نظرخواهی

آیا ازعملکرد مهدی روشنفکر در توسعه شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون راضی هستید؟

تازه های سایت

12. بهمن 1396 - 14:35
چند سالی است که زمین و آسمان دست به دست هم داده اند و خشکسالی های کم سابقه ای را در استان کهگیلویه و بویراحمد که 10 درصد منابع آبی را در خود داشت بوجود آورده تا مناطق عشایری و روستایی که هیچگاه دچار کم آبی نبودند با تانکر آبرسانی شوند .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی چهارفصل؛ کهگیلویه و بویراحمد که روزگاری نه چندان دور جزو استان های پربارش و پر آب کشور بود در این سالها به دلیل بی بارشی و خشکسالی در وضعیت بسیار سختی قرار گرفته و حتی عشایر این استان نیز از بی آبی و نبود علوفه در رنج و عذاب هستند.

در سالهای نه چندان دور به مدد بارش های فراوان در نقاط مختلف کهگیلویه و بویراحمد و توالی مناسب بارش ها وضعیت مراتع و جنگل ها نیز شرایط بسیار مناسبی را برای ییلاق و قشلاق عشایر فراهم آورده بود و دام های عشایر نیز از لحاظ تولید مثل بهترین ایام خود را تجربه می کردند.

چند سالی است که زمین و آسمان دست به دست هم داده اند و خشکسالی های کم سابقه ای را در استان کهگیلویه و بویراحمد که 10 درصد منابع آبی را در خود داشت بوجود آورده تا مناطق عشایری و روستایی که هیچگاه دچار کم آبی نبودند با تانکر آبرسانی شوند.

خشکسالی در مناطق عشایری در طول 30 سال گذشته بی سابقه بوده است

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد  گفت: خشکسالی بی سابقه ای را در استان تجربه می کنیم و عشایر روزهای سختی را سپری می کنند که در طول 30 سال گذشته بی سابقه بوده است.

مجید علی پور با بیان اینکه مراتع و پوشش گیاهی در مناطق عشایری استان به شدت فقیر و به زیر صفر رسیده است، افزود: تمام چشمه ها ومنابع فصلی  در مناطق قشلاقی بدون استثنا خشک شده   و آب رودخانه های دائمی بسیار کم شده گرچه کمترین میزان برداشت آبی را دام عشایر استفاده می کردند.

وی ابراز داشت:آبی که برای عشایر تامین می شد در حد شرب انسانی بود و الان مجبوریم آب  کلیه دام های عشایر را تامین و با تانکر آبرسانی کنیم. 

علی پور عنوان کرد: به خاطر رفع مشکلات جامعه عشایری استان آبرسانی سیار را به چند برابر افزایش داده ایم و برای جبران فقرعلوفه در مراتع عشایری تاکنون بیش از 4800 تن علوفه دستی در اختیار عشایر قرار داده ایم .

وی اظهار کرد: برای کمک به عشایر استان تسهیلات حمایت از تولید در اختیار آنها قرار می گیرد و  تا الان  بیش از هفت میلیارو و نیم تهسیلات با بهره چهاردرصد به عشایر اعطا شده و اگر بانک ها همکاری کنند سعی می کنیم روزانه به افراد بیشتری تسهیلات پرداخت کنیم .

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد  گفت: این روند شرایط جامعه عشایری را درمان نمی کند مگر اینکه رحمت الهی فرود بیاید و بتواند عشایر را نجات دهد زیرا معیشت عشایر بر پایه مراتع و آب استوار است و اگر مراتع نباشد حداکثر تغدیه دستی برای عشایر دوماه بوده و الان به شش ماه رسیده است.

علی پور ابراز داشت: خشکسالی علاوه بر تاثیر منفی بر پیکر خانوار عشایری ساختار ایمنی بدن دام را نیز ضعیف می کند واین ضعف باعث می شود بیماری های دامی نیز شیوع پیدا کند.

وی ادامه داد: تا فصل ییلاق سعی می کنیم عشایر را حمایت کنیم و امیدواریم در ییلاق ها تا ماه های آینده رحمت الهی نازل شود.

جمعیت 12 هزار و 800 خانواری عشایر در استان کهگیلویه و بویراحمد

وی بیان کرد: جمعیت عشایری استان 11 هزار و 120 خانوار بود که در سه چهار سال اخیر با حمایت ها و برنامه ریزی هایی که صورت گرفت و به علت نبود اشتغال در شهرها بیش از 1200 خانوار مهاجرت معکوس داشتیم و جمعیت عشایر به 12 هزار و 800 خانوار رسید .

علی پورعنوان کرد: با مهاجرت این خانوارها به جامعه عشایری درامد خوبی شامل آنها شد و برای اولین بار بعد از انقلاب روند افزایشی در جامعه عشایری داشتیم و دام ها نیز افزایش داشت .

دام ها در شرایط خشکسالی  قابل عرضه به بازار نیست

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در حال حاضر دام های عشایراستان زایش کرده اند و دام مولد که حدود یک میلیون راس بود با دام زایش شده در مجموع یک میلیون و 800 هزار راس در حوزه عشایری است و متاسفانه برای خرید آنها نیز با مشکل مواجه هستیم و این دام ها در شرایط خشکسالی  قابل عرضه به بازار نیست.

علی پور گفت:  آبرسانی سیار، تامین علوفه دستی و اعطای تسهیلات از جمله تمهیداتی است که دولت  برای کمک به عشایر کهگیلویه و بویراحمد اندیشیده و هر سه کار انجام می شود و طرح های دیگری نیزدر حمایت از تولید شامل بهسازی چشمه ها و جمع اوری آب های فصلی درسطح استان  به صورت مستمر انجام می شود اما در درازمدت چون پوشش گیاهی ضعیف شده ضربه سنگینی را برگرده عشایر وارد می کند.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

شبکه اطلاع رسانی دانا
قلم_گزینشی