نظرخواهی

آیا ازعملکرد مهدی روشنفکر در توسعه شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون راضی هستید؟

تازه های سایت

1. بهمن 1392 - 10:05
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: ۳۰ دی روزی که دسترنج دانشمندان هسته‌ای از بین رفت را تسلیت می‌گویم.

به گزارش چهار فصل به نقل از خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی طی تذکری در جلسه علنی امروز(سه‌شنبه) پارلمان گفت: من ابتدا روز سی‌ام دی‌ماه 1392 را تسلیت می‌گویم، روزی که دسترنج و حاصل تلاش دانشمندان هسته‌ای کشورمان متاسفانه به این شکل در حال از بین رفتن است و ما علی‌رغم اینکه نمایندگان مردم‌ایم فعلا ماموریم که سکوت کنیم تا مباحث به پیش رود.

وی با اشاره به موضع‌گیری برخی از دولتمردان درباره سوال نمایندگان مجلس از وزرا اظهار داشت: البته رئیس‌جمهور محترم نیز پس از سوال از وزیر ارشاد گفت، من از کارت زرد نگران نیستم و تاکید کرد که سمفونی تهران را راه می‌اندازیم حتی اگر کارت زرد بدهند؛ مجلس که با سمفونی مشکلی ندارد آن هم وقتی قوانین و مقررات اجرا شود و در چنین شرایطی دیگر نیاز به دادن کارت زرد نیست.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه اطلاعات غلطی به رئیس‌جمهور داده‌اند خاطرنشان کرد: آقای روحانی در دیدار با نمایندگان گیلان گفتند، آنقدر حجم سوالات مجلس زیاد شده است که ما نمی‌رسیم اقداماتمان را اجرایی کنیم.

وی در بیان آماری از سوالات پرسیده شده از وزرا اظهار داشت: در پنج ماه اول دولت هفتم یعنی اولین دولت آقای خاتمی 52 سوال از وزرای وقت پرسیده شده است؛ در پنج ماه اول دولت هشتم یعنی دولت دوم آقای خاتمی 104 سوال مورد رسیدگی قرار گرفته است که بر این اساس آمار دو برابر شده است.

 

وی در همین زمینه خاطرنشان کرد: در پنج ماه اول دولت نهم تعداد سوالات نمایندگان از وزرای وقت به 205 رسیده است که این نشان‌دهنده دو برابری شدن سوالات است؛ در پنج ماه اول دولت دهم تعداد سوالات نمایندگان از این دولت به 346 سوال رسیده است که بر این اساس شاهد افزایش 5/1 برابری بوده‌ایم در حالی که در پنج ماه اول دولت یازدهم تعداد سوالات صورت گرفته 383 سوال بوده است این یعنی نگاه کردن به این روند نشان می‌دهد در هر دوره سوالات افزایش پیدا کرده است و مجلس در بعد نظارتی حساس بوده است.

 

رسایی در همین زمینه گفت: اینگونه نیست که در این دولت نسبت به دولت‌های قبل اتفاق عجیب و غریبی افتاده باشد زیرا آمار همیشه دو برابر بوده اما در این دوره کمتر شده است.

 

وی اضافه کرد: هیئت رئیسه تمهیدی اندیشیده که در هنگام سوال وزیر و نماینده سوال‌کننده طی جلسه‌ای با کدخدامنشی مباحث را حل کنند که البته این موضوع در دولت قبل نیز بوده است اما در این دوره منظم‌تر شده است؛ به نظرم این موضوع اشکالی نیز ندارد زیرا اگر ما در بیرون مشکلات خود را حل کنیم بهتر از صحن علنی است.

 

نماینده مردم تهران در مجلس بیان اینکه در دولت قبلی به طور میانگین در هر هفته یک سوال از وزیر مطرح می‌شد تصریح کرد: اکنون هیئت رئیسه تلاش می‌کند این کمتر شود و سوالات به صحن علنی نیاید و همانطور که همگان می‌بینند سوالی در دستور کار این هفته نیست؛ اگر این موضوع شدت پیدا نکند ایرادی ندارد و ما نیز همراهی خواهیم کرد.

 

رسایی در ادامه گفت: از 383 سوالی که تاکنون مطرح شده 245 سوال مربوط به 12 نفر از همکاران است البته این حق نمایندگان است و من نمی‌خواهم بگویم زیاده‌روی شده است اما یکی از همکاران 40 سوال مطرح کرده است، البته این حقی است که قانون اساسی به نمایندگان داده است و ممکن است این فرد نیز به دنبال حل مشکلات حوزه انتخابی خود باشد.

 

وی با بیان اینکه هیچ گرایشات سیاسی در سوال از وزرای دولت مطرح نیست اظهار داشت: برخی رسانه‌ها تلاش می‌کنند بگویند یک جریان خاص می‌خواهد از دولت انتقاد کند اما اغلب سوالات برای نمایندگانی است که به دنبال مسائل حوزه‌های انتخابیه خود هستند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: یک سایتی که زیر نظر مسئولین وزارت ارشاد اداره می‌شود ادعا کرده هر سوال در مجلس یک میلیارد و 50 میلیون هزینه دارد که این یک دروغ بزرگ است، اگر اینگونه باشد فقط در دولت دهم باید معادل 3 هزار و 736 میلیارد و 950 میلیون تومان سوال نمایندگان به دولت وقت هزینه تحمیل کرده باشد اما این غیر ممکن است.

 

رسایی خطاب به محمدرضا باهنر که در غیاب علی لاریجانی ریاست جلسه علنی مجلس را برعهده داشت گفت: آقای باهنر، می‌خواهند فضایی تشکیل شود که کسی در آن نقد نکرده و مباحثی مطرح نشود؛ اکنون دو سوال مهم درباره توافقات ژنو و کرسنت مطرح است اما چرا فضایی درست می‌کنند که این سوالات یا مطرح نشود و یا اگر مطرح شد مجلس تحت تاثیر توپخانه‌ای قرار بگیرد که این اصلا درست نیست.

 

رسایی در همین زمینه تاکید کرد: نباید هولوکاستی درست کنند که کسی نتواند راجع به این موضوعات سوالی بپرسد و یا حتی راجع به آن حرف بزند.

 

پس از پایان یافتن حمید رسایی، محمدرضا باهنر نائب رئیس مجلس شورای اسلامی که در غیاب علی لاریجانی ریاست جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) پارلمان را برعهده داشت گفت: سوال از وزرا حق نمایندگان است و پاسخ دادن وزیران هم جزء وظایف آنها می‌باشد.

 

وی اضافه کرد: برخی از آقایان گلایه می‌کنند که سوالات نمایندگان وقت وزرا را می‌گیرد اما وقت وزرا بایستی تقسیم شود و بخشی از آن به سوالات نمایندگان اختصاص یابد.

 

نائب‌رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در نظام مردمسالاری دینی مسئولین بایستی پاسخگو باشند تصریح کرد: همواره تلاشمان بر این بود که اگر سوال نماینده‌ای قبل از رسیدن به تریبون در جلسه‌ای مطرح شود مطلوب است.

 

وی همچنین یادآور شد: در اوایل انقلاب سوال‌ها دیگر در کمیسیون مطرح نمی‌شد و مستقیما به صحن علنی می‌آمد که امام خمینی(ره) توصیه و دستور فرمودند که بالاخره قبل از آنکه در تریبون مسائل را مطرح کنید با هم نشسته و مباحث را طرح کنید شاید به تفاهم رسیدید که بر این مبنا ما تلاش خودمان را می‌کنیم تا سوالات کمتری به صحن علنی بیاید.

 

باهنر با بیان اینکه این اقدام خلاف آیین‌نامه و مقررات نیست تصریح کرد: نهایتا حق با نماینده است و اگر گفت من قانع نشدم و خواستار طرح سوال در صحن علنی شد ما نیز ملزم به رعایت آیین‌نامه هستیم و سوال را به صحن خواهیم آورد.

 

وی همچنین گفت: وزرا ضمن اینکه به کارهای خود می‌رسند دل‌هایشان را بزرگ‌تر کرده و به سوالات نمایندگان پاسخ دهند که این پاسخ‌ها در جهت ارتقا سطح کمی و کیفی عملکرد وزرا خواهد بود.

 

انتهای پیام/گ

نظرات کاربران

شبکه اطلاع رسانی دانا
قلم_گزینشی