به گزارش چهار فصل به نقل از صبح زاگرس، روز گذشته نشست ستاد سرمایهگذاری استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور اعضای این ستاد در محل استانداری و به ریاست سید موسی خادمی استاندار برگزار شد که در این جلسه مدیرکل امور اقتصاد و دارایی کهگیلویه و بویراحمد از احتمال تعطیلی سیمان مارگون به دلیل هجوم بی سابقه مردم برای اشتغال و نارضایتی سرمایه گذار طرح خبر داد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز مسئولان کارخانه سیمان مارگون را مقصر اصلی دانست و دلیل آن را اقدام این کارخانه به جذب نیرو در مدت اخیر عنوان کرد.
صحبت های مطرح شده از سوی استاندار و مدیرکل امور مالیات و دارایی استان جای تأمل دارد که چرا طرحی که چندین سال است وعده راه اندازی آن به مردم استان داده می شود خیلی راحت حرف از تعطیلی آن به میان می آید، تعطیلی طرحی که تنها دلیلش هجوم مردم استان برای اشتغال است.
در حالی که استاندار کهگیلویه و بویراحمد در سال 92 خبر از بهره برداری سیمان مارگون تا پایان سال داده بود، علیرغم وعده های داده شده راه اندازی این پروژه به سال 93 کشیده شد.
اما با گذشت یک ماه و نیم از سال 93 نه تنها خبر امیدوار کننده ای شنیده نمی شود بلکه این بار مسئولان خبر از احتمال تعطیلی این پروژه می دهند.
پروژه ای که قرار است باری از مشکلات بیکاری جوانان استان بردارد، به دلیل حجم بالای متقاضی کار و نارضایتی سرمایه گذار از اوضاع بوجود آمده در آستانه تعطیلی است.
کارخانه سیمان مارگون که تنها پروژه استانی با سرمایه سرمایه گذاران خارجی است می تواند با ایجاد فرصت های شغلی، مستقیم و غیره مستقیم نقش مهمی در کاهش نرخ بیکاری در استان کهگیلویه و بویراحمد داشته باشد.
در کهگیلویه و بویراحمد طرح های زیادی در حال پیگیری است تا شاید با راه اندازی و شروع به کار بتوانند بارقه ای از امید در دل جوانان تحصیل کرده و بیکار این استان محروم مانده اما سرشار از معادن، منابع و ظرفیت های طبیعی بنشاند.
پروژه های پتروشیمی دهدشت، بیمارستان 200 تخت خوابی یاسوج، تله کابین یاسوج، راه آهن یاسوج به اقلید، ورزشگاه 15 هزار نفری یاسوج، معدن فسفات چرام و چندین طرح مهم دیگر که قطعاً با راه اندازی و افتتاح این طرح ها عده زیادی از جوانان این استان به کار گرفته شده و نرخ بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد پایین می آید.
در استان کهگیلویه و بویراحمد کم نیستند طرح ها و پروژه هایی که با راه اندازی می توانستند باری از دوش مردم بردارند اما با عدم برنامه ریزی و برخی کارشکنی ها به غده ای چرکین تبدیل شده اند که هر روز بر درد بیکاری جوانان کهگیلویه و بویراحمدی می افزایند.
بر اساس آمار رسمی از سوی مرکز آمار ایران، استان کهگیلویه و بویراحمد با 37 درصد، بالاترین نرخ بیکاری در سطح کشور را در حوزه زنان در سال 92 و با 28.6 درصد در سال 91 نیز کمترین نرخ مشارکت اقتصادی را در کشور به خود اختصاص داده است.
به نظر می رسد با اتفاقات پیش رو و بی سرانجام ماندن طرح های عمرانی و اشتغال زای استان، باید به زودی شاهد رکوردشکنی دیگری در حوزه بیکاری جوانان و مردان کهگیلویه و بویراحمد در سطح کشور نیز باشیم.
انتهای پیام/گ
نظرات کاربران