نظرخواهی

آیا ازعملکرد مهدی روشنفکر در توسعه شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون راضی هستید؟

تازه های سایت

1. تير 1395 - 11:03
هدایتخواه گفت: رهبر انقلاب فرمودند؛ زیبایی های اندیشه شریعتی را با بتون آرمه اندیشه مطهری مطرح کنیم؛ لذا مطالعه آثار دکتر شریعتی بدون مبانی دینی، و منهای آثار امثال شهید مطهری، زمینه ساز احتمال انحراف است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی چهارفصل، هدایتخواه گفت: رهبر انقلاب فرمودند؛ زیبایی های اندیشه شریعتی را با بتون آرمه اندیشه مطهری مطرح کنیم؛ لذا مطالعه آثار دکتر شریعتی بدون مبانی دینی، و منهای آثار امثال شهید مطهری، زمینه ساز احتمال انحراف است.

ستار هدایتخواه، عصر یک شنبه، در گفتگویی دانشجویی با عنوان جستجوگرانی در مسیر شدن در پاتوق مطالبه گری دانشجویی پاسخگوی سوالات دانشجویان دانشگاه های یاسوج بود.
هدایتخواه در این مراسم که به دعوت  قرارگاه دانشجویی شهید طیب برگزار شد، به برخی سوء استفاده ها، تحریف ها و مصادره هایی که از چهره ها و شخصیت های مختلف صورت می گیرد اشاره کرد و گفت: برپایی محافل این چنینی باعث جلوگیری از این مصادره ها و تحریف ها می شود.
شخصیت علمی و سیاسی شریعتی

وی به بیان شخصیت علمی و سیاسی دکتر شریعتی اشاره کرد و گفت: در میان نخبگان، اختلاف نظر بسیار فاحشی در مورد دکتر شریعتی و اندیشه های وی وجود دارد به طوری که در سه گروه و به سه شیوه به موضع گیری در این خصوص پرداخته اند.
این استاد سابق دانشگاه، مخالفانی که از مخالفان ملایم تا مخالفان سرسخت را در بر می گیرند، یکی از این سه گروه دانست و گفت: در این گروه برخی به دکتر شریعتی نسبت هایی چون وهابی، ضدشیعه، سنی و بعضا کافر داده اند و برخی نیز کتاب های او را کتب ضاله معرفی کردند.
وی افزود: در نقطه مقابل گروه نخست، طرفداران مبالغه گر و سرسختی بودند که هیچ اشکالی را نسبت به شریعتی نمی پذیرفتند و حتی برای مخالفان شریعتی نیز حکم اعدام صادر می کردند.
هدایتخواه ادامه داد: اما گروه سومی وجود داشت که قایل به موضع گیری منصفانه نسبت به دکتر شریعتی و آثار او بود و میان شخصیت و اندیشه های او تفکیک قایل بوده اند؛ او را کافر، ضد شیعه و وهابی نمی پنداشتند، در مورد اعتقاداتش حرفی نداشتند اما ضمن برشمردن محاسن و نقاط قوت او به انتقاد از برخی اندیشه های او می پرداختند که شخصیت هایی چون رهبر معظم انقلاب، دکتر بهشتی و شهید مطهری در این دسته قرار می گیرند.

شریعتی تأثیر زیادی در بین جوانان قبل از انقلاب داشت و در زمره تأثیرگذار ترین روشنفکران جامعه به حساب می آمد
وی شریعتی را جزو تأثیرگذارترین شخصیت های قبل از انقلاب دانست و گفت: دکتر شریعتی تأثیر زیادی در بین جوانان در قبل از انقلاب داشته و در زمره تأثیرگذار ترین روشنفکران جامعه به حساب می آمد.
هدایتخواه به ارتباط خود با اندیشه های شریعتی اشاره کرد و گفت: در سال های نخستین انقلاب، بیشترین مطالعاتم از دکتر شریعتی بود و حتی اولین کنفرانس دانشجویی ام را به اندیشه های او اختصاص دادم و در این سال ها تحت تأثیر اندیشه های وی نگاه کاملا مثبتی به او داشته ام.
وی در پاسخ به سوالی که در خصوص تناقضات رفتار شریعتی درباره روحانیت سوال کرد گفت: یکی از انحرافاتی که در مورد شناخت دکتر شریعتی مطرح می شود، بحث هایی است که در خصوص نگاه شریعتی به روحانیت است و یکی از ظلم هایی که در حق وی شد، مطرح کردن همین موضوع در اولین معرفی شخصیت اوست.

 

شریعتی با روحانیت ضدیت نداشت
سخنگوی اسبق کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از این نوع نگاه گفت: مهم ترین خصیصه شریعتی، ضدیت با روحانیت نیست که عده ای فقط به دنبال مطرح کردن این موضوع هستند.
وی به بررسی ارای این اندیشمند درباره روحانیت پرداخت و گفت: دکتر شریعتی در آثارش پیرامون موضوع روحانیت سخنان ضد و نقیضی را مطرح کرد؛ گاهی تز اسلام منهای روحانیت را مطرح می کند و گاهی مثلث زر و زور و تزویر را خان، ژاندارم و آخوند می داند و روحانیت را به عنوان مظهر تزویر معرفی می کند؛ گاهی نیز به خوبی و با عبارات خاصی از روحانیت یاد می کرد که می توان این موارد را جزو استثنائات سخنان شریعتی دانست.
هدایت خواه به مبنای این تفکردکتر شریعتی در خصوص روحانیت اشاره کرد و گفت: مبنایی که ایشان انتخاب کرد، او را به سمتی می برد که با روحانیت وقت مخالفت کند.

 
وی افزود: بحث و مبنای مورد نظر شریعتی، مبحث ایدئولوژی و فرهنگ است که معتقد است ایدئولوژی مجاهد، مبارز و ابوذر پرورش می دهد و فرهنگ، مجتهد و ابوعلی سینا؛ و باید بتوان به پرورش مجاهد بپردازیم.
این فعال فرهنگی در پاسخ به سوالی در خصوص  اندیشه های امام خمینی (ره) و انتقادات تند ایشان نسبت به روحانیت بیان داشت: حضرت امام، در مواقع انتقاد، روحانیت را به طور مطلق و کامل مورد خطاب قرار نمی دهند و از عناوینی چون روحانیون درباری، روحانی نماها و … استفاده می کرد اما دکتر شریعتی به طور کلی قضاوت می کرد و روحانی را به طور مطلق مورد نقد قرار می داد.
وی یکی از دلایل صدور شریعتی به خارج از مرزهای کشور را نقاط قوت او دانست و ضمن برشمردن این نقاط قوت اظهار داشت: بیان زیبا، گیرا و احساس برانگیز او، با صبغه انقلابی در میان جوانان مسلمان جذابیت خاصی داشته که به همراه روحیه انقلابی در آثارش می توان به عنوان دو نقطه قوت دکتر شریعتی معرفی کرد.
هدایتخواه افزود: داشتن ابداعتی در حوزه ادبیات انقلابی، اهل سوز و درد و احسا مسئولیت بودن، از دیگر نقاط قوت دکتر شریعتی به حساب می آیند.
وی ادامه داد:در دوره ای که سکه رایج مملکت تفکرات مارکسیستی بود، شریعتی اسلام را به عنوان مبنای مبارزه معرفی کرد و خیلی از جوانان را از مارکسیسم نجات داد، در دوره غربت اسلام در دانشگاه ها، از اسلام دم زد و اندیشه های اسلامی را مطرح کرد..
این استاد دانشگاه، شریعتی را نقطه آغاز خوبی دانست و گفت: شریعتی برای شروع و حرکت اولیه خیلی خوب است ولی برای ادامه و استفاده به عنوان تبیین مبانی فکری، قابل اعتماد نیست.

 گروه های اصلاحطلب بیشترین سوء استفاده را از نام شریعتی کردند
هدایتخواه در بخش دیگری از سخنان خود به سوء استفاده از نام دکتر شریعتی توسط اصلاحطلبان اشاره کرد و گفت: گروه های اصلاحطلب بیشترین سوء استفاده را از نام شریعتی نموده و می کنند اما با توجه به مبانی اندیشه ای دکتر شریعتی ، از اندیشه های او گریزانند و مبنایی با او مخالفت دارند.
وی افزود: اندیشه های سیاسی شریعتی به مبارزه با ظلم و لیبرالیسم می پردازد در حالی که اصلاحطلب ها روحیه انقلابی گری و مبارزه طلبی را روحیه فشیستی و خشونت طلبانه می دانند.
هدایتخواه در ادامه به لزوم مطالعه آثار دکتر شریعتی در کنار آثار شهید مطهری اشاره کرد و گفت: رهبر انقلاب فرمودند: زیبایی های اندیشه شریعتی را با بتون آرمه اندیشه مطهری مطرح کنیم؛ لذا مطالعه آثار دکتر شریعتی بدون مبانی دینی، و منهای آثار امثال شهید مطهری، زمینه ساز احتمال انحراف است.
وی به نگاه شهید مطهری به دکتر شریعتی پرداخت و گفت: شهید مطهری او را به تهران آورد و به حسینیه ارشاد دعوت کرد تا از توان او در این حسینیه استفاده شود.
هدایتخواه افزود: شهید مطهری در خیلی از آثارش اندیشه های دکتر شریعتی را بدون ذکر نقل می کند.

IMG_0296.jpg

 

IMG_0304-(1).jpg

 

IMG_0306.jpg

 

 

IMG_0323.jpg

 

 

IMG_0336.jpg

 

 
IMG_0377.jpg

 

 

IMG_0434.jpg

 

IMG_0424.jpg

 

IMG_0473.jpg

 

 

IMG_0462.jpg

 

 

IMG_0436.jpg

 

 

IMG_0342.jpg

 

13.jpg

14.jpg

کبنا

انتهای پیام/

نظرات کاربران

شبکه اطلاع رسانی دانا
قلم_گزینشی