نظرخواهی

آیا ازعملکرد مهدی روشنفکر در توسعه شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون راضی هستید؟

تازه های سایت

16. شهريور 1392 - 23:33
در قهوه خانه پسران چهارده - پانزده ساله را مي‌بيني كه قليان معطر را به زير لب دارند و مثل كساني كه كشتي‌هايشان غرق شده است غرق در دود و پيچ و خم هاي آن هستند.

به گزارش چهارفصل، نزدیک به چهار ماه است که در زیر زمینی در خیابان امام خمینی (ره) سوق قهوه خانه ای دایر شده است که غالب مشتریان آن نوجوانان 15 سال و جوانان بیکار هستند .

 

 

با وجود این که بر اساس مصوبه هشتمین جلسه ستاد مبارزه با دخانیات، عرضه قلیان در اماکن عمومی و قهوه خانه ها ممنوع بوده است ولی قهوه خانه مذکور بدون هیچ مانعی در حال فعالیت است.

 

 
در این میان حضور نوجوانان در این مکان تنها غم را برایمان ارمغان آورد، نوجوانی که پس از تعطیل شدن مدرسه خودش را به این مکان رسانده بود تا قلیانی مصرف کرده و راهی خانه شود.

 

 

 از این تعداد نوجوانان در این مکان زیاد به چشم می خورد، پسران نوجوانی که به راحتی قلیان می کشند و هر از چند گاهی آبمیوه‌ای و یا نوشیدنی دیگری می خورند، جالب آنکه صاحب قهوه خانه هم با اشتیاق کامل از انواع طعم های متفاوت تنباکو تعریف کرده و با ترغیب کردن آنها نسبت به مصرف تعداد قلیان‌های بیشتر، در حال تلاش برای مهيا كردن قليان برای قشر جوان و نوجوان جامعه است.

 


اما آنچه بيش از هر چيز آزار دهنده است عادي شدن استفاده از قليان معطر به ويژه در بين نوجوانان است، استفاده از قليان معطر ديگر قبحي ندارد، نوجوانان ما بي آنكه قليان معطر را وصله‌اي ناجور براي دوران نوجواني بدانند با اين مروج مرگ با طعم موز و توت فرنگي و غیره كنار آمده‌اند.

 


متأسفانه در این مکان دخانی پسران چهارده - پانزده ساله را مي‌بيني كه قليان معطر را به لب دارند و مثل كساني كه كشتي‌هايشان غرق شده است غرق در دود و پيچ و خم هاي آن هستند .

 


جالب است بدانید حدود 80 درصد معتادان به مواد مخدر، مصرف دخانیات را از سن 18 سالگی آغاز می كنند و سپس معتاد می شوند.

 


این افراد با كشیدن دخانیات از جمله سیگار و قلیان كه نیكوتین موجود در آنها بسیار اعتیاد آور است، وابستگی شدید جسمی و روحی به این مواد پیدا كرده و آمادگی برای تجربه كردن مصرف مواد مخدر در آنها ایجاد می‌شود.

 


بسیاری از جوانان گمان دارند كه مصرف نیكوتین در ایام بلوغ به آنها كمك می‌كند تا بر اوضاع روحی و روانی شان مسلط شوند، در حالی كه وابستگی شدید به ادامه استعمال دخانیات در آنان بوجود می آید.

 


تحقیقات ثابت كرده است دخانیات مهم ترین عامل مصرف مواد مخدر، بروز بیماری‌های سرطانی، ریوی، كلیوی و اختلالات روانی است و در نهایت مرگ شاید آخرین خانه این بازی مار و پله است.

 

 

نه تنها مرگ بلکه بسیاری از بیماری‌ها به سراغ جوانان می آید. جوانی که در عین سرزندگی و شادابی با زدن پک‌های بی هدف به قلیان، آسم، سرطان و مرگ را روزی ده‌ها بار وارد بدنش می کند.

 


اما سئوالی که در ذهن باقی می‌ماند این است که آیا این نوجوانان که از این سن به قلیان روی آورده‌اند می توانند در آینده برای کشورمان تاثیرگذار باشند؟

 


با این توصیف عاجرانه از مسئولین شهر سوق در رأس آنان بخشدار، نیروی انتظامی، مسئول بهداشت  و شورای شهر خواستاریم نسبت به جمع آوری این مکان دخانی اقدام عاجل انجام دهند.

 

 

منبع: کهگیلویه

انتهای پیام/گ

 

 

نظرات کاربران

شبکه اطلاع رسانی دانا
قلم_گزینشی