به گزارش پایگاه اطلاع رسانی چهارفصل؛ حامیان برجام مدعی بودند که در هر روز پس از اجرای توافق، 170 میلیون دلار عاید کشور خواهد شد! یعنی حدود 5 میلیارد دلار در هر ماه و بالغ بر 60 میلیارد دلار در هر سال. اکنون که دو سال از اجرای برجام میگذرد، با حساب سرانگشتی باید 120 میلیارد دلار (معادل 480 هزار میلیارد تومان) پول به کشور آمده باشد.
هیاهوی حامیان برجام کار را به جایی رساند که برخی از مردم برای شادی به خیابانها آمده و هر دلار را با اسکناس 1000 و 500 تومانی مقایسه میکردند و تصور میشد ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم، 4 تا 8 برابر افزایش خواهد یافت.
در حال حاضر دو سال از آن روزها گذشته است، دلار در روزهای اجرای برجام،حدود 3500 تومان بود و اکنون به حدود 4400 تومان رسیده است.
بنابر گزارش بانک مرکزی، تورم دو رقمی شده است. علاوه بر این در شرایط فعلی با خروج میلیاردها دلار ارز از کشور بابت واردات کالاهای مصرفی و غیرضروری، کشورهای خارجی به سود هنگفتی دست یافتند ولی اقتصاد کشورمان همچنان با مشکلات بانکی و کاهش سرمایهگذاری دست و پنجه نرم میکند.
این شرایط در حالی است که مقامات ارشد دولت تاکید کرده بودند که «تحریمهای ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید و مشکل محیط زیست، اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود، منابع آبی زیاد شده و بانکها احیا شوند (روحانی،خرداد ۹۴)»،«امروز تحریمها، حتی تحریمهایی که مربوط به موضوع هستهای نبوده برداشته شده و این مسئله نیز اعلام شده است.(روحانی،16 اسفند 94)»،«امسال(سال 94) اقتصاد ایران بعد از توافق هستهای شکوفا خواهد شد.(سیف، رئیسبانک مرکزی)»،« منتظر هجوم سرمایههای خارجی بعد از توافق هستهای باشید. (اکبر ترکان، رئیسمناطق آزاد دولت یازدهم)»،« بعد از توافق منتظر رشد اقتصادی، کاهش تورم و خروج از رکود باشید. (محمد نهاوندیان)»،«توافق هستهای موجب خروج سریع کشور از رکود خواهد شد.(محمد علی نجفی،دبیر وقت ستاد هماهنگی اقتصادی دولت)» و...
معطل نگه داشتن اقتصاد کشور و گره زدن همه امور به برجام،موجب شد که مجال حرکت و خلاقیت از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی گرفته شود.بسیاری از کارشناسان تاکید دارند که شرط عبور از مشکلات اقتصادی فعلی، توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. این در حالی است که متاسفانه اکنون حدود 4 سال پس از ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی، اجرای این سیاست همچنان روی کاغذ مانده است. (مشرق)
نظرات کاربران