به گزارش پایگاه خبری تحلیلی چهارفصل به نقل از صبح زاگرس، در این میان هنرمندان ایران اسلامی با تکیه بر هنر والای خود در خلق آثار هنری مربوط به قرآن چه در زمینه خطاطی و چه در زمینه هنر تهذیب آثار ماندگار و بینظیری از خود بر جای گذاشتهاند.
یکی از این هنرمندان "سیدولیالله امیری" هنرمند کهگیلویه و بویراحمدی است، هنرمندی که با تکیه بر هنر والای خود توانسته بلندترین قرآن طوماری جهان را کتابت کند.
امیری متولد شهرستان کهگیلویه و دارای مدرک کارشناسی ارشد صنایع دستی رشته کتابت و نگارگری است.
وی کار کتابت و نگارگری را از سال 76 همزمان با ورود دانشکده هنر آغاز کرد و هم اینک کارشناس صنایع دستی در اداره کل میراث فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد است.
امیری گفت: نخستین جرقه شروع کتابت قرآن از طرف استاد دانشگاهم بود.
وی هدف خود ازکتابت بلندترین قران طوماری اینگونه بیان می کند: در خانواده ام فضای معنوی و مذهبی حاکم است وهمین امر انگیزه ای در من ایجاد کرد که کتابت قرآن را به صورت طوماری انجام دهم.
امیری مهریه ازدواج همسر خود را یک جلد قرآن دست نویس دانست و گفت: با کتابت قرآن دست نویس طوماری توانستم مهریه همسرم را نیز که ارزش معنوی بالایی دارد فراهم و دین خود را نسبت به وی ادا کنم .
وی تصریح کرد: پس از ازدواج، در سال 88 و در طول ماه رمضان همان سال، با روزی هشت ساعت کارکردن کتابت بلندترین قرآن طوماری را به اتمام رساندم.
وی طول این قرآن طوماری را 185 متر عنوان کرد و افزود: در تهذیب این اثر از رنگهای آبی، سبز، مشکی و قرمز استفاده شده است.
امیری اظهار کرد:تا کنون پنج جلد از قرآن را با استفاده از تکنیک سوخت روی کاغذ و معرق کاری، سوخت روی کاغذ و ساقه گندم کتابت کرده ام، ولی در استان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون کسی سراغی از کاتب این اثر نگرفته و هیچ مسئول فرهنگی و هنری در استان از وجود این آثار خبری ندارد.
این اثر در فهرست آثار ملی و معنوی به شماره 986 در کشور به ثبت رسیده است و درسال 93 در شرف ثبت جهانی قرار گرفت.
بلندترین قران طوماری در پنجمین نمایشگاه بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان در برج میلاد تهران در معرض دید عموم قرار گرفت.
انتهای پیام/س
انتهای پیام/گ
نظرات کاربران