به گزارش پايگاه خبري تحليلي چهارفصل، یکم شهریور سالروز بزرگداشت بوعلی سینا به عنوان روز پزشک در تقویم کشورمان ثبت شده است و این بهانه ای شد تا جهت قدر دانی از پزشکان مجاهد و زحمت کش با یکی از این بزرگواران هم صحبت شویم.
کیان دهرابپور متولد 1355 پزشک عمومی و مدرس دانشگاه و از مدیران حوزه سلامت کهگیلویه و بویراحمد است که با ارائه خدمات داوطلبانه در نهادها و موسسه های عام المنفعه به عنوان یک پزشک خیر شناخته می شود.
در زیر گفت و گوی خبرنگار قلم دنا را با این پزشک کهگیلویه و بویراحمدی رابخوانید.
به عنوان سوال اول خود را معرفی کنید؟
کیان دهرابپور هستم متولد 1355ساکن شهر یاسوج، پزشک عمومی و مدرس دانشگاه هستم
سوال- از چه زمانی به فکر حرفه پزشکی بودید؟
چون در دوران تحصیل از لحاظ درسی جزو دانش آموزان ممتاز و شاگرد اول بودم ظرفیت پزشک شدن را داشتم هر چند دلایل دیگری چون محرومیت استان و نیاز به نیروی متخصص، سطح بالای علمی و پویایی حرفه پزشکی و جایگاه خدمت گذاری به مردم در پزشک شدنم تاثیرگذار بوده است.
سوال-اگر بخواهید برای تحصیل و آینده فرزندتان تصمیم گیری کنید چه شغلی را به او پیشنهاد می دهید؟
فرزندم را تشویق می کنم در رشته پزشکی ادامه تحصیل دهد ولی معتقد هستم هر انسانی استعداد و علاقه خاصی دارد و نباید او را به انتخاب رشته خاصی مجبور کرد.
سوال- شما در خصوص شغل پزشکی چه نظری دارید؟
با توجه به آیه 32 سوره مائده که خداوند متعال می فرماید: اگر جان انسانی را نجات دهی مانند این است که جان تمام انسان ها را نجات داده ای و حرفه پزشکی توان کمک به ادامه حیات مردم را دارد و قطعا از ارزش بالایی برخوردار است بخصوص وقتی پزشک با نوع دوستی و انسانیت دردی را از انسانی برمیدارد ارزش این حرفه مشخص می شود.
سوال- لطفا به صورت تیتر وار مسئولیت های که در حوزه سلامت داشته اید را بیان کنید؟
بنده تقریبا از 10 سال پیش وارد حوزه مدیرت و مسئولیت پذیری بهداشت و درمان شدم و مسئولیت هایی چون رئیس مرکز بهداشتی درمانی مادوان، معاون فنی و جانشین معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویر احمد، مدیرکل انتقال خون استان، رییس بیمارستان های شهید رجایی و امام سجاد(ع) یاسوج، جانشین و معاون مدیر امور بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد و مدیر نظارت و اعتبار بخشی امور درمان دانشگاه علوم پزشکی استان را داشته ام.
سوال- باتوجه به فعالیت های اجتماعی و داوطلبانه ای که در امر خدمت رسانی به مناطق محروم داشته اید بفرمایید چه مسئولیت ها و خدماتی ارائه داده اید؟
عضو هیات رییسه و نائب رئیس خیرین سلامت استان، عضو هیات امنای مجمع خیرین سلامت کشور، عضو شورای بسیج جامعه پزشکی و مسئول کمیته درمان وعضو هیات رییسه بسیج سپاه فتح هستم و با نهادهای چون هلال احمر در داخل و خارج از کشور فعالیت های داوطلبانه و انسان دوستانه انجام می دهم.
همچنین با همکاری بسیج جامعه پزشکی استان سه بیمارستان صحرایی در مناطق محروم راه اندازی کردیم و هر چند وقت یک بار پزشکان و متخصصان را برای درمان افراد نیازمند به این مناطق می بریم.
سوال- با توجه به حساسیت شغل پزشکی که با جان انسان ها سر و کار دارد به همکاران خود چه توصیه ای دارید؟
من به پزشکان که افراد نخبه جامعه هستند توصیه می کنم با توان تخصصی و انسانی خود در جهت کمک به مردم از هیچ کوششی فروگذار نکنند و با مشارکت در فعالیت های اجتماعی به مردم محروم کمک کنند چون انقلاب ما انقلابی فرهنگی و مردمی است و جامعه پزشکی باید در تحقق اهداف انقلاب و ریشه کنی محرومیت تلاش کند.
سوال- بنظر شما پزشک خوب باید چه خصوصیاتی داشته باشد؟
مهمترین شاخصه های پزشک خوب تعهد و تخصص است چون تخصص بدون تعهد کارایی لازم را نخواهد داشت و خروجی این تعهد و تخصص جوری باید باشد که از مشکلات مردم گره گشایی بکند.
سوال-در حوزه بهداشت و درمان افراد مختلفی فعالیت دارند بنظر شما بیشترین کار و زحمت این حوزه بر عهده چه افرادی است؟
کارکنان همه زحمت می کشند از نگهبان و خدمه گرفته تا کادر پزشکی و پرستاران زحمات تلاش می کنند ولی هر اندازه درجه علمی و مسئولیت افراد بیشتر باشد استرس کار و وظیفه فرد سنگین تر است.
سوال-لطفا از دوران خدمت خود خاطره ای تعریف کنید؟
در سال 1384در سرکشی از مناطق شهرستان گچساران متوجه شدم در منطقه چاه تلخ باشت مادر بارداری دچار فشارخون بارداری شده و به دلیل سطح پایین اقتصادی و مالی در درمانگاه بستری نشده است و با پیگیری های بنده یک آمبولانس خانم باردار را به بیمارستان منتقل کرد و بعد از عمل سزارین مادر و فرزند از مرگ نجات پیدا کردند وقتی جان دو انسان را از مرگ نجات دادیم و از بی مادر شدن یک خانواده 10 نفر جلوگیری شد احساس خوبی داشتم.
سوال - اولین چیزی که با شنیدن کلمات زیر به ذهن شما میرسد کدامند؟
بیمار؟ نیازمند کمک
مرگ؟ پل بین دنیا و آخرت
زندگی؟ فرصت خوبی برای سعادت در آخرت
جوانی؟ بهترین فرصت ارتقاع مادی و معنوی
فقر؟ برخی جاها آزمایش الهی
نظر شما در مورد رسانه ها و نقش آنها در حوزه سلامت چیست؟
سلامت رفاه کامل جسمی، روحی و اجتماعی است و تنها 20 درصد از این سلامت برعهده دانشگاه علوم پزشکی است 80 درصد به مردم، رسانه ها و نهادهای دیگر برمی گردد که در این میان رسانه ها نقش تعیین کننده ای دارند و باید با انتقاد سازنده و اطلاع رسانی ما را در سلامت جامعه یاری کنند.
سخن آخر؟
پزشکان شکرگزار خداوند باشند که چنین استعدادی در وجود آنها نهفته است و با استفاده از دوبال تعهد و تخصص به مردم خدمت رسانی کنند تا در دنیا و آخرت سعادتمند شوند.
همانگونه که مقام معظم رهبری که فرمودند: کسی که بیمار دارد نباید بجز درد بیماری درد دیگری داشته باشد.
انتهای پیام/م.ن
نظرات کاربران