به گزارش چهارفصل به نقل از فارس از یاسوج، عناصر تقسیمات کشوری عبارت است از روستا، دهستان، شهر، بخش، شهرستان و استان، روستا واحد مبداء تقسیمات کشوری است که از لحاظ محیط زیستی وضع طبیعی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آن نیز مدنظر قرار گرفته میشود.
بیشک روستاها باحوزه و قلمرو معین ثبتی یا عرفی مستقل که حداقل تعداد 20 خانوار یا صد نفر اعم از متمرکز یا پراکنده در آنجا سکونت داشته باشند تلقی میشود.
آنچه ما را بر آن داشت تا خبرنگار فارس به منطقهای در نزدیکی مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد وارد شود و از نزدیک روستایی که فاصله زیادی با مرکز استان و شهرستان بویراحمد ندارد اما از عدم امکانات رنج میبرد بود.
کمبود امکانات در برخی روستاهای مناطق سردسیری کهگیلویه و بویراحمد که همواره آن را استانی چهار فصل قلمداد میکنند شاهد نبود و یا عدم حداقل امکانات اولیه در سطح روستاهای آن هستیم.
به حتم یقین آمار کاملی از روستاهای فاقد امکانات در سطح کهگیلویه و بویراحمد نداریم اما آنچه که باعث حضور خبرنگار ما به روستایی در شهرستان بویراحمد بخش کبکیان شد نارضایتی و گلایهمندی عموم مردم از عدم امکانات و جاده ارتباطی در این روستا بوده که به عینه شاهد وضعیت راه ارتباطی این روستای زیبا شدیم.
موقعیت جغرافیایی روستای دلیبجک بیانگر بیمهری مسئولان نسبت به روستا است این روستا از شمال به روستای دهشیخ پاتاوه، جنوب به روستای موگر، غرب به دشت سقاوه و امامزاده بیبیخاتونین (س) و شرق آن نیز روستای ساران و بطاری با فاصلهای نه چندان زیاد منتهی میشود.
بیمهری از این بابت که نزدیکترین روستا به دلیبجک و جاده آسفالته آن یعنی روستای موگر تنها سه کیلومتر بوده که با پیگیری اهالی منطقه برای آسفالته کردن این مسیر بسیار کوتاه پاسخی از سوی مسئولان مربوطه دریافت نشده است.
به گزارش فارس روستای دلیبجک موگر بخش کبکیان شهرستان بویراحمد 51 کیلومتر با مرکز استان فاصله دارد که مردم منطقه به دلیل عدم راه آسفالته مناسب در زمان رفت و آمد دچار مشکل میشوند و در ایام بارندگی و رحمت الهی به دلیل خاکی بودن جاده ارتباطی با مشکلات عدیدهای مواجه میشوند.
*دلیبجک روستایی که در هیچ دولتی خدمات دریافت نکرده/قابل توجه مسئولان ارشد استانی
گفتنی است روستای دلیبجک از توابع بخش کبکیان تنها با مصافتی 16 کیلومتری تا جاده یاسوج ـ اصفهان واقع در مسیر روستای گندیخوری فاقد راه ارتباطی مناسب بوده که همواره با پیگیریهای مردم منطقه در دولتهای گذشته تاکنون هیچ پاسخی مبنی بر رفع گرفتاری و بنبست روستا از مشکل ارائه نشده است.
گفتنی است فعالیت مردم روستای دلیبجک عمدتا کشاورزی و دامداری بوده که در صورت توجه و حمایت مسئولان و خروج آن از بنبست میتواند قطب مناسبی برای کشاورزی و باغداری باشد.
انتظار مردم منطقه دلیبجک از مسئولان ارشد استانی
مردم منطقه با وجود درد و رنج فراوان و نداشتن حداقل امکانات همواره پیرو ولایت فقیه بوده و هستند اما انتظاراتی از مسئولان نظام دارند که به عنوان یک خبرنگار که رسالتی بس خطیر دارد مشکلات منطقه را که مهمترین آنها نبود راه ارتباطی مناسب و آب آشامیدنی سالم است را به گوش مسئولان مربوطه برسانم.
به گفته مردم منطقه در قبل و بعد از انقلاب تاکنون در هیچ دولتی توجهی به این روستا نشده به گونهای که انگار چنین روستایی وجود ندارد و مردم منطقه همچنان از نبود امکانات رنج میبرد.
حال از مسئولان ارشد استانی اعم از استاندار، معاون عمرانی، مدیرکل راه و شهرسازی و کلیه کسانی که دست بر آتش دارند و میتوانند باری از رنج و درد مردم منطقه را کم کند تقاضا میشود تا با بازدید از این منطقه مشکلاتی را که مردم با آنها دست و پنجه نرم میکنند بتوان باری از مشکلات آنها را مرتفع سازند.
انتظار میرود مسئولان به حداقل نیازهای مردم منطقه توجه داشته باشند.
وضعیت نامناسب جاده دلیبجک
گردنه موگر به دلیبجک
دورنمایی از روستای دلیبجک
انتهای پیام/گ
نظرات کاربران