به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «چهارفصل» باشت یکی از شهرستانهای این استان است که طبیعت زیبا و آثار تاریخی بسیاری در دل خود نهفته دارد، در باشت داستان های زیادی در مورد حمله اسکندر مقدونی بر سر زبانها است.
روایتها و قصههایی که ترکیبی از تاریخ شفاهی و اسطوره را در خود دارند و حرف تمامی آنها این است که اهالی باشت در این منطقه در مقابل حمله اسکندر ایستادگی کردهاند.
ستونهای تاریخی دو گور دوپا ، یادگار ساسانیان است. دو گور دوپا در شهرستان باشت در روستای شوش واقع شده و این اثر در تاریخ ۳ بهمن ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۲۹۸۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
شهرستان باشت دارای مکانهای مذهبی و بقعه متبرکه، آثار تاریخی و مکانهای طبیعی و گردشگری متنوعی بوده و همه ساله در ایام تعطیل، پذیرای گردشگران از سراسر کشور است.
این ستونها که از سنگ آهک و شیری رنگ و یکپارچهای تراشیده شدهاند به احتمال فراوان میل استودان هستند و درگذشته آتشدان بودند و در شب کاروانان و مسافران سرگردان را در مسیر راهنمایی میکردند.
اهالی روستا میگویند تا ۵۰سال پیش هم، با غروب آفتاب، هر شب اهالی روستای شوش به نوبت روی ستونها، آتشی به راه میانداختند تا عشایر، کاروانها و ماشینهای سرگردان مسیر خود را به روستا پیدا کنند.
این ستونهای سنگی تقریباً سالم و همچنان پا برجا هستند و بر بالای تپهای مشرف به دو روستای شوش سفلی و ده کند قرار دارد و ستونهایی که در فاصله ۵۰ سانتیمتری از هم قرار دارند و ستون شرقی دو متر و ستون غربی ۱۹۰سانتیمتر است.
حریم این اثر همه تاریخی از سوی اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان تعیین شده و مورخان، محققان و گردشگران زیادی هرساله از آن دیده میکنند و مطالعات علمی و تحقیقی از آن دارند و بنا به روایتی این دو ستون باقی ماندهٔ آتشکدهای است که به قبل از اسلام تعلق دارد. بررسیهای مقدماتی و اولیه نشان میدهد که فضا و شکل عمومی این ستونهای سنگی به ستونهای سنگی معابد مهری و میترائیسم (مانند ستونهای خورهه) شباهت نسبی دارد.
انتهای خبر/
نظرات کاربران