نظرخواهی

آیا ازعملکرد مهدی روشنفکر در توسعه شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون راضی هستید؟

تازه های سایت

13. ارديبهشت 1393 - 19:45
ساخت مستند "از ایران تا آرژانتین" برای تقدیم به لیونل مسی
علی فتح لایق زاده در گفت و گو با جهارفصل خبر داد
ساخت مستند "از ایران تا آرژانتین" برای تقدیم به لیونل مسی
هنرمند کهگیلویه وبویراحمد گفت:کارگردانی مستند"از ایران تا آرژانتین" از طرف جمشید مشایخی با هدف انتقال پیام فرهنگی و صلح دوستانه ایرانیان به جهان بر عهده من گذاشته شد.

جمشید مشایخی، بازیگر و سفیر فرهنگی کشور پس از اتفاقی که در صفحه فیسبوک لیونل مسی، بازیکن آرژانتینی فوتبال اتفاق افتاد تصمیم گرفت با ساخت مستندی فرهنگی از کشورمان و اقدامات فرهنگی دیگر، نشان دهد که این اتفاقات صفحه فیس بوک مسی ربطی به فرهنگ غنی ایران ندارد.

مشایخی که گفته بود آنچه در صفحه فیسبوک لیونل مسی بازیکن آرژانتینی بعد از اعلام گروه‌بندی جام جهانی از سوی برخی از ایرانیان رخ داد، اتفاق ساده و معمولی نبود بلکه یک اتفاق ناخوشایند فرهنگی برای ایران و ایرانی بود، علی فتح لایق‌زاده، هنرمند کهگیلویه وبویراحمدی که دارای جوایزی برای ساخت فیلم های مستند اجتماعی و انسان دوستانه است را به عنوان کارگردان فیلم مستند فرهنگی از کشور انتخاب کرد.

در همین رابطه لایق‌زاده در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار فرهنگی چهارفصل در مورد انتخاب وی به عنوان کارگردان مستند "از ایران تا آرژانتین" از طرف جمشید مشایخی اظهار داشت :مستند "از ایران تا آرژانتین"  با هدف انتقال پیام فرهنگی و صلح‌دوستانه ایرانیان به جهان  ساخته می شود و استاد مشایخی با توجه به ساخت برخی از فیلم‌های مستند که پیش از این با نگاه انسان‌دوستانه از طرف من ساخته شده بود بنده را انتخاب کرد.

 لایق زاده در ادامه  به اتفاقی که بعد از اعلام گروه‌بندی جام جهانی از سوی برخی از ایرانیان در شبکه  فیسبوک لیونل مسی بازیکن آرژانتینی رخ داد  اشاره کرد و گفت:جمشید مشایخی بعد از این اتفاق که افتاد تصمیم گرفت از هر طریق ممکن صدای مردم ایران را به گوش جهان برساند و بگوید آنچه را برای مسی رخ داد نباید به حساب همه ایران نوشت.

گفتنی است مستند "گاودانه" به کارگردانی علی فتح لایق زاده  از جمله آثار این کارگردان هم استانی است که در پنجمین جشنواره فیلم مستند ایران،‌حقیقت، حائز رتبه برتر در بخش مستند اجتماعی شد.

گاودانه مستند کودکان روستای محرومی در اطراف کهگیلویه و بویراحمد را به تصویر می کشد که برای عبور از رودخانه از وسیله ای به نام « گر گر» استفاده می کنند که انگشتان دست آنها را قطع می کند.

هم چنین در فروردین امسال گزارشی از اخبار شبانگاهی ساعت ۲۲ شبکه سه سیما پخش شد که در آن در گفت و گویی متفاوت با علی فتح لایق زاده از وی به عنوان بنیان گذار سینمای انسان دوستانه یاد کرده بود.

در این گزارش با اشاره به فیلم های انسان دوستانه لایق زاده، صحنه هایی از فیلم بچه های کمک، گاودانه و دست بافته های مادریم پخش شد که بواسطه این آثار کمک های قابل توجهی از سوی خیرین برای اهالی این روستاها جمع آوری شده بود و به همین دلیل از لایق زاده به عنوان بنیان گذار سینمای انسان دوستانه در ایران یاد شد.

جمشید مشایخی هم درباره این کارگردان کهگیلویه و بویراحمدی گفته است: این کارگردان از عشایر است و ارتباط خوبی با عشایر غرب ایران دارد. پیشنهاد من این بود که علاوه بر صحبت‌های من در مورد مستند "از ایران تا آرژانتین"، سراغ مادران از اقوام مختلف در موقعیت جغرافیایی مناطق عشایری برود و پیام صلح دوستی که حکایت از مهربانی و زیبایی فرهنگ ایران زمین دارد از آنها نیز بگیرد.

مشایخی هم چنین به این موضوع اشاره کرده است که در این فیلم مستند قرار نیست من به عنوان یک بازیگر مطرح شوم بلکه نماینده اقشار مختلف مردم مقابل دوربین قرار می‌گیرند و دیدگاه‌های خود را مطرح می‌کنند.

این بازیگر سینمای ایران در ادامه درباره طراحی اولیه این فیلم مستند با نام "از ایران تا آرژانتین" توضیح داده بود که زنان عشایر پس از اینکه حرف های خود را مطرح می‌کنند هدیه‌ای به رسم یادبود که متعلق به صنایع دستی اقوام مختلف است به صورت نمادین به لیونل مسی اختصاص می‌دهند.

 انتهای پیام/گ

نظرات کاربران

شبکه اطلاع رسانی دانا
قلم_گزینشی