به گزارش چهارفصل، میل و ترغیب به لوازم و اجناس خارجی در بین اقشار مختلف جامعه به صورت گسترده رواج پیدا کرده است.
در این بین ورود شخصیت های کارتونی خارجی مانند مرد عنکبوتی، بتمن و غیره که بر روی وسایل و لوازم مدرسه ی دانش آموزان نقش بسته، باعث شده است که استقبال از این لوازم روز به روز در حال افزایش باشد.
ورود لوازم التحریر خارجی نمونه ای از تهاجم فرهنگی یا همان جنگ نرم به حساب می آید که لازم است مسئولان برای این معضل چاره ای اندیشیده تا به جای فروش این اجناس، محصولات داخلی با قیمت مناسب در اختیار دانش آموزان قرار گیرد.
کودکان ما از بتمن و سوباسا هزاران خاطره دارند ولی از رستم و فردوسی فقط در حد یک نام در ذهنشان مانده است .
دانش آموز دبستانی ما شهیده طاهره هاشمی را نمی شناسد ولی شخصیت های حنا، سوسانا و غیره را به خوبی می شناسد، بماند از ذکر نام رقاصه های غربی حک شده بر روی اقلام فرهنگی مدارس که بچه های دبستانی ما همه را با بیوگرافی می شناسند .
در بازارها، ماراتن فرهنگی نوشت افزار راه افتاده ولی با کمال تأسف یک طرف میدان خالی است.
یک طرف میدان، معرفی شخصیت های واقعی و کارتونی خارجی و طرف خالی آن اقلام مذهبی و اسلامی است.
وقتی که در لوازم التحریری های ما اثری از شخصیت های کارتونی ثنا و ثمین نباشند دلخوشی بچه ها به بن تن و بتمن بیشتر می شود.
در بازدید از بازار لوازم التحریر سطح شهر به عوامل عدم محبوبیت اجناس ایرانی در بین دانش آموزان پرداخته شده که دانستن آن ها خالی از لطف نیست.
یکی از عوامل خالی بودن بازار نوشت افزار ایرانی در لوازم التحریر فروشی ها گران بودن اقلام ایرانی در مقابسه با نمونه مشابه خارجی آن است.
در گفتگو با فروشنده لوازم التحریر، وی دلیل استقبال کم دانش آموزان و والدین آن ها از لوازم التحریر داخلی را گران بودن این اقلام نسبت به نمونه خارجی آن اعلام کرد.
با برنامه ریزی های دراز مدت طراحان خارجی و تأثیر آن بر دانش آموزان کشور، شاهد نمونه ای از شبیخون فرهنگی هستیم که جا دارد کارشناسان با برنامه ریزی مدون و اصولی فکری به حال آن بکنند.
وقتی از بچه ها در مورد اقلام و نوشت افزار اسلامی سئوال شد، هیچ یک از آن ها اطلاع دقیقی از این شخصیت ها نداشتند.
به نظر می رسد این معضل در زمان محدود قابل حل نباشد و برای پاسخ به نیازهای روانی دانش آموزان باید با برنامه ریزی، طراحی درست و به موقع از اشاعه ی این فرهنگ در بین قشر دانش آموز جلوگیری شود.
خیلی جالب است که در بازار ما کیف، دفتر و دیگر اقلام دانش آموزی از کشورهای دیگر همچون چین به وفور یافت می شود ولی اقلام مذهبی ساخت ایران یا یافت نمی شود و یا در صورت موجود بودن خیلی گران تر از مشابه خارجی است.
در پایان باید گفت با پیشرفت خوبی که در امر مدرسه سازی داشته ایم نیاز به مشارکت خیرین در کارهای فرهنگی و تربیتی نیز احساس می شود تا علاوه بر مدرسه سازی در بحث اندیشه سازی نیز بتوان به کودکان و دانش آموزان این مرز و بوم کمک کرد.
گفتنی است این پایگاه خبری در گزارشی مفصل به معضل عرضه لوازم التحریر خارجی در نمایشگاه پاییزه {اینجا} پرداخته است.
منبع:صبح زاگرس
انتهای پیام / گ
نظرات کاربران