به گزارش پایگاه اطلاع رسانی چهارفصل ؛یک کارشناس ارشد زمین شناسی عصر امروز در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار آوای ماغر بر لزوم مقام سازی بناها به خصوص منازل مسکونی در شهرلیکک و روستاهای تابعه به دلیل واقع شدن در مسیر دو گسل تاکید کرد.
جهانگیر عالی نسب گفت: بر اساس نقشه های زمین شناسی شهرستان بهمئی به دلیل واقع شدن بین دو گسل پی سنگی اصلی ایذه-هندیجان در شمال غرب و غرب و گسل خارک- میش در محدوده شرق و جنوب شرق دارای پتانسیل لرزه خیزی بالا می باشد.
وی خاطرنشان کرد: رشته کوه زاگرس در گذر از آخرین فازهای کوه زایی خود در حال فشردگی و کوتاه شدگی است و نیروهای فشارشی-کششی سبب شکستگی، گسل خوردگی و همچنین فعال شدن گسل های قدیمی در این بخش از کشور می شوند.
عالی نسب تصریح کرد: حرکات امتدادی راستگرد دو گسل یاد شده سبب فشارش و خمش محوری کوه های بین این محدوده به خصوص تاقدیس های بنگستان(ماغر)، کوه سفید، کوه سیاه، خائیز بهبهان و کوه های شمال و شرق گچساران و بهبهان می شود.
این کارشناس زمین شناسی افزود: گسل بزرگ ایذه - هندیجان که در سالهای اخیر فعالیت خود را از سرگرفته است، از شهرستان ایذه، باغملک، میداود، ابوالفارس و میدان نفتی پارسی کرنج در بهمئی عبور کرده و وارد دشت خوزستان تا هندیجان می شود که آثار و علائم سطحی آن قابل تشخیص است.
عالی نسب گفت: طبق داده های سازمان ژئوفیزیک کشور ،کانون چند زمین لرزه اخیر در امتداد این ناحیه گسلی واقع شده است ؛بنابراین به خاطر اهمیت و بزرگی این گسل و همجواری شهرستان بهمئی در امتداد آن جای نگرانی بسیار است.
این کارشناس ژئوفیزیک در پاسخ به سوال خبرنگار آوای ماغر که آیا زلزله قابل پیش بینی است، گفت: هیچگاه زمان وقوع زمین لرزه به طور دقیق قابل پیش بینی نیست، چنانچه امروز در کشورهای پیشرفته و دارای امکانات و سیستم های لرزه نگاری دقیق مانند ژاپن، مدام شاهد خسارت جانی و مالی یا سونامی های ناشی از زلزله هستیم.
عالی نسب بهترین روش پیشگیری از کاهش تلفات زلزله را مقام سازی عنوان کرد و گفت: راه پیشگیری از کاهش خسارات جانی و مالی مقام سازی و ایمن سازی ساختمان ها و بناهای عمرانی می باشد که با توجه به واقع شدن شهر لیکک و روستاهای تابعه در مسیر دو گسل، باید بحث مقاوم سازی و رعایت نکات ایمنی در اولویت کلیه پروژه های عمرانی به خصوص منازل مسکونی در شهرستان باشد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران