به گزارش چهارفصل به نقل از خبرگزاری فارس از یاسوج، مجید علیپور عصر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به ظرفیتهای بالای اقتصادی و فرهنگی که در جامعه عشایری کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد، اظهار داشت: با معرفی و شناسایی این پتانسیلها میتوان به سمت تقویت هرچه بیشتر تولید در جامعه عشایری حرکت کرد.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: کهگیلویه و بویراحمد دارای شش ایل بومی بویراحمد، بهمئی، طیبی، دشمنزیاری، چرام و باشت و بابویی با 16 تیره، 181 طایفه و یکهزار و 816 اولاد است.
وی، وجود خرده فرهنگهای ناب و اصیل و نیز صنایع دستی عشایری را بهترین ظرفیت برای جذب گردشگر دانست و افزود: برای رسیدن به این هدف باید به صورت اصولی و با برنامه گام برداریم تا بتوانیم این ظرفیتها را شکوفا کنیم.
علیپور، احیای خانه فرهنگ عشایر کهگیلویه و بویراحمد را امری ضروری دانست و افزود: برای تقویت و شناسایی فرهنگ عشایری باید به فکر احیای خانه فرهنگ در استان باشیم.
این مسئول در امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: جامعه عشایری استان با 11 هزار و 120 خانوار و جمعیتی افزون بر 70 هزار و 672 نفر حدود 12 درصد جمعیت استان را تشکیل میدهد.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نقش مهم عشایر این استان در اقتصاد کشور عنوان کرد: عشایر استان دارای ظرفیت عرضه سالانه 94 هزار راس گوسفند و بره، 330 هزار راس بز و بزغاله و 2 هزار و 600 راس دام سنگین مازاد است.
علیپور خاطرنشان کرد: عشایر کهگیلویه و بویراحمد با تولید سالانه هفت هزار و 600 تن گوشت قرمز، تولید سالانه حدود 26 هزار تن شیر، تولید حدود 286 تن پشم، مو و کرک و 400 هزار تخته پوست، نقش غیرقابل انکاری در تأمین مایحتاج مواد لبنی و غذایی استان و کشور دارد.
انتهای پیام/گ
نظرات کاربران