به گزارش پایگاه اطلاع رسانی چهارفصل مدیریت بهداشت و سلامت سازمان بسیج سازندگی استان کهگیلویه و بویراحمد، نقش این سازمان در پایش، کنترل و پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان در سطح استان به عنوان یک بیماری عفونی و ویروسی خطرناک و مشترک بین انسان و طیور را نقشی عملیاتی و فعال دانست.
سید علی ساداتی درباره بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان گفت: آنفلوانزای فوق حاد طيور يک بيماری ويروسي پرندگان است که ويروسهای آنفلوانزا دارای 3 نوع تيپ C,B,A مي باشند و در طيور فقط تيپ A مي تواند ايجاد بيماری نمايد. اين تيپ علاوه بر طيور، ساير حيوانات از جمله خوک، اسب و همچنين انسان را درگير مي نمايد.
وی افزود: پرندگان وحشي و آبزی مي توانند بدون اينکه خود مبتلا به بيماری شوند، ويروسهای آنفلوانزای طيور را با خود جابجا کنند و خوک به عنوان ميزبان واسط ويروسهای آنفلوانزای طيور و پستانداران است.
ساداتی در ادامه گفت: مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زينتي، پرندگان وحشي و شتر مرغ از پرندگان حساس به بيماری مي باشند.
مدیریت بهداشت و سلامت سازمان بسیج سازندگی سپاه فتح علائم شیوع این بیماری را شروع ناگهاني تلفات با روند افزايش در گله، انتشار ناگهاني بيماری در گله بيحالي شديد، پژمردگي و دور هم جمع شدن گله، کاهش شديد مصرف دان، افت ناگهاني و شديد توليد تخم مرغ روزانه، علائم تنفسي حاد، سياه شدن و خونريزی تاج، ريش و ساق پا عنوان کرد.
سید علی ساداتی اهم اقدامات و برنامه های پیش روی سازمان بسیج سازندگی استان پیرامون کنترل و پیشگیری آنفولانزای فوق حاد پرندگان را به شرح ذیل بیان نمود:
1- پوشش رسانه ای از طریق سایت ها و شبکه مجازی و در قالب کلیپ، گزارش، خبر و ... به صورت بومی.
2- هماهنگی جهت چاپ و تکثیر 5000 بروشور و پوستر اطلاع رسانی و ... در سطح استان
3- هماهنگی جهت ابلاغ آیین نامه کنترل و پیشگیری از شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان جهت اطلاع و پیشگیری در سطح پایگاه های مقاومت به منظور کنترل روند زنده فروشی و ...
4- هماهنگی جهت استفاده از ظرفیت گروه های جهادی در کنترل، پیشگیری، واکسیناسیون و حتی معدوم کردن سازی در تمام شهرستان ها به ظرفیت یک گروه جهادی
5- عدم واگذاری تسهیلات در قالب طیور و تغییر عرصه به صنایع تبدیلی وابسته
6- ممنوعیت خرید طیور از استان های همجوار در شبکه مشاغل خانگی
7- حضور کارشناسان بسیج سازندگی در مدارس و جلسات گروهی با هدف پیشگیری و آگاهی بخشی
8- استفاده از ظرفیت گروه های جهادی و پایگاه های مقاومت در برنامه قرنطینه و آماده سازی گروه های جهادی ویژه در قالب گروه جهادی واکنش سریع در صورت شیوع بیماری
9- کلیه ی طرح حای طیور فعال که بیش از 100 مزرعه در سطح استان بوده جهت مشاوره و همکاری در برنامه پایش و کنترل بیماری
10- معرفی دو مورد در مناطق سردسیری و گرمسیری جهت راه اندازی کشتارگاه طیور خاص از جمله شتر مرغ، بوقلمون، بلدرچین و کبک در قالب تسهیلات اشتغالزایی و اقتصاد مقاومتی
11- معرفی متقاضیان دریافت تسهیلات به سازمان دامپزشکی جهت دریافت تاییدیه
12- عضویت در قرارگاه عملیاتی کنترل و پیشگیری آنفولانزای فوق حاد پرندگان با محوریت ستاد مدیریت بحران و سازمان دامپزشکی
انتهای پیام/
دیدگاهها