به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «چهارفصل» شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی بالغبر ۲۰۰ هزار نفر است که بعداز گذشت ۶ دهه هنوز از زیرساختهای مناسب جهت رفاه و ارائه خدمات مطلوب به شهروندان برخوردار نیست.
با توجه به نیاز شهروندان و آسیبپذیر بودن کودکان، سالمندان، معلولان و دانشآموزان در ردههای سنی متفاوت در هر شهری وجود پلهای عبور عابر پیاده بالاخص پلهایی با استانداردهای مطلوب که همه اقشار جامعه بتوانند از آن استفاده مطلوبی داشته باشند نیازی اساسی برای هر شهر و شهروندان آن است.
در شهرها و حواشی آن در کنار خیابانها پلهای عبور عابر پیاده به جهت تردد آسان، ایمنی و حفظ سلامت شهروندان، جلوگیری از ترافیک شهری، حملونقل مطلوب شهری، عبور و مرور آسان شهروندان و دسترسی آسان به دو طرف خیابانها و ... ساخته و احداث میشوند.
حدود ۲۰ پل عابر عبور پیاده در سطح شهر یاسوج و در نقاط مختلف آن احداث شده است، پلهایی با بدنههای فلزی که علاوه بر آن که در ساخت و احداث آنان استانداردهای مطلوب برای استفاده سالمندان، کودکان و معلولان در نظر گرفته نشده است، استفاده از این پلها برای افراد سالم نیز بسیار سخت و دشوار است.
پلها با پلههایی با ارتفاع زیاد که حتی جوانان و نوجوانان هم بهسختی از آن بالا میروند چه برسد به سالمندان و معلولانی که پاهای خسته و ناتوانشان توانایی بالا آمدن از پلههای کوتاه خانه خود را هم ندارند، این پلههای بلند با شیبهای وحشتناک عملا تردد و عبور و مرور این قشر از افراد جامعه را غیرممکن میسازد.
پلهای عبور عابر پیاده در واقع نقش زیادی در کاهش تصادفات خیابانی درونشهری را دارند، راهگشایی پلهای عابر در خیابانهای شلوغ در مراکز و خروجیهای شهر برای مردم بسیار مؤثر خواهد بود.
یاسوج بهعنوان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد دارای چندین پلهوایی در مسیر خیابانهای شلوغ و پرتردد خود است که هیچکدام بهعلتهای مختلف ذکر شده در بالا مورداستفاده عابران و شهروندان قرار نمیگیرد، این درحالی است که پلها دقیقاً در مسیرهای شلوغ و پررفت و آمد شهر قرارگرفتهاند ترجیح شهروندان بر آن است تا باوجود اتلاف وقت و خطر تصادف به جای استفاده از این سراشیبی سخت از عرض خیابان عبور کنند.
در سال ۱۳۹۷ به پیشنهاد کارشناسان مربوطه در این زمینه قرار شد تا اولین پل مکانیزه شهر یاسوج جنب دادگستری شهرستالن بویراحمد جهت سهولت در رفت و آمد عابران احداث شود، در گزارشهای متعددی نیز آمده بود که اعتبار مورد نیاز را شهرداری و تامین اجتماعی به طور برابر تامین خواهند کرد، طبق گفتههای کارشناسان و مسئولان در ای زمینه راهاندازی پل هوایی مکانیزه بالغبر هشت تا ۱۰ میلیارد تومان اعتبار لازم داشت.
این پل قرار بود گرههای ترافیکی زیادی که در آن نقطه وجود دارد را برطرف و در واقع احداث این پل یکی از راهکارهای برون رفت از ترافیک درون شهری و جابجای آسان شهروندان بهشمار میرفت، حال با گذشت حدود هشتسال از وعده احداث این پل هنوز خبری از اجرایی شدن این طرح به گوش نمیرسد.
توسعه شهری و مکانیزه شدن یکی از نیازهای اساسی در جوامع است، با توجه به افزایش جمعیت شهری در سطح و حواشی شهر یاسوج نیاز به توسعه همچنین مکانیزه شدن برخی از زیرساختهای شهری بیشاز پیش احساس میشود، مسئولین و متولیان شهری میبایست در این زمینه اهتمام جدی داشته تا در آینده با مشکلات متعددی از قبل عدم وجود امکانات و زیرساختهای مناسب رو به رو نشوند. این امر میتواند تا حدود زیادی نارضایتی مردمی و شکایات گسترده شهروندان را نیز در پی داشته باشد.
در همین راستا شهرام ارجمند در گفتگویی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص احداث پل مکانیزه در شهر یاسوج گفت: در شهر یاسوج حدود 20 پل در نقاط مختلف جهت رفاه حال شهروندان احداث شده است، احداث پل دیگری در کنار دادگستری استان احداث شود.
معاون فنی و عمرانی شهرداری یاسوج گفت: این پل قرار بود بخشی از ترافیک این محل را برطرف و به رفاه و سهولت در رفت و آمد شهروندان کمک کند ولی بنابر برخی مسائل امنیتی پروژه ساخت و احداث آن بهطور کامل منحل شد.
انتهای خبر/
نظرات کاربران