به گزارش چهار فصل به نقل از گفتار نیوز، گذشته از ایرادات بسیار که به این گفتگوها از صدر تا ذیل آن وارد است و در جای خود به آنها پرداخته خواهد شد، عقده گشایی وی از ریاست دادسرای فرهنگ و رسانه دکتر قطبی نکته قابل تاملی است.
عقده گشایی از کسی که چندی پیش شجاعانه، حکم به توقیف روزنامه هتاک به قانون الهی قصاص را داد. البته این عقده گشایی ها شاید بی ربط با فیلتر سایتهای پیشین نویسنده کتاب نباشد!
این کتاب شامل گفتگوهایی از شخصیت های مختلف سیاسی، فرهنگی و ... است که در این میان، گفتگو با حسین انتظامی نیز نکات قابل تاملی را در بردارد!
حسین انتظامی که این روزها بر مسند معاونت مطبوعاتی تکیه زده، بهانه این شیطنت را با سخنان بی محتوای خود به نویسنده کتاب داده و نهایتا در یک هم راستایی پنهان، جریانی را در هیاهوی رسانه ای خویش هدایت کرده اند.
در بخشی از این کتاب، حسین انتظامی در پاسخ به سوال عجیب و قابل تامل نویسنده چنین پاسخ می دهد که: " اخیرا مثال خنده داری شنیده ام، مدیر مسئول مجله آزما تعریف می کرد مطلبی راجع به یوسا، نویسنده آمریکای لاتین، نوشته بودند. نام یکی از کتابهای او آخر الزمان است. در آن مطلب آمده بود، در اینجا نگاه آخرالزمانی حاکم است. قاضی قطبی او را خواست و گفت می خواهم مجله تو را به جرم اهانت به امام زمان توقیف کنم. حتما با قضاتی برخورد کرده اید که نمی دانند کیبورد چیست، اما می خواهند راجع به سایت اظهار نظر کنند و در باره توقیف آن تصمیم بگیرند."
این در حالی است که ایشان از زمان تصدی معاونت مطبوعاتی ـ با آن سابقه عریض و طویلی که در رسانه از خود ساخته اندـ در این عرصه آن چنان رویکرد حرفه ای به کار گرفته اند که همگان انگشت حیرت به دندان گرفته اند! از توزیع ناعادلانه یارانه مطبوعاتی تا اظهارنظرهایی درباره حضور آزاد خبرنگاران خارجی و ...!
جناب انتظامی شاید در جواب بگوئید که در مثل مناقشه نیست، اما مثال شما در خصوص کیبورد و قضات بسیار سطحی و بچگانه است، زیرا به جرات می توان گفت نه اینگونه است که شما گفته و بزرگ نمایی کرده اید، نه این طور است که ما بخواهیم بگوییم که این گفته شما خالی از اشکال است، چرا که همگان از وضعیت و کیفیت دانشگاه های دولتی و آزاد کشور و تاثیر آن بر سطح سواد در جامعه اطلاع دارند! روش های تدریس سنتی و کتب پیچیده سنتی که تا همین امروز به روز نشده و نمی شود و هیچ مطبوعاتی حرفه ای ـ حتی خود شما ـ در طول سال های به هدر رفته عمر مطبوعاتی تان این نکته را به عنوان اصلی ترین سوژه روز مطرح نکرده و نخواهید کرد!
شاید بهتر باشد کمی هم به عملکرد و رویکرد حرفه ای خود در همین مدت کوتاه نگاهی کنید. روزنامه نگار اصلاح را از خود شروع می کند، چرا که بر هیچ کس پوشیده نیست که تفکر اصلاح شده، عملی متفاوت تر از دیگران را در برخواهد داشت و هیچ گاه، نمی توان با تفکری که اصلاح نشده است، تنها به واسطه تفاوت لحن گفتار، تغییری را در کشور ایجاد کرد!
آقای انتظامی مگر شما به معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد، در سخنانی اعلام نکرده بودید که پیگیر تخصصی شدن این حوزه کاری هستید و احتمالا این کار را تا جایی پیش خواهید برد که احتمالا شما و چند نفری از رفقا، ملاک تشخیص خبرنگاران از غیر خبرنگاران خواهید شد!
هر چند که در این میان، نهایت تلاش خویش به کار بسته و از افرادی که حتی یک خط نوشته در هیچ رسانه ای هم نداشته اند و تنها سابقه شان معطوف به همان نشریه نوپایی است که در آن مشغول به کار شده اند، به عنوان مدیر مسئول یک روزنامه مورد تایید قرار داده و داستان کیبرد را که فراموش خواهید کرد!
اینجاست که باید از شما به عنوان معاون مطبوعاتی کشور، کسی که اجازه انتشار به رسانه های این مرز و بوم را خواهید داد، باید پرسید که آیا از نظر اصول حرفه ای و فوق تخصصی شما فردی که حتی یک روز سابقه کاری موثر در رسانه ای را نداشته است، باید با تایید این هیات به عنوان مدیر مسئول رسانه معرفی شود؟! چرا که در صورت نبود چنین تاییدی، بر اساس قانون این روزنامه حق انتشار خود را از دست خواهد داد!
البته نکته جالب تر آن است که سیدعلاءالدین ظهوریان دبیر هیات نظارت بر مطبوعات، نیز در گفتگو با رسانه ها خبر از برخورد قانونی با پایگاه های خبری و اطلاع رسانی می دهد که مجوز فعالیت خود را از سوی هیات نظارت دریافت نکرده باشند.
باید از هیات محترم نظارت بر مطبوعات این سوال را پرسید که به راستی چگونه و بر اساس کدام قانون به روزنامه تابناک اجازه انتشار داده است؟! آن هم در شرایطی که این روزها با نام مدیر مسئول جدیدش آقای مهدی مقیمی منتشر می شود! فردی که جز به واسطه روزنامه تابناک، تاکنون در هیچ رسانه ای سابقه فعالیت نداشته و ندارد؟!!
به نظر می رسد قوه قضاییه نیز باید پیگیر این ماجرا باشد که اولا اعضای هیات نظارت بر مطبوعات بر اساس قوانین منتشر شده در سایت معاونت مطبوعاتی عمل کرده است!؟ و آیا مجوزی که از سوی اعضای این هیات صادر می شود، از ابتدا با رعایت قوانین صادر شده است یا با در نظر گرفتن دو بند "پ" اجازه انتشار صادر شده است؟! دوما اگر مجوز انتشار درست صادر شده بود برای ادامه ماجرا احکام دیگر صادر شود، چرا که به نظر می رسد بر اساس تغییر دولت ها و به تبع آن تغییر افراد در این اداره کل ، اتفاقاتی که نباید به مرور زمان می افتد. در این رابطه کافی است به اسامی پایگاه های اینترنتی مجوز دار منتشر شده از سوی هیات نظارت نگاهی گذرا بیاندازیم تا ببینم که در این سایت، چند نفر از افرادی که حتی با داشتن تابعیت دوگانه خود توانسته اند مجوز انتشار نشریه را دریافت کنند! چرا داشتن تابعیت ایرانی، شاید حداقل التزام به وفاداری به کشوری باشد که قرار است بر اساس آن اجازه انتشار نشریه به فردی داده شود.
انتهای پیام/گ
نظرات کاربران