نظرخواهی

آیا ازعملکرد مهدی روشنفکر در توسعه شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون راضی هستید؟

تازه های سایت

27. شهريور 1392 - 22:11
هشدار به دوستداران طبیعت در کهگیلویه
آفت زرد نابودی بر تن جنگل‌های بلوط دشمن‌زیاری
آفتی که به جان درختان بلوط بخش مرکزی کهگیلویه افتاده این درختان را در معرض نابودی قرار داده است.

به گزارش چهارفصل از کهگیلویه، جنگل‌ بلوط در دو طرف جاده پر پیچ و خم مسیر ارتباطی دهدشت به دیشموک چشم هر رهگذری را به خوب جذب می‌کند.

این درختان تنومند با چینش منظم خدادادی بسیار چشم‌نواز بوده و مناظر بسیار دل‌انگیز و روح‌ نوازی را به وجود آورده که هر انسانی را به وجد می‌آورد.

اما چیزی که در نگاه اول تأمل‌برانگیز خواهد بود رنگ برگ‌های این درختان بلوط است که بعضاً زرد رنگ بوده و در لابه‌لای این زردی‌ برگ‌های سبز رنگی هم وجود دارد.

شاید هر بیننده‌ای این دو رنگ بودن را یک نوع زیبایی طبیعی در این درختان بداند اما باید گفت متأسفانه رنگ زرد برگ‌های بعضی از درختان بلوط در این منطقه غیرعادی است و از بروز نوعی آفت حکایت دارد

بر پایه این مطلب سایه پرمهر و ثمره درختان بلوط این منطقه که از 54 کیلومتری دهدشت تا روستای سادات مشهدی از توابع قلعه‌رئیسی را در برمی‌گیرد گرفته خواهد شد.

ساکنین منطقه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با ابراز نگرانی از وضعیت موجود خواستار پیگیری مسئولان در این زمینه شدند.

مردم روستای سادات مشهدی با بیان اینکه میوه بلوط این درختان علاوه بر تأمین خوراک دام‌ها یک منبع درآمد برای ساکنین منطقه بوده گفتند مدت دوسال است آفت به جان درختان افتاده است

یکی از ساکنین این روستا این آفت را باعث نابودی درختان دانست و با اشاره به وسعت منطقه درگیر با آفت افزود: در سال‌های گذشته تعداد درختان آفت زده انگشت‌شمار بوده ولی اکنون شاهد منطقه وسیعی از درختان درگیر با آفت هستیم.

زنی که در حال پخت نان کلگی بود به خبرنگار فارس گفت: نان بلوط حاصل زحمات فراوان ما و از محصولات درختان بلوط است.

وی خشک شدن درختان را نگران کننده خواند و با برشمردن فواید ثمره بلوط ابراز داشت: با این روند و پیش‌روی آفت در آینده‌ای نزدیک درختان بلوط نابود خواهند شد.

جوان تحصیل‌کرده‌ای نیز از خشکیدگی درختان بلوط به عنوان یک فاجعه و خطر بزرگ برای منابع طبیعی کشور یاد کرد و گفت: برای جبران و پیشگیری از این فاجعه باید چاره‌ای اندیشید.

سید غلامرضا غلامی‌مقدم با اشاره به اینکه درختان بلوط در بخش کوچکی از منطقه چاروسا آفت‌زده شده‌اند تصریح کرد: با پی‌گیری‌های صورت گرفته تلاش خواهیم کرد از آفت زدن دیگر مناطق جلوگیری کنیم.

بخشدار چاروسا منطقه وسیع این درختان را مربوط به حوزه بخش مرکزی کهگیلویه دانست و افزود: کارشناسان منابع طبیعی از درختان آفت‌زده در بخش چاروسا نمونه‌برداری کرده و منتظر جواب آزمایشات صورت گرفته هستیم.

در پایان انتظار می‌رود مسئولان با بررسی علت وقوع این پدیده به فکر چگونگی برخورد علمی با آفت بروز داده شده باشند و اجازه ندهند این سرمایه ملی و موهبت الهی به نابودی رود.




منبع:فارس

انتهای پیام/گ

نظرات کاربران

شبکه اطلاع رسانی دانا
قلم_گزینشی