به گزارش پایگاه اطلاع رسانی چهارفصل به نقل از چرام؛ آداب و رسوم طولانیترین شب سال در آغاز فصل زمستان همواره از گذشتههای دور در جای جای ایران زمین مرسوم بوده و آیینهای ویژه آن نیز توسط مردم هر شهر و دیاری به شکلهای مختلف برگزار میشود.
خانوادههای ایرانی در شب یلدا، معمولاً شامی فاخر و همچنین انواع میوهها و رایجتر از همه، هندوانه را مهیا و دور هم صرف میکنند.
مردم شهرستان چرام نیز همچون دیگر هموطنان ایرانی، این آیین کهن را با رفتن به خانه بزرگترها گذرانده و پس از صرف تناولات، قصهگویی پدربزرگ ها و مادربزرگ ها برای دیگر اعضای فامیل شروع می شود.
نقل خاطرات و قصه گویی توسط پدربزرگ و مادربزرگ ها یکی از مراسمات جالب شب یلدا است که کودکان و نوجوانان را مجذوب خود می کند.
در بعضی از خانواده های چرامی نیز مردم این شب را بهانه قرار داده و به سراغ خوانندگان محلی می روند و از آنها می خواهند تا با خواندن آوازهای محلی " یار یار " و " دی بلال" ˈ آداب و رسوم قدیم این دیار و یاد و خاطره بزرگان ایل را زنده کنند.
زنان و دختران چرامی در این شب به فراهم کردن غذای شب یلدا که معمولا غذای محلی است مثل آش دوغ، آش کشک و یا شله ماش مشغول می شوند.
تنقلات محلی مانند گندم برشته،نان شیرین، انجیرخشک، مغز بادام کوهی و کشک نیز در شب یلدا طرفداران خاص خودش را دارد.
سایر مردم چرام نیز که به دلایل مختلف موفق به حضور در کانون گرم خانواده نبوده و در خارح از این شهرستان سکونت دارند با برپایی سفره شب یلدا و حضور در جمع دوستان تلاش میکنند تا سرمای اوایل زمستان را گرمای محفل خویش بپوشانند.
تصاویر:
نظرات کاربران