به گزارش چهار فصل به نقل از پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس ایل بانو نوشت طالب راشدی با اشاره به طرح باسوادی در شهرستان بویراحمد اظهار داشت: در سال 92 قریب به 1000 نفر مشغول به فعالیت های سواد آموزی هستند.
وی در ادامه به رویکرد سواد آموزی براساس فرامین امام خمینی(ره) و منویات مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: این رویکرد شامل گروه هدف 10 تا 49 سال است که طبق مصوبه 595 شورای انقلاب فرهنگی ، توجه به سیاست های کلی آموزش و پرورش باید زمینه برای کلاس های سواد آموزی فراهم شود.
رئیس اداره نهضت سواد آموزی با اشاره به مهمترین مشکل در شناسایی بی سوادان بیان داشت: مهاجرت های زیاد، عدم شناسایی روستاهایی همچون سپیدار، تنگاری و سرآبتاوه باعث می شود که نتوانیم به سطح سواد آنان پی ببریم.
وی تعداد روستاهای باسواد در شهرستان بویراحمد را 166 روستا بیان کرد و ابراز داشت: بر اساس سرشماری در سال 90 قریب به 1220 نفر بی سواد در سطح شهر وجود دارد.
راشدی افزود: از بین تمام روستاهای شهرستان بویراحمد باسوادترین روستا تا کنون روستای مازه خریده به عنوان باسوادترین روستا شناخته شده که در آن تمام ساکنین باسواد بوده و یک نفر بی سواد هم پیدا نمی شود.
وی دلایل باسوادی این روستا را عدم مهاجرت مردم این روستا به شهر دانست و تصریح کرد: با همت و پشتکاری که اهالی روستا برای باسواد بودن نشان دادند باعث شد که بقیه روستاهای اطراف نیز به این امر همت گمارند.
راشدی از برگزاری جشن باسوادی برای روستاها خبر داد و گفت: روستا هایی که به مرحله اتمام باسوادی رسیده باشند طی برگزاری جشنی از آنان در آینده نزدیک تقدیر و تشکر به عمل می آید.
برگزاری طرح تحکیم سواد در روستا ها در دهه فجر امسال
راشدی یکی از اهداف نهضت سواد آموزی را کیفیت بخشی بر اساس شعار حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی دانست و اظهار داشت: در همین راستا در کلیه گروه ها مسابقه ای با عنوان طرح تحکیم سواد به نام سال حماسه اقتصادی در ایام دهه فجر برگزار می کنیم و به نفرات برتر جوایزی اهدا می نماییم.
وی ادامه داد: این طرح برای روستائیانی است که مراحل باسوادی آنان اتمام و یا تا پایان دهه فجر به مرحله نهایی رسیده، برگزار می شود.
رئیس اداره نهضت سواد آموزی شهرستان بویراحمد با اشاره به تفاهمنامه ای که سازمان نهضت سواد آموزی بین نهادها بسته، ابراز داشت: این تفاهمنامه برای شناسایی بی سوادان در روستا بین سازمان بهزیستی، کمیته امداد، منابع طبیعی، ائمه جمعه و جماعات، زندان مرکزی، بخشداری ها و فرمانداری ها، مؤسسه مکتب القرآن و معاونت توسعه مشارکت های مردمی آموزش و پرورش منعقد شده است.
وی در پایان به اجرای برنامه های سال 93 در این نهاد برای سواد آموزان اشاره کرد و گفت: طرح « سواد آموز محور و سواد آموز مجازی» که در آینده اجرا می شود، در جذب بی سوادان مؤثر است.
انتهای پیام / گ
نظرات کاربران