به گزارش پایگاه اطلاع رسانی چهارفصل مرحوم مهندس رجبعلی طاهری، زاده کازرون، دوران کودکی را در این شهر گذراند و برای ادامه تحصیل در مقطع دبیرستان، به شیراز رفت تا در کنار برادر ارشد خود مرحوم دکتر محمدحسن طاهری - از انقلابیون فارس- در دبیرستان تحصیل کند. این دوران مصادف بود با دوران نهضت ملی و از همین رو او نیز همچون برادر خود وارد مبارزات سیاسی شد. با سقوط دولت مصدق در تابستان 32، در حالی که مبارزان و سیاسیون زندانی، تحت تعقیب و فراری بودند، او با دوستانش مبارزات خود را ادامه داد و برای اولین بار در اسفند 32 بازداشت شد.
در اواسط دهه 30 او به عنوان دانشجوی فوق لیسانس مهندسی راه و شهرسازی راهی دانشگاه تهران شد تا دوران جدیدی را در زمینه فعالیتهای سیاسی دنبال کند، وی در این دوران یکی از شاگردان مهندس بازرگان بود و از همین رهگذر با مبارزان و انقلابیون دیگر آشنا شد. با شروع نهضت امام در سال 40، او به جمع یاران امام پیوست و در استان فارس به تبلیغ راه امام پرداخت. در اواسط دهه 40 او سازمان مجاهدین اسلام را در فارس پایه گزاری کرد تا جوانان این دیار را از این طریق با مسایل انقلابی و اسلامی آشنا کند و همین امر باعث دستگیری و زندانی شدن او شد. ساواک این سازمان را تحت عنوان گروه مهندس طاهری معرفی میکرد.
با اوجگیری انقلاب، او در فارس شورای تظاهرات را درست کرد که بعدا با عضویت مهندس طاهری در شورای انقلاب، این شورا نیز در شورای انقلاب ادغام شد. این شورا کار هدایت و برنامهریزی تظاهرات ها و حرکتهای نیروهای مسلمان و خط امام را در فارس عدهدار بود. با پیروزی انقلاب این شورا مسوولیت امنیت را نیز عهدهدار شد و کمتر از یک ماه بعد شورای انقلاب و دولت موقت مسوولیت تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و کمیتههای انقلاب در فارس را به مهندس طاهری سپردند. مهندس طاهری نیز در همان اسفند57 سپاه را در فارس تاسیس کرد.
وی همچنین به عضویت شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی درآمد و در اولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از سوی مردم کازرون به مجلس شورای اسلامی دور اول راه یافت. وی در مجلس اولین کسی بود که طرح عدم کفایت سیاسی بنیصدر را مطرح کرد. او همچنین از مخالفان شدید سیاستهای اقتصادی سوسیالیستی میرحسین موسوی بود. او بارها و بارها از سوی منافقین خلق مورد سوءقصدهای ناموفق قرار گرفت و هفتم تیرماه 60، اندکی قبل از انفجار برای انجام امور حوزه انتخابیهاش، سالن اجلاس شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی را ترک گفت. او در مساله انفجار دفتر نخست وزیری و شهادت رجایی و باهنر، اولین کسی بود که همان روز تشییع جنازه فهمید کشمیری با همدستی برخی از افراد فرار کرده است. مرحوم طاهری در اواخر دهه 60 فصلنامه انتظار را منتشر کرد و در آن به واکاوی برخی مسایل مهم کشور پرداخت.
در سال 72 وی به عنوان یکی از رقبای منتقد سیاستهای اقتصادی دولت آیتالله هاشمی رفسنجانی وارد گود انتخابات شد.
مهندس طاهری سرانجام در روزهای واپسین مهرماه سال 92 دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت .
منبع: راسخون
انتهای پیام /ش
نظرات کاربران