به گزارش چهار فصل محمد جواد حقشناس، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفتوگو با شبکه اطلاع رسانی دانا در خصوص اظهارات اخیر جان کری مبنی بر حمله نظامی آمریکا به ایران اظهار داشت: اظهارات جان کری منطبق با یک چهارچوب و مکانیسم عقلانی نیست و به نوعی نشان از یک ناپایداری سخن و عدم وجود یک مبنای عقلانی و یک نظم مورد انتظار در دستگاه تصمیم گیری آنهاست.
وی خاطرنشان کرد: این اظهارات در حقیقت پاسخی از سوی آمریکا به فشار لابی صهیونیست ها، لابی اعراب با محوریت عربستان سعودی و جناح مخالف با دولت آمریکا در کنگره است؛ به عبارت دیگر یک بحث داخلی برای آرام کردن جریان معترض در آمریکا است که تمایلی برای رسیدن ایران و آمریکا به یک تفاهم بر اساس منافع مشترک ندارد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در پاسخ به این سوال که چرا آنها به خود اجازه می دهند که گزینه نظامی را در مورد ایران مطرح کنند بیان داشت: قطعاً این اظهارات کری نشان از اقتدار و سخن از موضوع یک جایگاه مبتنی بر قدرت نیست؛ وقتی کسی در حال گفتگو است، از او انتظار می رود که در چهارچوب های عقلانی و بر اساس آیین گفتگو سخن بگوید
حق شناس خاطرنشان کرد: اظهار نظرهای جان کری موقعیت مناسبی برای گروه مذاکره کننده ایرانی فراهم می کند که بتوانند با افکار عمومی جهان و آمریکایی ها سخن بگوید؛ بیان چنین مواضعی از سوی آمریکا به هیچ وقت با اصول دیپلماسی و اصول حاکم بر روابط دولت ها در چهارچوب شناخته شده عرف بین المللی انطباق ندارد.
وی افزود: این نحوه گفتوگو، آمریکا را در میان گروه 5+1 تنها تر می کند و موقعیت را برای طرف ایرانی برای بهره بردن از این گاف سیاسی وزیر خارجه آمریکا فراهم می کند.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی خاطرنشان کرد: فرصت مناسبی است که طرف ایرانی بتواند یک منطق گفتمانی بر اساس منافع اروپا، چین و روسیه در نحوه تعامل با ایران را در دستور کار خود قرار دهد و به مسیری برود که دولتمردان و سیاستمداران آمریکایی مجبور شوند از این سخنان گزاف خود عقب نشینی کنند.
حق شناس در پاسخ به این سوال که آیا گزینه روی میز آمریکا قابلیت اجرایی شدن دارد یا نه گفت: گزینه نظامی از سوی آمریکا یک بلوف است و در موقعیتی که آمریکا در ضعیفترین زمان خود طی 100سال گذشته قرار دارد این گزینه قابلیت عملیاتی شدن ندارد.
وی اذعان داشت: آمریکا همچنان بزرگترین قدرت نظامی جهان است ولی این به معنای این نیست که اگر این قدرت بخواهد تصمیم گیری کند، حمله نظامی را در دستور کار خود قرار دهد؛ چرا که این اتفاق برای آمریکا بسیار پر هزینه است و عملا امریکا را وارد باتلاقی می کند که دیگر نمی تواند از آن بیرون بیاید.
انتهای پیام/گ
نظرات کاربران