوده که کشاورزی به عنوان یکی از زنجیره های اصلی تولید و سلامت مردم و جامعه در برخی مناطق آسیب دیده و سودجویان برای تولید و فروش بیشتر به سمت استفاده از آب های غیرمتعارف یا پساب آلوده بخش های مختلف روی آورده اند.


پساب به عنوان منبع آبی غیر متعارف می تواند در صورت تصفیه و رسیدن به حد استانداردهای بهداشتی به عنوان منابع در حوزه کشاورزی و آبیاری فضای سبز استفاده شود.
به گفته کارشناسان حوزه آب و فاضلاب؛ اما هدایت فاضلاب خانگی تصفیه نشده به اراضی کشاورزی باعث تغییر در بافت خاک، تجمع نمک ها در خاک، کاهش حاصلخیزی خاک، بروز اثرات طولانی مدت روی خاک شده وادامه آن آسیب بر پیکره کشاورزی را به همراه خواهد داشت.
درپی گزارش یکی از شهروندان مبنی بر استفاده فردی سود جو از انشعاب فاضلاب آلوده شهر برای آبیاری زمین کشاورزی خود دوربین خبری خود را برداشتیم وروانه محل مورد نظر شدیم.
 قطعه زمین کشاورزی که جنب فلکه  ورودی شهر که مزین شده به نام شهید ضیایی قرار گرفته  وسودجویان به صورت غیر قانونی با شکستن جدول هدایت آب خروجی شهر و لوله گذاری مسیر فاضلاب را به زمین خود روانه داشته است  که به گفته دست اندرکاران سلامت و کارشناسان بهداشت محیط، این آب آلوده به آلاینده های میکروبی و شیمیایی وغیر شیمیایی بوده و به سلامت مصرف کنندگان اینگونه تولیدات کشاورزی آسیب می رساند.


افشین زاده پزشک شهرستان کهگیلویه در این خصوص اظهارداشت: تجمع مواد سمی در محصولات و انتقال در زنجیره غذایی باعث بروز انواع بیماری ها در انسان می شود.
وی با اشاره به اینکه مهمترین عامل ایجاد کننده مخاطرات بهداشت فردی، میکروارگانیسم های بیماری زا، انگل ها و مواد سمی و شیمیایی فاضلاب هستند، افزود: مشکلات بهداشتی محصولات کشاورزی در نتیجه فعل و انفعالات و واکنش های مختلف بین ترکیبات و آلاینده های فاضلاب با خاک و گیاه اتفاق می افتد.


درپایان این گزارش از همه مسئولان به طور جد خواستار رسیدگی به این مورد و گزارشات مشابه  جهت بهره مندی هرچه بهتر شهروندان از محصولات پاک وبهداشتی را خواهانیم وامیدواریم با پیگیری های لازم دیگر شاهد بروز چنین اتفاق های ناگواری نباشیم.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

شبکه اطلاع رسانی دانا
قلم_گزینشی