به گزارش پايگاه خبري تحليلي چهارفصل، محمد ناصر پاك نژاد در رابطه با برگزاري جلسات و متينگ هاي سياسي از طرف سياسون در محيط هاي دانشگاهي و با توجه به آسيب شناسي اين حركت و عدم توجه مسئولان به فرمايشات و منويات رهبري در موردسياست زدگي دردانشگاه ها در يادداشتي نوشت: همه ما از جمله رهبر معظم انقلاب، طرفدار دانشگاه سیاسی هستيم، همانگونه که انقلاب اسلامی یک انقلاب سیاسی است، اما سخنان معظم له در مورد ورود نکردن سیاسی بازی های غلط به درون دانشگاه، این مبحث را می رساند که دانشگاه را نباید مغلطه احزاب سیاسی غلط بکنیم كه قبل از هر چيز دود اين قضيه به چشم دانشگاه ودانشگاهيان در جهت تأمين منافع ملي و سرمايه هاي انساني جامعه خواهد درفت.
همه ما اطلاع داريم كه رسالت اصلي دانشگاه در پرورش نيروهاي علمي و جوانان اين مرزو بوم براي درخشش بر قله هاي رفيع افتخار، پيش رفت وتوسعه در سطح منطقه و جهان است اما سياستي كه در دانشگاه هاي جهان سوم حاكم مي شود و اگر ما هم اجازه دهيم در دانشگاه هاي ما هم همين اتفاق يعني اقدام ناباورانه و دور از خرد سياسيون براي ورود به دانشگاه و سوءاستفاده از دانشگاهيان در جهت رسيدن به منافع خود استفاده كنند صددرصد از مسير رشد و توسعه علمي باز مي ايستيم.
براي همه ما متقن است كه ورود احزاب به دانشگاه یک اشتباه بسیار بزرگ است زيرا ورود احزاب به دانشگاه کشمکشهای سیاسی را بیشتر خواهد كرد و فضای دانشگاه را از اصل تولید علم و فکر در مباحث متوقف و جدالهای سیاسی خارج از دانشگاه به داخل دانشگاه مي آورد ونتيجه این جدالها رشد و پویایینيست و از طرفي رشد و پوپایی دانشگاه را هم متوقف ميكند.
اتفاقي نظير متينگ سياسي جريان خاصي در دانشگاه پيام نور مركز دهدشت و ضربات جبران ناپذیری كه با توجه به نزديكي انتخابات با ورود احزاب سیاسی به بدنه علمی شهر، استان و كشور به جامعه دانشگاهی وارد خواهد کرد زيرا وارد شدن جناح های سیاسی در دانشگاه و تصمیم گیری انها در بدنه علمی کشور دانشگاه را از حرکت علمی باز می دارد و باعث خواهد شد که عقب گرد علمی در دانشگاههای کشور افزایش یابد و اين يعني عقب افتادگي در همه زمينه ها و خودزني در عرصه هاي مهم كشوري.
بعضاً دیده می شود که برخی از احزاب سیاسی و باتوجه به نمايندگاني كه در دانشگاهها دارند بدون هیچ گونه واهمه ای وارد دانشگاه می شوند و سعي بر آماده سازي اين فضا براي خود و تبديل دانشجويان و دانشگاهيان به پياده نظام خود در آينده اي نزديك را دارند.
و اين در صورتي است كه همه ما براحتي با بررسي اتفاقات دو دهه گذشته براحتي متوجه مي شويم كه این گونه سخن ها و شانتاژ ها و برنامه ها در برخی دانشگاه ها باعث شد که ضربات روحی و جبران ناپذیری به دانشجویان ودانشگاهيان وارد شود.
شعار اصلي ما اين است كه بايد سياسي بود اما سياست زده هرگز
دانشگاه و مکانهای علمی جای بحثهای عمیق سیاسی است و دانشگاهها و تشکلها در این زمینه هر چه بيشتر فعال باشند به نفع جامعه است. اين آگاهي درصورتي موثر است كه ما از قبل كلاه سرمان نرفته باشد و قافيه را با سياست بازي نبازيم. بايد به گونه اي در مورد متينگ ها و جلسات سياسي عمل كنيم كه اين كار به منزله تبلیغ تشکلهای دانشجویی برای جناح یا حزب خاصی نباشد.و كسي نتواند خواسته ونظر سياسي و حزبي خود را بر دانشگاه و دانشگاهيان تحميل كند.
حال همه جوانان، روشنفكران، دانشجويان و دانشگاهيان از سويي برای جلوگیری از سیاستزدگی دانشگاهها در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی و برنامههای انجامشده از سوي افراد خاص براي ورود به محيط آكادميك بايد توجه خاصي به اهداف علمی ورای سیاستزدگی داشته باشيم و هیات رئیسه، رییس دانشگاه ها و مدیران دانشگاهي هم از سويي ديگر بايد از ورود به مباحث سیاسی حتی خارج از فضای دانشگاه پرهیز کنند، زیرا انعکاس آن میتواند در دانشگاه اثرگذار باشد ولي متأسفانه عكس اين نوشته را در استان مشاهده کرده ایم دقیقا مثال بارز این ضرب المثل که از قديم گفته اند هرچه بگَندد نمكش مي زنند، واي به روزي كه بگَندد نمك.
انتهاي پيام/م.ن
نظرات کاربران