نظرخواهی

آیا ازعملکرد مهدی روشنفکر در توسعه شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون راضی هستید؟

تازه های سایت

16. آذر 1392 - 14:02
رئیس‌جمهور در مراسم شصتمین سالگرد روز 16 آذر در دانشگاه شهید بهشتی و در جمع دانشجویان حضور یافت.

به گزارش چهار فصل به نقل از شبکه اطلاع رسانی دانا، رئیس‌جمهور در مراسم شصتمین سالگرد روز 16 آذر در دانشگاه شهید بهشتی و در جمع دانشجویان با ابراز خرسندی از اینکه بار دیگر موفق به حضور در جمع دانشجویان شده، گفت: روز 16 آذر یادآور حادثه 60 سال پیش در دانشگاه تهران و فداکاری و ایثار این قشر پیشتاز در برابر استعمار و استبداد است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه 16 آذر روز آزادی، استقلال و حاکمیت ملی است افزود: از 60 سال پیش و بعد از حماسه قهرمانی دانشجویان در 16 آذر 1332 تا امروز حرکت‌های عظیم و بزرگ سرنوشت‌سازی به دست دانشجویان و اساتید محقق شده است.

مردم از انقلاب مشروطه در برابر استعمار ایستاده‌اند

روحانی ادامه داد: اصولاً از انقلاب مشروطه تا امروز همواره مردم ایران و نسل جوان دانشجو در برابر مسئله حاکمیت ملی استقلال و مبارزه با استبداد و استعمار ایستادگی خود را نشان داده‌اند.

وی با اشاره به وقایع پیش از انقلاب نظیر 15 خرداد 42 اظهار داشت: من از سال‌های 47 تا 52 که در دانشگاه تهران شاهد این جنبش در سراسر دانشگاه‌های ایران و به ویژه دانشگاه تهران بودند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه دانشگاه تهران در این گونه تحرکات پیشتاز بود تصریح کرد: البته امروز همه دانشگاه‌ها در صف مقدم و در کنار یکدیگر در برابر استعمار، استبداد و هر گونه مداخله خارجی با قدرت ایستاده‌اند.

عزت‌خواهی و استقلال طلبی حق این ملت است 

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: عزت‌خواهی که شعار شماست به حق و عدالت‌خواهی و آزادی طلبی و استقلال‌خواهی، آرمان بلند این ملت و جوانان غیور این سرزمین است.

وی افزود: دولت تدبیر و امید همه تلاشش بر آن است که از فضای دانشگاه استفاده بهتری به نفع این کشور و ملت و این مرز و بوم و ملت‌های منطقه و جهان اسلام و همه مستضعفین شود.

دانشگاه خانه احزاب نیست اما کارگاه سیاست است

روحانی خاطر نشان کرد: این آرزوی امت است و دانشگاه علاوه بر اینکه پرچمدار علم و دانش است، پرچمدار آزادی و نقادی خردمندانه در این سرزمین است، درست است که دانشگاه خانه احزاب نیست اما کارگاه سیاست است.

وی ادامه داد: سیاست نه به مفهوم رایج امروزش که تصاحب و رقابت در به دست آوردن قدرت است بلکه سیاست به همان مفهوم مرسوم فرهنگ اسلامی ـ ایرانی است که سیاست به معنای تدبیر منزل و حکمت عملی بود یعنی سیاست به مفهوم بهتر اداره کردن کشور.

روحانی یادآور شد: دانشجویان ما دیده‌بان علم و سیاست‌هستند و هر جا دانشجو ببیند حرکتی در این کشور اعم از دولت یا هر نهاد دیگری از مسیر عقلانیت، خرد‌ورزی و منافع ملی فاصله می‌گیرد، صدای رسای دانشجو برای جلوگیری از انحراف بلند خواهد بود.

دانشجویان نقاد فرهنگ جامعه باشند

رئیس قوه مجریه کشورمان در ادامه سخنانش خاطر نشان کرد: دانشجویان عزیز ما علاوه بر اینکه حق مسلم آنها است تا از دولت نقد کنند، نقدی دلسوزانه و راه بهتر را به دولتمردان معرفی کنند، باید نقاد جامعه و فرهنگ جامعه نیز باشند، ما باید با راه و روش ریا، نفاق، دروغ، اتهام، افراط و افراطی‌گری، نقادانه برخورد کنیم و همه را به مسیر عقلانیت، اعتدال، توسعه، پیشرفت،عدالت و آزادی دعوت کنیم.

روحانی تصریح کرد: ملت ایران، نسل جوان ما و پیشتازان، یعنی دانشجویان همواره به دنبال آرمان‌خواهی و تحقق آرمان‌های بلند که در رأس آن حاکمیت ملی، استقلال، آزادی، پیشرفت، توسعه، حراست از هویت ایرانی ـ اسلامی این سرزمین است، بودند.

باید بین آرمان و واقعیت توازن برقرار کنیم

روحانی متذکر شد: ما در پی همه این آرمان‌ها باید سخت‌کوش باشیم اما بین آرمان و واقعیت همانطور که مقام معظم رهبری نیز تأکید فرمودند باید توازن برقرار کنیم و واقعیت‌ها را ببینیم و بشناسیم.

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما در دنیای بسیار پرچالشی زندگی می‌کنیم، باید امکانات خود را به خوبی بشناسیم و توانمندی خود را به درستی بدانیم، بایستی جهان و منطقه را به خوبی بشناسیم، نظم حاکم بر منطقه را بدانیم، چه اینکه ما می‌خواهیم با جهان در تعامل سازنده و مثبت باشیم، درست است که نگاه اصلی ما باید به درون باشد و قدرت اصلی ما باید از داخل این سرزمین و ایران عزیز باشد اما باید بدانیم انقلاب اسلامی و تأثیرگذاری ملت و انقلاب در منطقه و جهان و رسالت بلندی که بر دوش داریم، به ما می‌گوید که نمی‌توانیم دروازه‌های کشور را ببندیم.

باید دروازه‌های کشور را بگشاییم

رئیس‌جمهور در ادامه سخنرانی خود در دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه باید با منطق، استدلال و تکیه بر آرمان‌های خود و حقوق مسلم ملت ایران در برابر کسانی که می‌خواهند دروازه‌های جهان را به روی ما ببندد، بایستیم گفت: ما باید دروازه‌ها را بگشاییم.

قدرت ملی بدون تعامل اقتصادی با جهان غیر ممکن است

روحانی ادامه داد:‌در دنیای امروز قدرت ملی بدون رابطه با جهان و همچنین توسعه و پیشرفت داخلی بدون تعامل اقتصادی با جهان نه تنها دشوار خواهد بود بلکه تا حدی غیرممکن است.

وی با تأکید بر اینکه در دنیای امروز نمی‌توانیم اقتصادی داشته باشیم که با دنیای بیرون مرتبط نباشیم، افزود: سیستم بانکی، پولی، اقتصادی کشور، نظام صادرات و واردات و حتی تأثیرگذاری ما در مسائل مهم جهان متأثر این موضوع است.

نقش ایران در جلوگیری از جنگ جدید در سوریه

روحانی اضافه کرد: ما برای جلوگیری از جنگ جدید در منطقه و سوریه نقش تأثیرگذار داشتیم و نقش ایران در کنار روسیه و بسیاری از کشورهای منطقه نظیر لبنان و عراق برای جلوگیری از یک جنگ جدید تأثیرگذار بودند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه نمی‌خواهم جمله‌ای بگویم که عده‌ای آن را به خودشیفتگی تعبیر کنند، اظهار داشت: در دنیای امروز کشورهای بزرگ برای حل مسائل منطقه ناچارند قدرت ملت ایران را مد نظر قرار دهند.

رئیس دولت یازدهم با اشاره به توافق هسته‌ای اخیر با غرب، اظهار داشت: دولت تدبیر در طول این صد و چند روز گذشته حداقل یکی از گره‌های اصلی که مربوط به ده سال گذشته بود را باز کرد.

وی در پاسخ به برخی شعارهای دانشجویان در زمینه توافق هسته‌ای، گفت: شما دیدید که از این توافق چه کشورهایی عصبانی و ناراحت شدند و دیدید که به صهیونیسم چه ضربه‌ای وارد شد.

روحانی با بیان اینکه دولت با رهنمودهای رهبری و حمایت قاطع ملت ایران اولین قدم مؤثر را در طول صد روز اول برداشت، افزود: ما در این صد روز اول زمینه ارتباط و تعامل سازنده با جهان که به نفع ملت بود برداشتیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به خرسندی کشورهای دوست در منطقه از توافق هسته‌ای ادامه داد: می‌بینید که در این میان برخی از کشورهایی که منافع بلندمدت خود را نمی‌بینند در کنار اسرائیل قرار دارند.

رئیس دولت یازدهم، با تأکید بر اینکه ملت و دانشگاه هرگز آرمان‌ها را از یاد نبرده است، تصریح کرد: حاکمیت ملی، استقلال، هویت ایرانی-اسلامی، پیشرفت و توسعه و عدالت‌خواهی به عنوان آرمان‌های بلند مدتی است که باید آنها را دنبال کنیم.

وی اضافه کرد: برای دستیابی به این آرمان‌ها اصول و روش‌های اساسی را باید مد نظر قرار دهیم تا اگر در تاکتیک اختلاف داریم در مسائل کلان به اجماع برسیم.

روحانی در پاسخ به شعار دانشجویان مبنی بر اینکه «انرژی هسته‌ای، حق مسلم ماست»، گفت:‌ حتما همین طور است که شما می‌گویید.

سانتریفیوژ باید بچرخد اما زندگی مردم نیز باید بچرخد

رئیس‌جمهور با اشاره به شعار انتخاباتی خود تصریح کرد: شعار ما این است که سانتریفیوژ باید بچرخد اما اقتصاد و زندگی مردم نیز باید بچرخد و دولت بر این وعده خود تا آخر ایستاده است.

غنی سازی حق مسلم ماست

روحانی با بیان اینکه نه تنها انرژی هسته‌ای و فناوری هسته‌ای حق مسلم ما است بلکه غنی‌سازی نیز حق مسلم ما‌ست ، افزود: در کنار این مسئله پیشرفت و توسعه، بهبود معیشت و رفاه مردم و شکستن و ویران‌کردن ساختمان منحوس تحریم‌های ظالمانه نیز حق مسلم ماست.

دولت به همه وعده هایی که به مردم داده، پایبند است

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه دولت به همه وعده‌هایی که به مردم داده، پایبند است تصریح کرد: اما برای دستیابی به اهدافمان به اجماع داخلی، به همدلی نیاز داریم از این رو برای دستیابی به آرمان بلندمان باید افکار خود را نزدیک‌تر کرده و آستانه تحمل را بالا ببریم.

در بسیاری از موارد به بردباری نیازمندیم

وی با طرح این پرسش که اگر ما نتوانیم یک مسئله داخلی خود را با آرامش و عقلانیت در چارچوب قانون و ایجاد اجماع داخلی حل کنیم چطور می ‌خواهیم معضلات پیچیده منطقه را حل و فصل کنیم گفت: ما در بسیاری از مسائل به بردباری، صبر، تحمل، دقت نیاز داریم.

روحانی خاطر نشان کرد: باید یک مقدار از فضای احساسی فاصله بگیریم چرا که با عقلانیت و اعتدال مسائل قابل حل و فصل است.

رئیس‌جمهور یادآور شد: کسانی که در دانشگاه فضای جنبش دانشجویی و حرکت سیاسی دانشگاه‌ها را هدایت کردند، شخصیت‌هایی همچون آیت‌الله طالقانی، آیت‌الله مطهری، آیت‌الله بهشتی، مهندس بازرگان، دکتر علی شریعتی و دکتر مصطفی چمران و از این قبیل سرداران عزیزان بودند لذا آنها پیشتازان حرکت دانشجویی و دانشگاه محسوب می‌شوند.

وی با بیان اینکه زمانی که آنها حرکت دانشجویی را برعهده داشتند نه ریالی دریافت می‌کردند و نه از دولت و حکومت دستور می‌گرفتند تصریح کرد: ما باید پیرو آن عزیزان باشیم چرا که همه آن بزرگان و سردارانی که شما نام بردید یعنی همت، باکری، خرازی، بابایی، ستاری و صیاد شیرازی و بسیجیان قهرمان الگو‌های بزرگ ما هستند.

75 میلیون بسیجی داریم

روحانی با اشاره به اینکه بسیج منحصر در بسیج دانشجویی نیست گفت: اگر بسیج به معنای فکر بسیجی و فدا کردن منافع شخصی و گروهی برای منافع ملی، دینی و اسلامی باشد ما در کشور 75 میلیون بسیجی داریم.

دانشگاهیان دیده بان علم و عقلانیت هستند

رئیس‌جمهور با اشاره به لزوم افزایش قدرت ملی یادآور شد: دانشگاهیان دیده‌بان علم و عقلانیت هستند از این رو ما باید در چارچوب علم و دانش قدرت ملی خود را بالا ببریم چرا که بدون قدرت علمی و اقتصادی، قدرت ملی بالا نخواهد رفت.

وی با اشاره به وضعیت کشور برزیل تصریح کرد: شما امروز می‌بینید یک کشوری همچون برزیل در آمریکای لاتین با یک برنامه‌ریزی چند ساله، در سال گذشته تولید ناخالصی داخلی‌اش از روسیه نیز بیشتر شده است.

روحانی با بیان اینکه در برزیل تولید ناخالص داخلی 2 هزار و 253 میلیارد دلار و تولید ناخالص داخلی روسیه در سال گذشته 2 هزار و 30 میلیارد دلار بوده است.

روحانی با بیان اینکه در برزیل تولید ناخالص داخلی 2 هزار و 253 میلیارد دلار و تولید ناخالص داخلی روسیه در سال گذشته 2 هزار و 30 میلیارد دلار بوده است، افزود: بنابر این ما هنوز با هزار هم فاصله داریم.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه به حول و قوه الهی ما نیز می‌توانیم با کمک دانشگاهیان و توسعه علم، دانش و فناوری این کار را انجام دهیم، خاطر نشان کرد: آن روزها که وضع نفت ما در سال‌های گذشته خیلی خوب بود، درآمد نفتی ما چقدر بود؟ مثلا 70 یا 80 میلیارد بود ، بقیه درآمد ارزی ما حدود 100 میلیارد بود.

وی تصریح کرد: چهار شرکت دانش‌بنیان مانند مایکروسافت، فیس‌بوک، اپل و گوگل درآمد خالصشان در سال گذشته 266 میلیارد دلار بوده است. از این رو ما هم می‌توانیم.

روحانی افزود: شما دانشگاهیان هستید که باید اقتصاد دانش‌بنیان را توسعه دهید، این آن چیزی که مقام معظم رهبری همواره بر آن تاکید کردند،برای اینکه شرکت های دانش‌بنیان ما فعال شود در سال‌های گذشته قوانین و مقررات خوبی وضع شده بود اما دعوا بین وزارت علوم از یک طرف و معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور از طرف دیگر باعث شده بود هیچ یک از مقررات اجرا نشود.

رئیس‌جمهور ادامه داد: این دو با یکدیگر دعوا می‌کردند دعوا تا جایی که از هم شکایت می‌کردند و به جای اینکه ما بتوانیم به دانشگا‌ه‌ها کمک کنیم این چنین می‌شد.

روحانی گفت:تعداد مقالات ما از لحاظ کمی خوب است فرض بگیریم مقالات علمی ما همه دقیق و خوب باشد آیا این کافی است؟ و یا اینها را باید در مسیر فناوری بیاوریم و در مسیر تجاری‌سازی آنها را وارد زندگی مردم کنیم.

وی افزود: این کار دانشگاه است و البته نهادهای دیگری که در کنار نهاد دانشگاه باید کمک کنند، قرار بود صندوقی تأسیس شود و مجلس آن را تصویب کرد، به نام صندوق نوآوری و شکوفایی این صندوق بنا بود به شرکت‌هایی دانش‌بنیان تسهیلات لازم را بدهد و این شرکت‌ها فعال شود.

رئیس‌جمهور ادامه داد: همین شرکت‌ها هستند که باید اقتصاد آینده ما را بسازند و ارز‌ آوری را درست کنند همین‌ها هستند که به مراتب درآمد ارزی آنها از نفت و گاز بیشتر خواهد بود، راه پیشرفت ما اینهاست.

روحانی گفت: این صندوق علی‌رغم تشکیل کلیدش نبود که باز شود، امروز به حمد‌الله کلید این قفل که همفکری و هماهنگی بین دو ارگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و  وزارت  از یک طرف و معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور از طرف دیگر بود، باز شد.

وی افزود: پلی که برای این صندوق تا امروز اختصاص یافته است 25 میلیارد تومان بوده است ما در مصوبه اخیر دولت این رقم را به بیش از 20 برابر افزایش دادیم.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: این صندوق سال آینده 500 میلیارد تومان بودجه خواهد داشت و انشاء‌الله به شرکت دانش‌بنیان تسهیلات لازم را می‌دهد و حرکت جدیدی از سال آینده آغاز خواهد شد.

روحانی گفت: سیاست و سیاست‌ورزی و همه اقداماتی که دانشگاه انجام می‌دهد نقد شما به دولت همه آنها روی چشم ما است متأسفانه امروز 16 آذر مصادف شد با روزی که من کار زیادی دارم، باید در دولت رقم بودجه را نهایی کنیم و کاش یک فرصت بازتری بود تا بیشتر سخنان و انتقادات شما را می‌شنیدم.

وی افزود: انشاء‌الله قول می‌دهم در حضور سوم من در دانشگاه که تا پایان سال انجام شود فرصت بازتری باشد و بتوانیم از نظرات دانشجویان عزیز استفاده کنیم. من یک بار دیگر این روز حماسی و تاریخی 16 آذر را به شما دانشگاهیان، اساتید و بزرگان تبریک می‌گویم، پاس می‌داریم این روز بزرگ را و احترام می‌کنیم مثل شهیدی که در 16 آذر جانشان را برای مبارزه با استبداد فدا کردند. احترام می‌کنیم به همه دانشجویانی که در طول 60 سال گذشته به خصوص در دفاع مقدس و انقلاب اسلامی جان خود را فدا کرده‌اند و در برابر عظمت آنها سر فرود می‌آوریم.

وی افزود: من از اساتید و دانشگاهیان خواهش می‌کنم محصول دانشگاه را به جامعه و تولید پیوند بزنند، کاری کنیم تولید علم شما در کنار خلاقیت، ابداع، نوآوری و فناوری به تولید و صنعت گره بخورد و  بتوانیم محصول این دانشگاه را در جامعه لمس کنیم اگر فضا را فراهم کنیم نه تنها مغزها از کشور خارج می شوند بلکه آنها که رفتند باز خواهند گشت.

رئیس‌جمهور در پایان برای همه دانشجویان آرزوی توفیق و بهروزی کرد.

 

 اما نکته قابل توجه این بود که بعد از سخنرانی رئیس جمهور و وقتی که نوبت به اظهار نظر دانشجویان رسید ، پخش مستقیم این برنامه متوقف شد .

 

حسن روحانی رئیس جمهور در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی که در تالار ابوریحان بیرونی برگزار شد، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در طی صد روز گذشته اولویت شما سیاست خارجی و اقتصادی بوده است، آیا در زمینه نظام علمی نیز اقداماتی انجام خواهید داد، گفت: حتما نظام علمی در اولویت است و سیاست خارجی باید متکی به علم باشد. چرا که با دنیا تعامل کردن بدون علم امکان‌پذیر نیست و اقتصاد به ویژه اقتصاد دانش‌بنیان بدون علم امکان‌پذیر نیست.

دلیل پرداختن به موضوعات سیاست خارجی و اقتصاد در 100 روز گذشته 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه فرهنگ اولویت اول است تصریح کرد: علم و دانش مراکز علمی-تحقیقاتی و پژوهشی نیز از اولویت‌های ما به شمار می‌رود و اگر در صد روز گذشته موضوع سیاست خارجی و اقتصاد بیشتر مطرح بوده به دلیل این است که مشکلات این دو بخش خیلی زیادتر بوده‌اند و خواست مردم نیز همین است و تلاش دولت از ابتدا همین بود که مشکلات اقتصادی را برطرف کند.

وی با تأکید بر اینکه احیای اخلاق در جامعه و تعامل اخلاقی نیز از اولویت‌های ما به شمار می‌رود، گفت:‌ همواره بر این مبنا حرکت کرده‌ایم.

با کلیات امنیتی نکردن فضای دانشگاه‌ها موافقیم

رئیس قوه مجریه در پاسخ به اظهارات برخی دانشجویان مبنی بر اینکه فضای امنیتی نمی‌خواهیم، گفت: ما نیز کلیات این امر را قبول داریم؛ علم و دانش و تحقیق در سایه دوربین و دورباش صورت نمی‌گیرد باید فضای علمی و فضای آزادی آکادمیک باشد. همه حواسمان باشد آرمان‌ها، ارزش‌ها، اصول و چارچوب‌ها را احترام کنیم.

روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه اقداماتی برای ترمیم جایگاه دانشجویان در طول این چهار ماه در دولت صورت گرفته است، گفت: همه تلاش دولت این بوده فضای دانشگاه آرام باشد و تشکل‌های دانشجویی برای فعالیت خود آزاد باشند و تلاش دولت این نیست نهاد علم را در اختیار خود بگیرد بلکه اعتقادش این است فضا و اداره دانشگاه توسط اساتید و هیئت امنا باشد و حتی وزرا نیز هماهنگ‌کننده بین کار دانشگاه‌ها هستند.

رئیس‌جمهور در ادامه اشتغال دانشجویان را بزرگترین نگرانی دولت دانست و تصریح کرد: امروز 4 میلیون دانشجو تحصیل می‌کنند که فردا به کار نیاز دارند و این شرکت‌های  دانش‌بنیان می‌تواند برای اشتغال آینده دانشجویان مفید باشد. از این رو دانشگاه‌ها باید اتصال لازم را با بخش تولید داشته باشند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چگونه مخالفین داخلی را نسبت به سیاست خارجی آگاه می‌کنید، گفت:‌ در این قضیه تنها دولت مسئول نیست همه دانشجویان و اساتید باید واقعیت‌ها را به جامعه بیان کنند که در افق کوتاه‌مدت اولیه چه گره‌هایی را در جامعه باز می‌کند.

بر حق مسلم خود ایستاده‌ایم/ از خطوط قرمز عبور نمی‌کنیم

رئیس‌جمهور تأکید کرد: ما همه حقوق مسلم و اصولی که حق مسلم این مردم است مورد مراعات قرار داده و می‌دهیم و از خط قرمزها نیز عبور نکرده و نمی‌کنیم، از این رو دولت دانشجویان و فرهیختگان باید آثار آن را برای مردم بیان کنند.

وی با بیان اینکه عزت و احترام امروز ایران نسبت به سال‌‌های قبل به مراتب بالاتر است، گفت: شرایط جهانی برای فعالیت کارآفرینان ما در بخش تولید و خدمات امروز از دیروز مهیاتر است و تأثیرگذاری جمهوری اسلامی ایران در شرایط منطقه‌ای از دیروز بیشتر است، اضافه کرد: صدا و چهره ایران به گونه‌ای است که نسبت به سال‌ها و ماه های قبل بالاتر است و اینها آثار سیاست خارجی دولت تدبیر و امید به شمار می‌رود.

راهکار دولت برای خروج نخبگان از کشور

روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای خروج بیش از حد نخبگان از کشور چه تدابیری اتخاذ می‌کنید، اظهار داشت:‌ در شورای عالی انقلاب فرهنگی آقای ستاری گزارشی راجع به نخبگان ارائه کردند البته مقداری از این آمار قابل قبول است و در همه دنیا نیز به همین شکل است. اما اگر از حد خود تجاوز کند باید علل آن را بررسی کرد؛ برخی نخبگان برای کار خود فضا را مناسب نمی‌بینند از این رو باید فضای لازم را برای آنها ایجاد کنیم.

رئیس‌جمهور یادآور شد: اگر احساس مسئولیت نسبت به ملت و وطن تقویت شود، برخی افراد که فضای آنجا را برای زندگی خود بهتر می‌بینند به خاطر کشور و ملت‌شان با رفاه کمتر می‌مانند یا آنهایی که رفته‌اند برمی‌گردند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا گزارش صد روزه شما فقط تخریب دولت قبل بود، اظهار داشت: از ابتدا به مردم گفته بودم که بعد از صد روز دو مسئله را به مردم گزارش می‌دهم یکی اینکه چه دولتی را تحویل گرفته‌ام و یکی دیگر اینکه در طول صد روز چه اقدامات و تصمیماتی اتخاذ شده است. ما درباره دولت گذشته صحبتی نکردیم فقط دو تا آمار دادیم. آمار را از مرکز آمار گرفته‌ام و رئیس مرکز آمار هم عوض نشده است.

چرا از گزارش صد روزه ناراحت شده‌اید؟

وی اضافه کرد: همچنین یک آمار از خزانه به من داده شد که رئیس خزانه هم عوض نشده است. بنده اگر گفتم رشد اقتصادی ما منهای 5.8 بوده کسی باید بدش بیاید؟  آمار این را می‌گوید بنده که نگفته‌ام. اگر بنده گفته‌ام دولت  قبل بدهی‌های بزرگی را جا گذاشته و رفته است و فقط سه رقم آن را گفته و هنوز بقیه را نگفتم، چرا ناراحت شده‌اید؟

روحانی ادامه داد: گفتیم 74 هزار میلیارد تومان بدهی دولت قبل به سیستم بانکی است، یک 55 هزار میلیارد تومان بود که دولت به پیمانکاران و بخش‌های خصوصی بدهکار است و یک 60 هزار میلیارد تومان باقی مانده که گفته‌ایم؛ ما که هنوز بقیه را نگفته‌ایم؛ ما گفتیم امسال 7.2 میلیون تن گندم باید بخریم؛ آیا نخریم؟ به مردم بگوییم نان نخورید و ما باید این مقدار را وارد کنیم.

باید همه مشکلات کشور را به مردم بگوییم/ آنها قضاوت می‌کنند

رئیس‌جمهور تصریح کرد: بنده باید مشکلات این کشور را به مردم بگویم و همه کارهایی که در بخش اقتصادی، فرهنگی، سیاست داخلی و خارجی طی این صد روز انجام گرفته است، قضاوت کننده اصلی مردم هستند و کسانی هم که تند حرف می‌زنند نظرسنجی کرده‌اند و می‌دانند نظرسنجی‌ها چیست، بنابراین در طول این صد روز که دولت فرصت داشته بودجه  را اصلاح کرد که ما در سه ماه قبل بودجه را با دو فوریت به مجلس ارائه کردیم که هنوز هم به ما باز نگشته است و در پیچ و خم‌ها گرفتار است.

تحویل بودجه در 15 آذر تخریب دولت قبل است؟

وی اضافه کرد: ما می‌خواهیم بودجه سال 93 را برای اولین بار طبق قانون ارائه دهیم ما اگر 15 آذر جمعه نبود جمعه تقدیم مجلس می کردیم، از غروب 14 آذرماه آمادگی داشتیم بودجه را تقدیم کنیم و خود آنها گفتند که 15 آذر جمعه است و جلسه نداریم و شنبه هم مجلس جلسه ندارد و اولین فرصت یکشنبه صبح است و یکشنبه ساعت 8 صبح آماده هستیم که بودجه را ارائه دهیم.

وی گفت: نکند اینکه ما بودجه را 15 آذر می‌خواهیم تحویل دهیم تخریب دولت قبل است؟

رئیس‌جمهور در پایان سخنان خود گفت: جلسه امروز اینقدر خوب و عالی بود که بنا دارم باز هم در جمع دانشجویان حضور یابم.

 

محفل حضور روحانی در دانشگاه، تبدیل به فضای تقابل جریانات دانشجویی منتقد و حامی دولت شد و شعارهای سرداده شده در این نشست، مواضع دو جریان را به گوش رییس جمهور رساند.

روحانی در این نشست اسامی شخصیت هایی همچون طالقانی، بهشتی، مطهری، شریعتی، بازرگان، چمران و ... سردمداران حرکت های دانشجویی و دانشگاهی در کشور بر شمرده و گفت: این افراد برای فعالیت های خود نه ریالی پول می گرفتند و نه حتی از دولت دستور می گرفتند.

روحانی در این مراسم تاکید کرد: درست است که دانشگاه خانه احزاب نیست، اما کارگاه سیاست است. سیاست نه به معنای رقابت در به دست آوردن قدرت، بلکه به همان مفهوم مرسوم فرهنگ اسلامی ایرانی ما، که سیاست به معنای تدبیر منزل و حکمت عملی بود. یعنی سیاست به مفهوم بهتر اداره کردن کشور.

بعد از این سخنان، فریاد مرگ بر آمریکا در سالن طنین انداز شد.
روحانی اما در ادامه گفت: دانشجویان عزیز ما علاوه بر اینکه حق مسلم آنهاست تا از دولت نقد کنند، نقدی دلسوزانه، و راه بهتر را به دولت‌مردان معرفی کنند، علاوه بر آن، دانشجو و دانشگاه باید نقاد جامعه و فرهنگ جامعه نیز باشد. ما باید با راه و روش ریا، نفاق، با راه و روش دروغ، اتهام، با راه و روش افراط و افراطی‌گری، نقادانه برخورد کنیم و همه را به مسیر عقلانیت و اعتدال، توسعه، پیشرفت، عدالت و آزادی دعوت کنیم.

بعد از این سخنان، جمعی دیگر از دانشجویان نیز شعار دادند:اتحاد، اتحاد، روحانی پاینده باد.

روحانی بعد از این شعار نیز گفت: خوبی‌اش این است که شعارهای دو طرف هر دو زیباست.

روحانی در بخشی از سخنانش با اشاره به این که دولت یک قفل مهم را در سیاست خارجی گشوده است، گفت: با گشوده شدن این قفل، شما ببینید چه کشورهایی ناراحت شدند و چه ضربه ای به صهیونیسم وارد شد. وی افزود: دانشجویان عزیز، اساتید بزرگوار! دولت تدبیر و امید در طول این 100 روز و اندی، حداقل یکی از گره‌های اصلی که مربوط به 10 سال گذشته در روابط خارجی بود را گشود و باز کرد. شما دیدید که در این تفاهم، چه کشورهایی عصبانی و ناراحت شدند. شما دیدید به صهیونیزم چه ضربه‌ای وارد شد.
در این هنگام، شعار مرگ بر اسراییل در سالن طنین انداز شد. همزمان نیز عده ای شعار مرگ بر امریکا سر دادند.

روحانی در برابر شعاری که بر استفاده از انرژی هسته ای تاکید داشت، گفت: حتما همینطور است. شعار ما این است، سانتریفیوژ باید بچرخد اما زندگی مردم و اقتصاد هم باید بچرخد. دولت بر این وعده‌ای که به مردم داده تا آخر ایستاده است.

وی گفت: غنی سازی حق مسلم ماست اما در کنارش پیشرفت و توسعه هم حق مسلم ماست.بهبودم معیشت مردم هم حق مسلم ماست.شکستن ساختمان منحوس تحریم ظالمانه هم حق مسلم ماست.
شعار زندانی سیاسی آزاد باید گردد، یکی دیگر از شعارهایی بود که دانشجویان سردادند. در برابر این شعار نیز جمع دیگری از دانشجویان، شعار " فتنه گر منافق، اعدام باید گردد" سردادند که روحانی با سخنان خود مبنی بر ضرورت تحمل همدیگر و ایجاد همدلی در جامعه، به هر دو طرف پاسخ داد.

روحانی در برابر شعار زندانی سیاسی آزاد باید گردد، گفت: دولت بر وعده هایی که به مردم داده است، پایبند است.

رییس جمهور گفت: دولت به همه وعده‌هایی که به مردم داده، پایبند است. اما ما برای دستیابی به اهدافمان نیاز به ایجاد اجماع داخلی داریم. ما نیاز داریم به اجماع. ما نیاز داریم به همدلی. ما نیاز داریم به اینکه افکارمان را برای دستیابی به آرمان‌های بلندمان نزدیک‌ و نزدیک‌تر کنیم. باید آستانه‌ی تحمل برای تحمل همدیگر را بالا ببریم. اگر نتوانیم مسئله داخلیمان را در چارچوب عقلانیت و قانون، حل کنیم چطور می‌خواهیم معضلات پیچیده منطقه و جهان را حل کنیم.

بعد از این، دانشجویان شعار "روحانی مچکریم" سر دادند.

در نشست سخنرانی رییس جمهور در دانشگاه شهید بهشتی، مخالفان و موافقان اظهارات رییس دولت، مواضع خود را قالب شعارهایی به رییس جمهور اعلام می کردند.
 
انتهای پیام/گ

 

نظرات کاربران

شبکه اطلاع رسانی دانا
قلم_گزینشی