به گزارش چهارفصل، دکتر محسن صادقی در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب که بیماری تب برفکی ویژه دامهایی همچون گاوف گوسفند و بز است، افزود: در 6 ماه نخست امسال دو مورد دام مبتلابه بیماری تب برفکی داشتیم که یک مورد در کشتارگاه بنیاد جانبازان و یک مورد نیز در گاوداری های شهر لیکک بوده و هم اکنون این بیماری رفع شده است.
وی در این خصوص تیم مراقبت داریم و برای واکسناسیون بصورت فاز بندی عمل می کنند، اظهار کرد: استان كهگيلويه وبويراحمد در زمینه بیماری تب برفکی دام و طيور تقریبا جزو استانهاي پاك کشور است.
مدیر کل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: واكسناسيون بيماري تب برفكي هر چهار ماه يك بار به صورت مستمر در تمامي واحدهاي دامي استان انجام مي شود.
صادقی با بیان این مطلب که در استان کهگیلویه و بویراحمد دو میلیون و 100 هزار رأس دام وجود دارد، تصریح کرد: در 6 ماه اول سالجاری چهار میلیون و 184 هزار نوبت رأس دام برعلیه بیماریهای دامی از جمله آبله، آنترو توکسمی، آگالاکسی و تب برفکی واکسینه شدند که نسبت به مدت مشابه سال قبل 28 درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: در این مدت 8 میلیون و 990 هزار قطعه طیور برعلیه بیماری های طیور ازجمله آنفلوآنزا، برونشیت و گامبرو واکسینه شدند که نسبت به مدت مشابه سال قبل 27 درصد افزایش یافت.
مدیر کل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد يكي از رويكردهاي اساسي دامپزشكي كهگيلويه وبويراحمد را ساماندهي و هويت داركردن تمامي دام هاي سبك و سنگين اعلام كرد و افزود: فاز نخست اين طرح از اوايل تابستان امسال تاكنون در استان آغاز شده است.
صادقی بیان کرد: براساس اين طرح دام هاي سبك و سنگين و در يك فرايند و برنامه تعريف شده هويت دار مي شوند صادقي تاكيد كرد: همان گونه كه سازمان ثبت احوال تمامي اتفاقات و احوالات انسان ها را ثبت مي كند در اين سيستم نيز يك دام از زمان تولد تا ذبح همه اتفاقات و مراحل زندگي اش در اين سامانه ثبت مي شود.
وی ادامه داد: در فاز نخست ابتدا هويت دار كردن دام هاي سنگين در دستور كار قرار گرفته است.
مدیر کل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اينكه بر اساس برآوردها و بررسي هاي لازم تاكنون ۶۰درصد فعاليت هاي اين اداره كل قابل واگذاري به بخش خصوصي است اما بنا به دلايلي دانش آموختگان دامپزشكي تمايلي براي ورود به اين عرصه ندارند و روند واگذاري ها در اين استان نسبت به ساير استانها به كندي پيش مي رود.
صادقي عنوان كرد: پراكندگي و سنتي بودن دامداري ها در استان نيز يكي از دلايل مهم در تحقق نيافتن اين امر است.
وی عنوان کرد: هم اكنون ۱۴ كلينيك دامپزشكي ، ۱۳داروخانه دامي، شش مركز مايه كوبي مستقل دام و طيور ، يك آزمايشگاه تشخيص طبي دام و طيور و يك شركت بزرگ پخش داروهاي دامپزشكي وابسته به بخش خصوصي در اين استان وجود دارد.
مدیر کل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در شش ماه نخست امسال بيش از پنج هزار و ۸۰۰ مورد نمونه آزمايشگاهي از آزمايشگاه هاي فعال استان در حوزه دام و طيور دريافت شده است.
صادقی از افزايش نظارت و بازرسي ها بر فرايند ذبح دام در عيد سعيد قربان در استان خبر داد و تصریح کرد: بيش از ۳۰ اكيپ بازرسي در سطح شهرستان هاي مختلف استان بر اين كار نظارت بهداشتي و شرعي خواهند داشت.
وی با بيان اين مطلب كه اداره كل دامپزشكي بر هر گونه ذبح دامي در منازل مخالف است، اضافه کرد: گشت هاي ويژه اي به منظور رعايت مسايل بهداشتي پيش از ذبح درحين ذبح و پس از كشتار در شهرستان هاي مختلف استان راه اندازي شده است.
منبع:ایسنا
انتهاي پیام/گ
نظرات کاربران